Redo för säsongsstart? - Beställ din utrustning i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Herrar Division 1

Hemmapremiär nu på Tisdag 26/9 19:30
2023-09-24 00:04

Välkomna ner till Mimershallen och stötta herrarna i seriepremiären mot IBF Backadalen!

Matchstart 19:30!

Fiket är öppet som vanligt, o matchen sänder vi även på Innebandy.tv

Välkomna!

Följ våra matcher i Svensk Innebandys App
2020-02-14 22:37
Hej! 
Här kommer en länk för att följa vårt lag IBK Kungälv H1 i Innebandyappen. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Innebandyappen och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram oss till fler fina vinster.
 
 
Storseger mot Guldheden!
2018-12-03 09:16
Efter förlusten senast så var vi riktigt revanschsugna och det märktes tydligt då vi satte ett rasande tempo i första perioden. Guldheden fick knappt låna bollen och vi skapade mängder med chanser. Efter första perioden så leder vi med 3-0 och det känns som att det lika gärna kunnat va 6-0. I andra perioden så tappar vi ganska mycket i spelet och börjar gnälla på domarna istället för att fokusera på vårat spel och Guldheden kan jämna ut spelet och får ha en del boll. Dom får oxå en hel del chanser och kan göra 3 mål mot en storspelande Ljungberg i kassen. I slutet av perioden börjar vi hitta tillbaka till vårat spel igen och kan göra ett par snabba mål och gå ifrån till 7-3.
. 3 mål gör vi i sista perioden och siffrorna visar 10-3 till oss när slutsignalen ljuder. 
Vi visar upp stor moral efter förlusten senast och spelar strålande i 2 perioder. Andra perioden är inte så lysande men man kan inte få allt och vi vinner trots allt med 10-3 Så vi är ändå riktig nöjda och får åka hem med 3 nya goa poäng. 
Nästa match är på söndag 17.15 och då åker vi till hemmaarenan och spelar bortamatch mot Romelanda. Äntligen dags för derby och vi hoppas att vi kan fylla upp Mimers till bristningsgränsen. 
Tack till alla som kom och hejade fram oss till seger! Vi syns på söndag! 
Förlust mot ett effektivt Hovås
2018-12-03 09:08
Efter vinster mot toppkonkurenterrenterna så var det dags för match mot nykomlingen Hovås. Inför matchen kändes det riktigt avslappnat och stämningen va på topp, men när matchen började så var det bara ett lag på banan. Hovås visade att inställning slår klass alla dagar i veckan och i första perioden vinner vi inte en enda närkamp och ligger under med 2-4. I andra ändrar vi om lite och börjar äta oss ikapp men Hovås har turen med sig i denna matchen och varje gång vi närmar oss så gör dom mål på alla möjliga olika sätt och inför tredje så leder som med 4-7.
I tredje perioden tar vi över totalt och efter 16 minuter så är vi ikapp och förbi och känslan är att nu är det klart att vi vinner denna matchen. Tyvärr så slappnade alla av för tidigt och Hovås kvitterar bara 11 sekunder senare och ytterligare 1 minut senare tar dom ledningen igen. Vi chansar och tar ut keepern men tyvärr så petar Hovås in 2 mål till i öppen kasse... 
Vi förlorar idag och det känns såklart riktigt illa, men vi tar med oss läxorna vi lär oss och skall ta revansch nästa vecka mot Guldheden.
Vinst i seriefinalen!
2018-11-18 10:26
Dags för en ny match! Denna gången ställdes vi mot obesegrade serieledarna Frölunda. 
Matchen börjar i ett högt tempo där båda lagen skapar många målchanser men 2 bra målvakter håller ner siffrorna. Frölunda tar ledningen efter ett räknefel från oss på ett frislag, men vi fortsätter trumma på och tillslut så skjuter födelsedagsbarnet Jakob Ekstrand ett skott från mittplan som Krook styr in snyggt framför mål. Perioden fortsätter med chanser åt båda lagen men det står 1-1 i första pausen.

I andra perioden så fortsätter som första med högt tempo och återigen kan Frölunda ta ledningen efter ett frislag där vi kommer fel i ett byte. Efter detta börjar vi ta över mer och vi skapar många fina chanser men en strålande målvakt håller Frölunda kvar i ledningen. Men efter ca 8 min så får vi PP och där vet vi att vi är riktigt bra och det dröjer inte länge innan vi gör mål av Linus Hjerpe. 2 minuter senare får vi ytterligare ett PP och Hjerpe kan bomba in ett mål till och vi är i ledningen för första gången i matchen. Vi fortsätter att trumma på och skapar chanser och maler ner Frölunda.

Sista perioden så låter vi Frölunda ha mycket boll men håller dom hela tiden utanför dom farliga ytorna och stressar dom över hela planen så dom inte får en lugn stund med bollen och vi skapar mängder med kontringar men får inte in bollen. Efter 8 min så får vi en utvisning men precis som när vi är en man mer så är vi riktigt bra även med en mindre och det är vi som gör mål efter ett magiskt jobb av Mattias Krook som spelar fram bollen  till Linus Kamperin som kan lägga in bollen i öppet mål. Perioden fortsätter på samma sätt att Frölunda får ha bollen utan att vara speciellt farliga. I slutet så chansar Frölunda och tar ut målvakten och det tackar vi för och gör 2 mål till och tillslut så vinner vi med 6-2.

Återigen så maler vi ner motståndarna och redan i första perioden så hör man från andra bänken att vi har ett sjukt tempo och att vi aldrig kommer att klara av att hålla det hela matchen, men här ger alla timmarna i fontin utdelning och vi bara fortsätter att springa och ju längre matchen går desto mindre orkar motståndarna hålla vårat tempo och vi kan tillslut vinna ganska komfortabelt. 
Bäst på planen idag va Benjamin Brycke och det är otroligt roligt att se hur han tar för sig på planen! 
Stort tack till er som kom och hejade fram oss till seger!
Nästa match är på söndag hemma mot Hovås. Där vi hoppas att vi kan fylla upp läktarna i Mimers! 
Seger mot Backadalen
2018-11-12 18:31
Tidig match mot Backadalen och i första perioden så verkade det som att vi inte riktigt hade vaknat ännu. Vi skapade en del chanser men försvaret var fruktansvärt passivt och det såg inte alls ut som att vi vaknat på rätt sida. Backadalen leder rättvist med 2-3 efter första perioden. 
Efter lite gött snack i pausen och en liten påminnelse om att man faktiskt får springa på egen planhalva oxå så börjar vi sätta försvaret mer och mer. Vi skapar oxå en del chanser och börjar ta över matchen mer och det känns som en tidsfråga innan vi ska peta in bollen. Efter 4 minuter så kvitterar vi efter en dönare från Jesper Hult och efter 7 minuter så gör även kapten Engström mål och vi är i ledningen. Resten av perioden är mycket ställningskrig och det blir inga fler mål. Ledning för Kungälv inför sista med 4-3
Sista perioden ser ut som den andra med en del ställningskrig men att vi håller Backadalen utanför dom farliga områden på planen och det känns som att vi har bra kontroll. Backadalen chansar i slutet och tar ut målvakten och får ganska bra tryck på oss, men vi offrar oss för varandra och spelar grymt bra i försvaret och tillslut blir det som det ofta blir när ett lag tar ut keepern. Vi nyper bollen och Mattias Krook stänger av öronen när alla skriker att han ska hålla i bollen och springer raka vägen mot mål och lyckas med lite flyt få in bollen. På slutsignalen gör Daniel Spargren oxå ett mål och matchen slutar 6-3 tillslut.

Vi börjar ganska dåligt i matchen men det känns som att vi maler ner Backadalen och för varje minut som går så blir vi starkare och starkare genom hela matchen. Bäst för dagen var hela femman med Jesper Hult, Benjamin Brycke, Kapten Engström, Daniel Spargren och Martin Jelvert Börjesson som stod för 5 av våra 6 mål. 

Nu har vi en go träningsvecka innan vi möter serieledande Frölunda på lördag. Hoppas att så många som möjligt kommer och hejar på oss då!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 30/9 14:30
9 - 4  
Sön 17/9 15:00
Sön 27/8 15:00
Lör 19/8 12:00
Sön 26/3 16:30
Ons 22/3 19:30
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen