Kan du inte vänta till KickOffen den 25 Augusti? Köp ditt innebandymaterial här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Herrjunior JAS

Ledarstaben JAS 24/25
2024-06-14 20:26
Ledarstaben för JAS laget säsongen 24/25 består av.  
 
Coach: 
Martin Gustafsson 
 
Assisterande:
Jonas Enarson 
Daniel Forsström 
 
Ledare/Sjukvård
Hanna Gabrielsson 
 
Ledare/Läktarcoach
Daniel Claesson 
 
Event/Matchresurs: 
Christoffer Lillevang 
 
Daniel Claesson har valt att stiga av huvudansvaret, så det blir en rockad! Där Martin Gustafsson tar klivet in som huvudansvarig. Martin tog över ansvaret redan efter sista JAS matchen i våras med uppdrag att försöka bygga ihop årets slagkraftiga HJ/JAS-lag.
 
Vi kände tidigt att IBK Kungälv ändå var ett intressant alternativ för många spelare i Göteborgsområdet. Vi hade ganska många nya killar som kom & provtränade med oss. Tyvärr tappade vi nån spelare som stod högt på önskelistan med rätt kravspec. 
 
Men när vi fick ”Inside Info” att den nya fusionen ”Real Kärra/Zenith” höll på att krackelera var jag snabb på bollen.  Några intensiva dagar med sms, telefonsamtal, möten mm gjorde att många spelare ville ansluta till IBK Kungälv. 
 
Då tänker jag extra på att få hem backen Alex (Alexander Forsström) efter 1 års fantastisk utveckling i Zenith, samt prestigevärvningen av fjolårets skytteligavinnare i JAS Rasmus Kristiansson från Kärra IBK. 
 
Det viktigaste i IBK Kungälv är ändå att bygga ett LAG ! Den individuella skickligheten & kunnandet i spelartruppen finns nu. Men om vi ska kunna slå alla lag, måste gruppen komma samman. Men redan nu på träningarna ser det fantastiskt ut… Högre tempo, mer kvalitet & härlig stämning. 
 
Forwardsuppställningen har blivit bred, spetsig & stark. Nyförvärven vi signat stod för hela 290 poäng tillsammans under den gångna säsongen i sina lag.
 
Sedan har vi försökt stärka upp backsidan med några rutinerade pjäser. Efter förra säsongen såg vi att det fanns en försvarsmässigt förbättringspotentialen. Det är hög prioritet att förbättra oss där, för 103 insläppta mål är inte riktigt vad vår innebandy skall stå för. 
 
Så kravbilden på spelarna är att vara starka både försvarsmässigt & offensivt, med spelskickliga backar som kan arbeta med ett lugn under press. Här har vi nu hittills fått in tre stycken som kommer bidra till befintlig backuppsättning. Därmed kan även våra unga 07/08 backar, som knackar på dörren, kriga om en plats som alla andra samt få fortsätta utvecklas i lugn & ro inför kommande JAS säsong. 
 
Det är dessutom viktigt för HJ-gruppen att det inte bara är sistaårsjuniorer i JAS, utan även en stomme för framtiden. Därför har även 07/08-nyförvärv varit viktiga i vår strategi att bygga långsiktigt & hållbart redan nu, inför nästa säsong. Här kan det ramla in ytterligare nått nyförvärv för U16-SM samt framtida JAS. 
 
IBK Kungälv har en riktigt  bra stomme av killar för klubbens framtid. 
 
Klubbens U16-satsning har varit oerhört succéartad. Årets U16-lag blir nya U17, & kommer att få fortsätta kunna spela ihop sig inför JAS-säsongen 25/26. Detta genom en långsiktig satsning för dem även kommande säsong i Mörkröd nivå. 
 
Vi kommer kunna ta emot alla spelare som vill spela innebandy i IBK Kungälv om de kommer med rätt 
”mindset” , träningsflit, inställning & offervilja. 
 
Vi kommer ha en stor HJ trupp, med spel i tre Mörkröda serier. Det garanterar samtliga spelare många matcher. Dessutom kommer spetsen att representera klubben i Juniorallsvenskan. Träningsgruppen i JAS kommer att vara väldigt dynamisk. Många spelare kommer att få chansen att visa upp sig och slåss om en plats. Men vi kommer ha 23 spelare på JAS-träningarna. 

Som alla förstår har vi en fått en sjukt stor konkurrens om platserna i JAS. Det innebär att vi inte kan garantera speltid för alla i JAS. Däremot är alla garanterade speltid i HJ, och har chansen att spela till sig en plats i JAS.
 
Mer info kommer under sommaren, så håll utkik på våra sociala medier för uppdateringar. På Insta kan ni följa vår vardag i väntan på Seriestart ! 
 
Extra: 
Är du född 06/07/08/09 & spelar i en annan förening & 
vill vara med satsningen i något av IBK Kungälvs lag, 
HJ truppen, eller om du är toppspelare i 08/09/10 med chans att spela U16 SM-kval med IBK Kungälv så kontakta Martin Gustafsson eller Jonas Enarson.
 
Ha en underbar sommar ! 
 
// Coach 
 Martin Gustafsson  
 0708-948799
 
Sportsligt Ansvarig
Jonas Enarson 
0708-763548
Säsongens 1:a Nyförvärv
2024-03-30 19:36

Från Dingle ansluter leftforwarden

Viktor Wiedemann 2007.

 

Viktor va redan påväg att signa förra säsongen 

men kände att han ville stanna i Dingle. När säsongen 

närmade sig sitt slut hörde Viktor av sig & ville testa 

igen. Känslan efter första träningen va.

 

-”Jag spelar i Kungälv nästa säsong” 

 

Viktor har spelat junior & seniorinnebandy i Dingle,

testat på Div 2 men vann skytteligan i Div 6 med

51 poäng på 15 matcher. 

Totalt 101 p ( 76 mål 25 assist ) på 44 matcher

 

Viktor om att ansluta till IBK Kungälv !?

 

Jag vill ta nästa steg i min innebandykarriär.

Träna & spela med bättre killar, spela i högre serier 

och utvecklas till en bättre & mer komplett spelare. 
Alla i Kungälv har verkligen vart grymma, spelarna 

i laget är bra både på & utanför planen. Sjukt bra tempo på träningarna som jag inte är van vid.
Så jag ser fram emot att få dra igång nästa säsong


Vi hälsar Viktor välkommen till IBK Kungälv 

 

 

Seger i Kungsbacka
2023-12-10 21:28
Varla/Lindome - IBK Kungälv 
3-7 ( 2-1, 1-2, 0-4 ) 
Skott:23-30
(10-10, 8-6, 5-14) 
 
Singelmöte i grupp 2 mot Varla borta en söndagskväll, en ”måstematch” för att haka på tåget. 
 
Matchen starta & det kändes ganska lojt & segt. 
Vi tappade bollen på mitten och hemmalaget gjorde 1-0 i ett särspel 2 mot 1. Nu spelade vi upp oss lite, så det va en tempofattig tillställning. Hemmalaget gör 2-0 på ett intränat frislag där man screenar muren, bollen rullar retsamt in. 
 
Bara några minuter senare serverar Rasmus,  Wille vid första stolpen till 2-1. 
 
I paus fick de sig en rejäl coachning av DC. Öka tempot på bollen, farten i benen & jobba som ett lag va några av sakerna. 
 
Efter 5.34 sätter framrusande  Wille 2-2 framspelad av Olofsgård. 
 
Sedan avverkar vi både ett powerplay & ett boxplay innan vi kommer i ett jätteläge. Tyvärr får vi inte frislaget, utan en kontring i näsan & 3-2. Men bara mindre än 1 minut senare bryter Leo Alfredsson bollen och sätter ett skott i nättaket till 3-3. 
 
Sista perioden skulle vi mata bollar på kassen, spela snabbare & smartare. 
 
Nu va det bättre fart, viljemål av Olofsgård, Grob gör ett köksvägen, Affe drar in ett skott, Hugo sätter direktskott i PP. 4 mål på mindre än 10 minuter så va poängen på väg hem till Kungälv. 
 
Inte en match som går till historien, men poängen i tabellen är iallafall där för att stanna. 
 
Nu går vi på juluppehåll i Juniorallsvenskan med 
4 segrar 1 oavgjord & 4 förluster. Vilket är mer än godkänd höst för unga orutinerade IBK
 
 
// 
Förlust mot Lindås
2023-12-03 09:53
 
Fredagsmys i Kastelle 20.00
2023-12-01 17:24
 
Seger mot Mölndal
2023-11-25 17:14
Mölndal IBF - IBK Kungälv 
2-6 ( 1-2, 0-1, 1-3 )
 
Skott:26-30 (8-6, 5-16, 13-8)
 
Lördagsmatch borta i Aktiviteten mot Mölndal IBF, det andra laget från andra gruppen vi har enkelmöte med. 
 
Mölndal som har några killar som sticker ut, som även spelar H1. Mölndal är farliga i sina spelvändningar och när de skjuter från distans med trafik på kassen. 
 
Vi skulle fortsätta spela smart, enkelt, ha roligt & göra jobbet 110 i varje byte. 
 
Matchen starta & vi satte press från första bytet, jagade ner hemmalaget och skapade direkt. Man såg direkt att de inte  gillade 
att få hög press… 
 
0-1 kom när Isak kliver rätt in i planen från sin backplats & sätter den högt. 0-2 kom efter att Grob satte bollen från slottet. Hemmalaget reducerar till 1-2 innan paus. 
 
Andra perioden spelar vi bra, tar mängder med avslut & bra offensiva tendeser. Rasmus blir 17.22 tryckt över sargen & dags för Powerplay. 18.29 ligger bollen (för andra) gången i mål när Stålhammar 
gör 1-3. 
 
I sista skall vi bara spela av matchen & ta med 3 poäng till Kungälv. Efter att löst ett bra boxplay, där Mölndal inte alls får till det. Så smäller Olofsgård in 1-4, Bolltapp 2-4, Elias krigar in 2-5 sedan sätter Olofsgård 2-6 i tom kasse. 
 
En viktig seger & 6 poäng mot grupp 2 hittills. Nu skall vi njuta av dessa & bygga vidare mot nästa match. 
 

 

Spelade matcher
Ons 6/3 19:30
9 - 7  
Sön 3/3 19:30
9 - 5  
Fre 23/2 20:00
1 - 9  
Fre 9/2 20:00
6 - 7  
Fre 26/1 20:00
13 - 5  
Sön 21/1 12:30
8 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen