Kan du inte vänta till KickOffen den 25 Augusti? Köp ditt innebandymaterial här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv

Bli medlem i IBK Kungälv
BLI MEDLEM
Nu är förberedelserna av SummerCamp 2024 i full fart
2024-05-15 23:19

Vi gör nu de sista förberedelserna inför SummerCamp 2024.

 

Inom kort kommer vi att skicka ut intresseförfrågan till ungdomarna i föreningen om att få vara ledare under SC2024 som kommer att hållas under v33 (12-16 Augusti).

 

Ungefär samtidigt så kommer vi att släppa på ansökningarna till de eftertraktade platserna till SummerCamp 2024.

Håll utkik på våra Sociala nätverk, så du inte missar chansen att vara med oss på en skön sommarvecka med innebandyfokus.

 

Vill du vara med och hjälpa oss att göra SummerCamp till en ännu bättre aktivitet för våra ungdomar? Hojta på Dan Bäck eller Rickard Brisshäll.

⭐ Julia Nilssons dröm gick i uppfyllelse ⭐
2024-05-13 11:46

Ett STORT Grattis till vår "gamla" trotjänare Julia Nilsson som i helgen vann VM-guld ihop med landslaget och sitt U19-lag i Lahtis/Finland. 🏆 Det är en fröjd att följa din resa och se din utveckling som gett dig grymma resultat genom åren. Du visar verkligen genom din kämpar glöd att man aldrig ska ge upp och att drömmar visst kan gå i uppfyllelse. Vi är så stolta över att vi fått vara med i en del av din fantastiska resa ⭐

Info från Valberedningen inför årliga medlemsmötet
2024-05-08 23:48

Är du driven och älskar innebandy?

 

Tycker du om att förbättra och hjälpa till?

 

Vill du vara med och utveckla IBK Kungälv som förening?

 

Eller vet du vem som skulle passa perfekt som styrelsemedlem?!

 

Vi börjar närma oss föreningens årsmöte vilket infaller i mitten av juni och då är det dags att välja styrelsemedlemmar för det kommande året.

 

Styrelsens löpande arbetsuppgifter är många. Utöver detta så pågår ett ständigt arbete med att utveckla föreningen framåt gällande tillväxt, värderingar samt barn/ungdomsverksamheten.

 

För att vår förening skall fungera behöver vi eldsjälar som ni ledare/tränare/spelare i lagen men också personer som kan stötta föreningens arbete framåt. Vi i valberedningen behöver hjälp av er medlemmar att hitta fler eldsjälar till styrelsen för att hjälpa till med detta. Inför kommande verksamhetsperiod så behöver vi 2-4 personer som brinner för innebandyn i Kungälv och vill hjälpa vår förening i form av nya styrelsemedlemmar.

 

Valberedningen söker unga, gamla, spelare, ledare, föräldrar eller engagerade supportrar, du behöver inte ha spelat innebandy eller varit ledare. Inga kunskaper eller erfarenheter är för små om du har engagemanget och glädjen att vilja påverka. Det finns uppdrag av olika storlekar så tveka inte med att höra av dig. Ingen insats är för liten.

Så du som är grym på fikaplanering, stjärna på information/kommunikation i digital miljö, älskar cuper eller vill vårda våra domare, gärna du som är spelare i våra seniorlag eller du som bara har ett hjärta som brinner för IBK Kungälv: hör av dig till oss i valberedningen omgående.

 

Styrelsen består i dagsläget av 6 styrelseledamöter och 8 medhjälpande suppleanter.

 

Som ledamot sitter du vald på 2 år och som suppleant 1 år. Vi har i dagsläget 6 ledamöter (enligt stadgarna) och 8 suppleanter.

  • 3 ledamöters mandatperiod avslutas varje år och kan ställas för omval/nyval.
  • Samtliga suppleanters mandatperiod avslutas varje år och ställs till förfogande för omval/nyval.

Följande ledamöters mandatperiod löper ut i juni 2024: Susanne Toft, Anna Engholm och Tobias Andersson. Alla 3 ställer sig till valberedningens förfogande för omval. Patrik Gustafsson, Malin Schramek och Anders Vegelius har 1 år kvar på perioden.

 

Följande suppleanter ställer sig till förfogande för omval: Rickard Brisshäll, Malin Båstedt och Dan Bäck.

 

Våra otroliga trotjänare Birgitta Emanuelsson, Gessica Jonasson och Ola Björkdahl, har varit med sedan IBK Kungälvs födelse. De väljer nu att inte förlänga sitt uppdrag och valberedningen är djupt tacksamma för den tid och engagemang de har givit klubben under åren.

 

Valberedningen tackar även Niklas Nääs och Marcus Arfvidsson för deras insats i föreningen som suppleanter men de väljer att ställa sina platser till förfogande för nya kandidater inför kommande år.

 

Valberedningen behöver er hjälp så tveka inte att höra av er!

 

Angelica Almqvist angelica.almqvist@ibkkungalv.se             

Louise Vegelius  louisevegelius@gmail.com

Martin Gustafsson martingustafsson19@gmail.com

 

P10 till semifinal i Fair play cup
2024-04-23 21:12
Gränslös glädje efter den avslutande straffen i kvartsfinalen.

I början av april åkte vårt P10-lag till Jönköping för att delta i Fair play cup för första gången.

 

Cupen inleddes med gruppspel och tre tuffa matcher mot Växjö IBK Utveckling (1-2), Hovslätts IK (0-6), och Fröjereds IBF (3-2). Den sista gruppspelsmatchen kunde vinnas efter en heroisk insats under 2x15 minuter, där lysande målvaktsspel och stort hjärta hos samtliga utespelare gjorde att Kungälv till slut kunde vända ett underläge till seger. 3-2-målet kom med mindre än minuten kvar av matchen, och laget kunde stärkta av vinsten gå vidare till slutspelet.

 

Placeringen i den jämna gruppen ledde till B-slutspel, och i åttondelsfinalen vann man tidigt söndag morgon komfortabelt mot S/W 2010 IBK med 3-0.

 

Kvartsfinalen mot FBC Karlskrona var en tät historia där lagen turades om att ta ledningen, och som till slut gick till straffar efter 2-2 vid ordinarie tid. Där stod kungälvsgrabbarna till slut som segrare, efter stort målvaktsspel i båda lagen. Vild glädje utbröt hos Kungälv, liksom djupaste sorg hos motståndarna. Straffar är ett grymt sätt att avgöra en superjämn match.  Den här gången var det vårt lag som fick glädjas, men också trösta våra konkurrenter om platsen i semifinal.

 

I semifinalen som följde visade sig Ingelstad IBK vara för tuffa och ett P10 som gav sina sista krafter fick till slut ge sig, dock bara med uddamålet. 1-2 blev slutresultatet efter att Kungälv reducerat i andra perioden, men närmare än så kom man inte. När den omedelbara besvikelsen efter förlusten hade lagt sig kunde laget ändå börja resan hemåt igen med känslan av att ha gett allt och överträffat förväntningarna.

 

Fokus under cupäventyret för lagledningen var, förutom att spela sin bästa innebandy, att skapa förutsättningar för att stärka gruppens gemenskap och ge alla inblandade en fin upplevelse att ta med sig hem till Kungälv efter helgen. Detta innebar gemensamt boende på vandrarhem, gemensamma måltider, gemensamma matchförberedelser m.m. Flera spelare påtalade en stor tomhet när man väl landande hemma i Kungälv igen, det tyder på att gemenskapsfokuset verkligen bar frukt.

 

Att cupen blev så lyckad beror också på ett stort föräldraengagemang, med allt ifrån skjutsande och måltidsfixande till att agera underbar hejarklack som trummade och peppade laget framåt och uppåt under matcherna.

Lagfotografering och KickOff Söndag 25 Augusti
2024-04-19 23:25

Save the date!

 

Söndagen den 25 Augusti tar vi nya lagfotografier på alla lagen, samt individfoto i samarbete med Express-Bild i Kastellegårdsskolan.

På plats i hallen så har vi färskt innebandymaterial med oss till försäljning, och fiket är öppet.

 

Vi har lite skönt häng tillsammans med lite sköna beats, och mjukstartar säsongen ihop.

 

Foto-schema per lag kommer mailas ut inom kort.

 

Vid fototillfället så gäller matchkläder i hemma-utförande (vita stället) om inget annat sägs. För de yngsta som inte har ett eget matchställ ännu, så tar vi med ett fotoställ i barnstorlekar.

Svarta shorts och svarta knästrumpor gäller.

 

För de lag som inte kan Söndagen den 25 Augusti, så gäller uppsamlingsheatet måndagen den 26 Augusti från ca 17:00=>

 

Välkomna!

2 Guld hem till Kungälv från Örebrocupen 2024
2024-04-17 15:37

Nu i helgen hade vi två lag med oss från IBK Kungälv till Örebrocupen. 

Grabbarna i U16 laget samt Tjejerna, IBK Kungälv/Surte IS IBK F08/09 

 

Vårt U16 lag är ett blandat sammarbetslag i föreningen med åldrar -07/08/09/10.

Detta lag har under året spelat USM kval samt Mörkröd nivå i Göteborg. Dom vann serien i höstas och flyttades då upp till näst högsta serien för juniorer & hamnade där resultatmässigt i mitten av tabellen.

 

Nu i Örebrocupen gick dom obesegrade med 4 raka vinster och vann där sin grupp.

9-0 Hässelby IBK

4-0 Älvsjö AIK

5-1 Lillån IBK

4-2 Gropens IBK

 

En semifinal väntade mot Örebro Ungdom våra killar vann matchen med 4-2, låg först under med 1-2 och 2-3 innan de sen avgjorde i powerplay med 2.55 kvar av matchen.

 

I Finalen mötte de sen Nacka IBK som också spelat grymt bra i turneringen. U16 laget hamnade först i underläge men vände matchen till 2-2 innan pausvila. Där och då kände killarna att dom va det starkare laget så då pratades det bara om viljan att ”Våga Vinna” och inte ha känslan av ”Rädslan till att Förlora”.

 

De spelade fantastiskt tight & bra så i en spelvändning sätter dom 3-2 med 1.38 kvar av matchen. Nacka tar ut målvakten men vårt U16-lag avgör tillslut finalen med 4-2 i tom kasse.

 

En stor lättnad, glädje & många tårar delades över en fantastisk säsong och avslutning ihop med årets U16 lag. En grymt stark och go trupp där viljan finns och där alla kämpar på för varandra.

 

Killarna va så värda en avslutning på denna säsongen i form av ett Guld 🏆

 

 

 

Tjejerna, IBK Kungälv/Surte IS IBK F08/09 åkte för första gången på en övernattningscup tillsammans med deras nya vänner för säsongen från Surte IS IBK.

 

Örebrocupen var en helt ny cup så alla var spända på hur bra lagen de skulle möta var i deras grupp. Örebro, Ekerö och Sundsvall blev deras motståndare i gruppen.

 

Gruppspelet blev för deras del en målfattig tillställning och de slutar efter 3 förluster som 4:a i gruppen. Men B-slutspel är ju inte alltid så dumt, och för deras del så visade det sig att de lyckades tagga igång rejält inför slutspelet.

 

Deras slutspelsskalper blir Huddinge, Linköping samt Ekerö i finalen. Finalmatchen gör dom mot Ekerö som dom förlorat mot i gruppspelet (1-3) så revansch var nu ett måste.

Det blir en jämn match där tjejerna med ett måls ledning håller ända in till 4 sek kvar då Ekerö sen reducerar. Matchen får avgöras i bäst av tre straffar och ger tjejerna, med grymma straffläggare samt en grym målis den B-Finalsegern som de alla hade önskat sig.

 

Nu blir det inga fler cuper innan sommaren för tjejerna och efter sommaren så föds ett nytt lag upp som då blir vårt nya Damjunior-lag.

BLI MEDLEM
Köp dina Bingolotter direkt av oss!
Våra matcher hittar du på vår Youtubekanal
Nyheter från våra lag
SummerCamp, 20/05 20:00 
Pojkar 16/17 Innebandyskola K, 02/05 13:43 
Herrjunior JAS, 30/03 19:36 
Pojkar 16/17 Innebandyskola K, 25/03 10:06 
Pojkar 16/17 Innebandyskola K, 10/03 12:45