Redo för säsongsstart? - Beställ din utrustning i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Pojkar U-16

 
SM Kvalsöndag i Kullavik
2023-11-12 20:00
U16 SM Kvalet 2023 
 
Att få åka till Kullavikshallen på Farsdag för att spela om att försöka ta sig vidare till STEG 2 i februari. Snacket i innebandygöteborg har varit att vi blev lottade i en av de absolut svåraste grupperna. 
 
Särö Seahawks som är ett lag som spelat länge ihop. Nästan enbart P-07 killar varav 6 st uttagna till Hallands Distiktslag. 
 
Kärra IBK har också en bra trupp, inte så många spelare att välja på men några riktiga matchvinnare, mestadels 
P-07. 
 
IBK Kungälv kom till Kullavik med 19 spelare, 16 utespelare & 3 målvakter. En 50/50 trupp med P-07 sedan 08/09/10:or. Så framtiden ser ljus ut. 
Tyvärr vaknade en av våra stöttepelare Rasmus Tveit med feber så han fick strykas ur truppen på morgonen. 
 
Jonas & Martin tog en tidig morgon, åkte till Kullavik för att se våra bägge motståndare mötas i en morgonmatch. Denna vann Kärra med 3-2. Särö äger matchen med ett spelövertag på ca 80/20 i bollinnehav. 
 
Kärra IBK - IBK Kungälv 
7-4 ( 4-1, 3-3 ) 
Skott:19-20  ( 10-6, 9-14)
 
Första matchen startade vi bra, första 6-7 minutrarna spelade vi sjukt bra innebandy, pointa upp och satte upp ett bra spel. Kärra va lite tagna på sängen. Efter 2.54 skjuter Gabbe ett skott & Dante lägger in 0-1 på returen. 
 
Efter 12.18 ligger vi för långt ifrån & de bågar in 1-1. Sedan drar vi på oss en U2 för 6 man på plan. 2-1 i pp, 3-1 kom när man tappar sin markering, 4-1 på skott. 
 
Sjuk genomklappning när Kärra gör 4 mål på 2.44min. Detta är självklart inte ok. Men vi tog paus & pratade igenom detaljerna. Skulle gå ut & jobba oss ikapp. Vi väljer att byta målvakt & ge Joel chansen. 
 
3.38 5-1 
9.43 6-1 
Sista målet va efter att vi slitit bra i boxplay, löst det men i 5mot5 fick de pillat in målet. 
 
Nu gjorde vi lite ändringar, kliver upp & spelar 2-1-2 med hög press. 
 
Detta gillar inte Kärra utan två 6-2 direkt. 
Tyvärr går vi bort oss och missar en markering 7-2 minuten efter. Sedan gör vi 7-3, 7-4 på 10 sekunder. Nu spelade vi bra, desperat & tog bollen framåt. 
 
Tyvärr förlorade vi matchen i första akten. Nu va Kärra klara grupp 1:a så matchen mot Särö blev mer en träningsmatch. 
 
Särö flyttade fram matchen så den starta 45 min tidigare. Nu va det bara att ladda om, avsluta med flaggan i topp. Särö va ju spelmässigt det bästa laget i gruppen.
 
Vi valde att ändra lite i femmorna. Ruska om allt & gå ut & kriga på. 
 
IBK Kungälv - Särö Seahawks 
1-4 ( 0-3, 1-1 )
Skott:11-14  ( 5-8, 6-6 )
 
Denna match startade nästan som Kärra fighten. Vi starta bra, bollinnehav & vårdande av bollen. Alla tre femmorna kom bra in i det. Men efter 12.59 kommer vi lite blandat i bytet, Särö gör 0-1. Innan paus strulat vi till det & 0-2,0-3 kom 17.52 & 19.55. Inte helt rättvist tyvärr. Ibland har vi inte marginalerna med oss. 
 
I paus sa vi att bara gå ut & köra. Mycket riktigt jagade Victor fram bollen till Gotte som satta 1-3. Nu såg det bättre ut igen, men när vi låg och pressa kom en spelvändning & 1-4 blev slutresultatet.
 
Sammanfattningsvis så har vi två dippar i matcherna. Det har man inte råd med. Men vi tar med oss två bra andra perioder. 3-3, 1-1 ! 
 
Vi tackar Särö för ett fint arrangemang & gratulerar Kärra IBK till steg 2. 
 
Tack alla tillresta Fans, släkt, vänner & familjer. Utan er hade det inte gått. 
 
Tack alla 19 spelare, ni har moral, grymt bra killar & vår innebandyresa har bara startat. 
 
// Coach
Fredagsmatch ikväll
2023-10-27 16:28
 
Seger mot Lindome
2023-10-22 18:42
Lindome IBK - IBK Kungälv 
2-6 (1-1, 0-3, 1-2)
Skott: 21-35 (6-6, 8-14, 7-15)
 
En bra bortamatch, vi kommer till spel med endast 11 utespelare plus Joel i kassen. 
 
Vi startar matchen bra, har fart & fläkt. Ligger ok i försvaret men hemmalaget spelar långa bollar å får lite ströchanser. 0-1 knackar Affe in, tyvärr släpper vi 1-1 när vi inte riktigt jobbar klart en situation. 
 
I paus pratar vi om att fortsätta trumma på, gå korta vägen på kassen. Släppa bollen snabbare& få dem i rörelse. 
 
Nu gör vi tre mål och spelar
en bra innebandy, släpper bollen snyggt & alla är delaktiga. 
 
Sista akten blir Lindome lite desperata, spelar på gränsen och ibland lite över den. 
 
Hemmalaget drar på sig flera U2 men vi får inte in den trots bra spel. 
 
Vi tar med oss 3 pinnar & behåller serieledningen. ✅
 
På fredag väntar Utbynäs i Munkegärdehallen. 
 
Välkomna 
 
// Coach
Söndagsmatch mot Lindome
2023-10-20 23:52
 
En viktig poäng ✅
2023-10-13 21:16
IBK Kungälv - 89:ers
3-3 ( 0-0, 0-2, 3-1 )
Skott: 19-16 ( 6-9, 5-3, 8-4 )
 
Fredagsderby mot Stenungsund 89:ers. 
 
En match som betyder mycket för bägge lagen, som känner varann ganska väl. Klart vi visste redan innan matchen att det skulle bli en fight med mycket vilja & många känslor. Viktigt va att stänga ner deras toppspelare. Täcka skott & ligga tight. 
 
89:ers startade bra, vi föll ner tight i en 2-2-1:a & höll dem på utsidan. Vi va dock lite på hälarna i våra förflyttningar över centrallinjen i början så det fick lite väl mycket ytor. Men Joel spelade stabilt i målet. 
 
Sista 5 minutrarna i första akten flyttar vi fram positionerna och kommer till några bra avslut, för första delen va vi väldigt uddlösa. 
 
I paus pratade vi om att jobba närmare, styra dem på utsidan samt ha ”tålamod” även om vi låter dem hålla bollen, för vi är bland de bästa i serien på spelvändningar. 
 
I andra startar vi ändå bra men när vi går bort oss så får de peta in en boll vid bortre stolpen. När sedan 0-2 kom några minuter senare lite turligt då bollen rullar på nyinbytte Anton Fogelberg rygg in i målet.  
 
Nu flyttar vi fram å sätter högre press vilket inte Stenungsund gillar, de slarvar och vi vinner bollar högt & skapar många chanser men deras bäste spelare Elliott Eriksson täckte flera skott där man trodde bollen skulle sitta. 
 
Underläge 0-2 i paus, killarna va frustrerade och ville gå ut & satsa allt framåt med hög press. 
 
Vi sa att vi skall höja oss men kämpa på med tålamodet.
 
Boom redan första bytet kliver vi högt och 32 sekunder in sätter Dante 1-2 högt i bortre framspelad av Affe.
 
Nu skapar vi massa chanser och är först på nästan allt, vi får inte med oss något bara. Men när Affe ryker i en duell vid sargen så sitter Tyvärr 
1-3 i deras powerplay. 
 
Men vi coachar hårdare nu och efter 10.07 skickar de upp en klubba i ansiktet och vi får powerplay. 
 
Den nya PP uppställningen tackade för förtroendet & 35 sekunder senare 2-3 på klockan genom ett långskott från Dante med pass från Rasmus. 
 
Nu va goda råd dyra, Stenungsund va stressade & började kasta långbollar som de inte gjort tidigare i matchen, vi vann många & gick på omställning. 
 
Men 12.21 åker Max för felaktigt avstånd. In med boxen. Med uppgiften att bara gå framåt om vi fick bollen. Dante fick ett läge men den rullade ur hooken. 
Men 13.54 löper han sig fri och får ett slag. STRAFF…
 
Dante tar den själv, men lyfter den över. Fortsatt boxplay. Men 14.26 tappar 89:ers bollen och Rasmus sätter 3-3 framspelad av Dante.
 
Sedan spelar vi av matchen och tar 1p. Moral, tålamod, kämpaglöd & vi är fortsatt obesegrade efter två omgångar. 
 
Stenungsund spelade bra innebandy, rullade boll, bytte positioner. Det kanske såg lite lätt ut för dem i början. Men vi höll vår låga 2-2-1:a och gjorde det ok. Nu har vi saker att slipa på. Vi har ändå nån kille som är 5 år yngre än deras äldsta så vi har att bygga på. 
 
Tack 89:ers för en tuff match
 
Idag krigade vi och vann 1p ! 
 
// Coach