Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Pojkar U-16

 
Förlust mot Lindome
2023-03-16 22:21
IBK Kungälv - Lindome IBK
2-6 ( 0-2, 0-2, 2-2)
Skott: 23-19 (11-5, 3-7, 9-3)
 
Toppmatch, 1:an mot 2:an i denna tokjämna serie. Lindome är äldre (04/05) & framförallt tyngre som enhet. 
 
Vi hade för dagen med 19 spelare & skulle gå för att bibehålla segerkänslan från i lördags. 
 
Men efter en miss efter 1.50 trampar de runt och sätter 0-1. 0-2 kom då bollen studsar till och vi tappar den rakt ut i slottet. 
 
Det hjälper inte att vi hade chanser framåt, nån i ribban men dåligt med trafik på kassen. Vi spelade ändå ganska bra men blev lite långa så Lindome fick ställa om snabbt på oss. 
 
I andra perioden spelar vi bra, håller bollen, lite dålig rörelse & passningstempo dock. Efter dryga 8 minuter driver vi upp i mitten, har en sjukt bra målchans men klubban lyfts, inget domslut utan en kontring & 0-3. 
 
Sedan drar Lindome på sig en U2, vi sätter upp spelet och Lindome halvkontrar. Isak & Rasmus jobbar hem & dubblar. Domaren plockar Rasmus för hårt spel. Kändes ganska hårt efter hur matchen sett ut tidigare. 
 
Tyvärr skickar gästerna in 0-4 i just 4 mot 4:a. 
 
Vi försökte mana mod i killarna men idag va det något som inte kugga i tyvärr. Vi gjorde några ändringar för att låta alla spela, få en förändring. 
 
När vi kom ut i paus så så hade Lindome inte stängt en branddörr så larmet gick i hallen, så vi fick springa & stänga den. Lindome skriker att vi inte ställt upp till tekning efter 3 min. 
 
( NÄR DET ÄR 5 MIN PAUS)
 
Pinsamt att domarna inte har koll, samt tar detta när vi är inne på 3 min. 
 
Vi tjatar inte, tar 2:an och tyvärr får de slå in en retur. Skit när vi skulle gå för att jaga ikapp. När vi sedan tappar bollen så skickar de in 0-6. 
 
Det va en sån skitdag, men vi skulle kämpa på. Vi får ett Powerplay & 21 sekunder senare sitter 1-6 när Dante sätter den till Rasmus. 
13 sekunder senare sitter 
2-6 på en retur, Lukas slår in bollen på volley. 
 
Vi gör mycket bra saker, men ibland vill de sig inte. Många vinnarskallar som har höga ambitioner & hatar att förlora. Men ibland är det nyttigt, man får lära sig vinna & förlora på rätt sätt. 
 
Vi tar nya tag på träningen imorgon, borstar bort denna förlusten & går vidare. 
 
// Tränarna
Seriefinal i Munkegärde
2023-03-15 23:15

Torsdag 16/3

19.45

Munkegärdehallen 

 

Välkomna  

Seger mot Zenith
2023-03-11 13:25
Zenith - IBK Kungälv 
 3-9 ( 0-4, 1-2, 2-3 )
Skott: 
36-18 (12-5, 14-8, 10-5)
 
Dags för morgonmatch i Björlandahallen. Vi kom med en bra känsla i laget. 17 utespelare & 2 målvakter kom till spel. 
 
Vi skulle fokusera på vårt defensiva arbete & låta den styra vårt offensiva spel. 
 
Vi starta matchen & det böljade lite, lite turligt får vi ett tidigt powerplay då en spelare spelade utan glasögon. Efter lite rull satte Rasmus 0-1 efter en båge assisterad av Isak. 
 
0-2 kom efter en uppbyggnad bakifrån då Alex sätter ett långskott framspelad av Rasmus.
 
Efter ett bra tryck så kommer även 0-3 av Dante med pass från Alex. Innan paus satte Yama en pass & Matheo förvalta till 0-4. 
 
I pausen pratade vi om att fortsätta vara noggranna. Ligga tight & gå på omställningar. 
 
Andra startade lite svagare, vi bjöd in hemmalaget, låg inte lika bra & vi tjuvade i defensiven. Nu började det bli lite frustrerat av bägge lagen. Lite mycket slag & hårdare spel.  
 
09.00 blir en tilltrasslad situation med ett hopslag på mitten, Lukas är hänsynslös i 0-5 avslutet. 
 
Nu tog Zenith timeout, men mest för de har synpunkter på domarna. De tyckte att dem tappade matchen. Vi lugna ner oss & skulle fortsätta vårt spel. 
 
11.37 sticker hemmalaget in en boll vid första stolpen & 1-5 är ett faktum. 
 
Precis innan paus får vi en spelvändning & David hänger 1-6 14.54. 
 
Nu lugnade vi ner killarna, lät dem andas. Manade på med positiv energi. 
 
Starta med tre snabba mål
04.13  1-7 Tim ass Leo
04.45 1-8 Matheo ass David
04.51 1-9 Affe ass Oskar 
 
Sen blev det bara rörigt, sönderryckt med utvisningar mm. Inget bra alls, lite väl grinigt & onödiga situationer uppstod. 
 
Vi tar med oss 3p och laddar om till på torsdag då Lindome kommer på besök 19.45 i Munkegärdehallen. 
 
// Tränarna
Riktigt bra derby
2023-03-06 21:11
89:ers - IBK Kungälv 
 3-1 (0-0, 1-1, 2-0) 
Skott 11-31 (4-14, 4-7, 4-10)
 
Derby på Stenungsunds träningstid en måndag på parkett. Detta medförde att hemmalaget plockade med minst 1 femma från sitt Herr div 2 lag. Så det skulle bli tufft ! 
 
Stora starka snabba spelare som spelar fysiskt. Så det gällde att formera vår 2-2-1 disciplinerat. Ligga tight & gå på spelvändningar. Samt våga ta avslut…
 
Matchen starta & hemmalaget får hålla bollen, vi styr ut dem & vinner de lösa bollarna, går på kontring. Vi bombade kassen men mest från distans, ingen trafik på returerna tyvärr. 
 
I paus pratade vi om tålamod, det hårda jobbet i defensiven ger offensiven. Tyvärr känner Isak känning i ryggen. Så vi formar om och coachar om laget lite. 
 
Andra akten är jämnare, inget av lagen skapar några riktigt ”heta” chanser. Efter 12.10 tar hemmalaget ledningen 1-0 genom ett felpass som studsar fel i hörnet. Kort båge och skott högt. 
 
Bara minuten efter bryter Rasmus in från hörnet, skall lyfta in 1-1 men får ett slag på klubban. STRAFF ! 
 
Rasmus tar den själv & sätter den säkert i en lång dragning till kvittering. 
 
Tyvärr åker vi på en utvisning där en skadad spelare inte hinner av innan nästa hoppar in. U2 för många spelare på banan. 
 
Vi reder ut den minuten men skulle ha en U2 med oss för en tveksam tackling efter avblåsning. 
 
Sista starta & vi spelade bra, Stenungsund va lite konfunderade & tog Timeout 7.48 för att ”toppa” upp sitt lag. 
 
Tyvärr ca 2 min efter kommer ett långskott som smiter in första stolpen, vi är två killar i skottlinjen men kommer inte in i täck. 2-1 till hemmalaget. 
 
Nu satsar vi framåt, skapar chanser men inget mål. Vi plockar målvakten & försöker kvittera med 14.59 skickar hemmalaget in 3-1. 
 
En bra match, där vi sätter vårt spel, gameplanen funkar bra & alla spelare krigar & sliter. Tyvärr skulle vi satt någon av de heta chanserna. 
 
Ändå en fjäder i hatten för våra killar som verkligen krigar mot ett ganska rutinerat motstånd. 
 
Nu väntar Zenith borta på lördag…. 
 
// coach
Kämpainsats i Munkegärde
2023-02-23 22:35
IBK Kungälv - Pixbo 
6-6 ( 3-3, 1-2, 2-1 ) 
Skott: 29-17 ( 8-5, 9-6, 9-6 ) 
 
Vardagsmatch efter ett sportlov, vart står man? 
Att möta duktiga Pixbo skulle verkligen bli en svår nöt att knäcka. 
 
Matchen starta & vi tar ledningen 1-0 efter 4.02, Yama sätter en retur till 2-0 i powerplay. Tyvärr tappar vi lite markering 25 sekunder 2-1 på tavlan. 2-2 kom i en kontring där vi kommer lite fel i ett byte. 3-2 sätter kapten Alex med ett långskott. Men 20 sekunder senare kommer en flygande kontring 3-3 i första krysset. 
 
I paus pratade vi om att fortsätta skjuta mycket & minimera misstagen, för där blir vi straffade. Lägga fokus på rätt saker & kriga för varann. 
 
Tyvärr hamnade vi i underläge då vi tappar boll på fel ställe. Pixbo ökar sedan i powerplay till 3-5. Nu va det tunga huvuden. Men 14.38 bryter Isak fram och smackar upp 4-5 i bortre krysset. Boooommm..
 
Skönt att gå till pausvila med bara 1 upp, vi sa att nu skulle vi bara ut och fortsätta. Kämpa, ta bollen till mål & få långa förflyttningar. Dock INTE tumma på defensiven. 
 
Vi startar 3:e bra, fart & offensivt spel, men tyvärr tappar vi bollen på mittplan & 4-6 va ett faktum 4.10. 
 
Sedan drar Pixbo på sig en utvisning, 41 sekunder senare hade Isak smackat in 5-6 i bortre krysset. Bytet efter klapp, klapp, klapp 6-6 av Hollstig ass Dante bara 13 sekunder senare. 
 
Sedan skapar vi många chanser, Pixbo har två lägen men vi städar bort. Tyvärr drar vi på oss en U2 med 2.11 kvar. Tur att inte Pixbo tog Timeout utan körde på, för vi hade lite ”Go” & Momentum. 
 
Vi har två sjukt bra lägen i boxplay där vi kunde satt dit den & vunnit matchen. 
 
6-6 är rättvist, en bra, fartfylld innebandymatch med mycket känslor. Vi kämpar, krigar & sliter precis så som vi måste göra varje match & träning. 

Extra roligt med 4 backmål, samt 2 powerplaymål ! 
 
Tack publiken för bra inramning. 
 
// Coach