Kan du inte vänta till KickOffen den 25 Augusti? Köp ditt innebandymaterial här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Damer Division 2

Välkomna till Damer division 2!

Välkommen till vår hemsida där ni kan följa oss under säsongen 2023/2024

 

Vi är ett gäng extremt glada och härliga tjejer/damer i alla åldrar. 

 
Vi har även en sida på Instagram: @kungalvsqueens där vi löpande kommer att lägga ut bilder.
Wings flög förbi oss
2022-03-05 19:50

Landvetter Wings - IBK Kungälv

11-1 (3-0,3-1,5-0)

 

Kändes ändå att vi hade en bra känsla innan matchen, tjejerna va nöjda med uppvärmningen. Stort minus idag va att kapten Jasmine Johansson lämnade in handduken innan match pga sjukdom. För hon ÄLSKAR att täcka skott.

 

Men Idag kan man ju bara säga att Landvetter va numret större. Ett topplag som verkligen kan spela

Innebandy. Trygga i sitt spel, otroligt bra rörlighet samt snabba passningar & sjukt bra avslut. Som Landvetter spelar idag hade de lätt vart topp 5 i divison 1.

 

Men efter en riktigt rörig första period, där vi inte riktigt höll våra spelare. I paus höjde vi rösten, rättade till detaljer.

 

I andra gjorde Åsa Wall 3-1 i första bytet efter 31 sekunder. Nu flyttade vi fram spelet och Jannie hade ett friläge med en dubbelchans så nära 3-2, istället kommer en långboll, fel i ett byte och 4-1. Surt !

 

Landvetter tryckte ner oss och gjorde många snygga mål, men också några riktiga turbaljor. Vi försökte verkligen  hålla humöret och kämpaglöden vid liv... 

 

”Bryt ihop och komigen” starkare nästa vecka ! Bara 2 matcher kvar nu så full fart framåt !!!!

 

#VIÄRIBK

 

// Coach

Nästa nöt att knäcka…
2022-03-01 22:20

På lördag åker vi till Landvetter för att knäcka nästa nöt. Vi har fått iordning på sakerna och det känns positivt att få ge Wings en fight. 

 

Pinntorpshallen klockan 16.00 tekar vi igång. 

Heja & Stötta oss !!! 

Äntligen seger
2022-02-27 21:06

IBK Kungälv - Partille IBS

4-3 (0-0, 4-2, 0-1)

Skott: 30-23 (8-8, 12-7, 10-8)

 

Nu va det dags att vända trenden, idag skulle vi göra allt för att ta 3 poäng.

 

Idag ställde vi 3 kedjor & 2 backpar på banan. Alla skulle ta på sig ”blåstället” och fortsätta den positiva trend vi skapat sista tiden.

 

Matchen starta och spelet böljade fram & tillbaka, Hemmalaget fick igång ett bra rull. Bollen gick stundtals som på ett snöre. Detta medförde att gästerna blev tagna på sängen, kom 2:a på bollarna och nästan alla frislag gick i hemmafavör.  Perioden slutade jämnt 0-0 med 8-8 i skottstatistik.

 

I paus pratade vi om att fortsätta skjuta, våga kliva in & hota från backplats. Fortsätta farten på fötter & bollen för att vara först i alla situationer.

 

Efter första tekningen va det bara hemmalaget. Efter 1.52 särspelade Berg bollen till Hanna som avancerade och satte 1-0 på ett distansskott. Boom ! 2-0 kommer några minuter senare då Hanna enhandsbryter bollen till ”Linkan” som trycker in bollen vid bortre stolpen. Nu spelade vi riktigt bra och frustrationen hos gästerna bara växte.

 

Bytet efter 2-0 kom tyvärr 2-1 lite onödigt i en kontring på vänsterkanten . Det kändes ändå ganska lungt, Partille hade just i detta läget av matchen ingenting.

 

3-1 kommer kort därefter genom Matildas långskott framspelad av ”Kapten Jasse”

 

När hemmalaget får powerplay så håller vi bollen bra, det närmar sig slutet 7 sekunder kvar & frislag i hörnet. Freddy säger på bänken att de skall göra mål. Jasse skjuter & ”Linkan” trycker in returen till 4-1 så rättvist.

 

18.55 kommer en Lobb från halva planen som turligt trillade in till 4-2 innan paus. Mickan i målet va sjukt stabil & bra hela matchen.

 

Nu pratade vi om fokus, hålla lugnet och bollen framför oss. Ligga tight i försvaret & försöka spela av sista akten.

 

Matchen böljar nu i ett rasande tempo, fram & tillbaka bara klockan stod still eller rullade iallafall jäkligt sakta… men JJ ( Jenny Johansson ) som för dagen iklädde sig en Centerroll bombade ett skott i innerribban och Klara va nära att få in returen, Matilda Andersson hade en in stolpen, Jasse hade ett kanonläge i powerplay på en retur.

 

Vi jobba kopiöst och tillslut så fick de pillat in 4-3 men sedan spelade vi av matchen.

 

Sjukt viktigt, Sjukt Skönt, Skjukt stolt över tjejerna. Idag va det en lagseger där alla bidrog !!!!

 

// Coach Martin

Söndagsmys
2022-02-24 22:03

Välkomna på Div2 match

Söndag

Kl: 17.10 

Munkegärdehallen 

Riktigt nära poäng i Lindås
2022-01-30 21:03

Lindås IBK - IBK Kungälv

4-3 ( 1-1, 1-1, 2-1)

Skott: 18-21 (6-9, 6-6, 6-6)

 

Hedersamma förluster är det värsta man vet, men idag är jag sjukt stolt över tjejerna. 12 tjejer som sliter & kämpar för varann & sååå nära att iallafall knipa 1 poäng.

 

I omklädningsrummet gick vi igenom hur Lindås spelar & vart de vill hitta sina avslut. Jag gjuter mod och energi i tjejerna & är redo för en batalj i Samling Arena. Vi skulle dela in varje period i 4 delar & jobba med delmål för att kunna analysera  vår prestation.

 

Tyvärr får vi en skitstart med 1-0 Lindås redan efter 1.08 då de får båga in från hörnet. Men inga sänkta huvuden för det, 1-1 kom 5.14 när kapten Jasse trycker in en retur efter ett frislag från Åsa Wall.

 

Vi lät Lindås ha mycket boll, vi backade hem för att kunna vila på

bollsida för att gå på spelvändningar. Lindås är tunga när de får rulla bollen. Men vi kämpa & kriga & täckte så mycket skott att vi vann skotten i perioden.

 

I paus pratade vi om att fortsätta våga, inte bli för låga i försvarsspelet & räkna in Lindåsspelarna.

 

Men Lindås va inte nöjda med att vi spelade som vi gjorde, de gick ut & körde stenhård press direkt på första tekningen. Vi pratade om att ta bollen framåt snabbt, låta de komma för de kommer inte orka mer än 5 min i det tempot. Det small i ribban efter 1 minut bakom duktiga Nata i målet.

 

Nu kom en spelvändning Jenny drev upp, gjorde sin tjej, serverade Jasse som bomba in 1-2 i närmsta krysset. Booommm….

 

Nu spelade vi ganska bra, Lindås mattades av i de heta chanserna, de rulla boll men kom INTE till avslut. 13.39 skickar de in en långboll som

dimper ner till 2-2. Grymt synd när vi har alla 5 på rätt sida…

 

I pausen så va det vila, andas & faktiskt kämpa sista 20 på samma sätt. Låta de hålla boll & vi skall ställa om !

 

Lindås håller i taktpinnen och vi försvarar oss, har några bra chanser på distansskott som Inte går in. Men nu grinade oturen oss i vitögat. Ett missat skott som tar på en fot & studsar upp i nättaket. Så jävla orättvist.

 

Men jag gav tjejerna energi & push, nu skulle vi framåt. Bra uppspelsrull där Hanna särspelar syster Jenny som återigen gör sin tjej & bågar in & sätter 3-3 i första krysset från distans, tid 08.29

Såååå snyggt !!!

 

Nått byte senare tar Lindås timeout för att nu störde vi deras spel & de kom inte till några avslut.

 

Men 15.11 kom vi inte ut på

Deras vänstervinge & ett vinkelskott ramla in vid bortre stolpen till 4-3.

 

Nu tog jag timeout och sa att allt skall nu framåt, full press & man-man när vi tappar bollen. Vi får 2 chanser till och är ytterst nära att kvittera även när vi tog ut målvakten & spelade 6 mot 5.

 

Vi kämpade & slet, krigade för varann & verkligen tog ut oss som ett lag. Såå stolt över laget, inställningen & prestationen.

 

Nu är vi på RÄTT väg så nu skall vi

”slicka såren” & börja vinna matcher!

 

// Martin Gustafsson

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen