Kan du inte vänta till KickOffen den 25 Augusti? Köp ditt innebandymaterial här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv

Trygghetsvärd Sandbackaskolan
2018-06-16 17:07
Ansök senast 2018-06-29

Om oss

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna är inne i en omfattande förändringsresa för att uppfylla idrottens mål 2025. Vi tror på livslångt idrottande, värdesätter idrottande i förening, utgår från idrottens värdegrund då den är vår styrka och vidare ser vi att idrotten gör Sverige starkare. Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland är idrottens regionala stödorganisation, och vi jobbar på uppdrag av RF/SISU centralt.

Bakgrund till projektet

Det råder fullständig enighet att barn och ungdomar har rätt till en trygg och säker skolmiljö. För att unga ska kunna prestera under skoltid och inte hamna i destruktiva mönster behövs en miljö som kännetecknas av respekt, kamratskap och studiero. I ett socioekonomiskt utsatt område som Komarken i Kungälv är detta inte en självklarhet. Vi söker därför en trygghetsvärd vars syfte är att skapa en lugn och trygg tillvaro under skoltid för eleverna på den av kommunen utvalda skolan.

Projektets inriktning är att tillskapa en funktion som trygghetsvärd vid Sandbackaskolan med uppdrag att:

·       finnas i skol- och rastmiljö

·       verka uppsökande

·       vara länken mellan skola, hem, fritid och föreningsliv.

·       upparbeta nära samverkan med Trygga Ungdomsmiljöer och Idrott och Förening. Projektet Trygghetsvärd är ett samverkansprojekt mellan Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Västra Götalands Idrottsförbund och Kungälvs Kommun.

Arbetsbeskrivning

Vi vill ge alla en god skolstart och förutsättningar till en trygg och bra uppväxt i Kungälv. Vi vill därför införa Trygghetsvärdar på en av våra skolor i centrala Kungälv. Uppdraget som Trygghetsvärd innebär att Du har din arbetsplats på Sandbackaskolan (F-6) i Komarken. Du möter barn och ungdomar och håller angelägna samtal med dem på deras egna arenor. Du arbetar med att de barn som går på skolan får en trygg miljö på exempelvis raster, lektioner och i korridorer. Du blir också en viktig länk och bro till pedagoger, övrig skolpersonal och föräldrar. Du kommer också vara en länk mellan eleverna och fritidsaktiviteter samt föreningslivet för att skapa en aktiv fritid.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar genom tidigare arbeten eller genom föreningslivet. Utbildning som fritidsledare eller motsvarande kompetens är ett krav. Du har god förmåga att arbeta med konflikter och är en positiv förebild för barn och ungdomar som bor i området. Du har livserfarenheter som gör dig extra duktig på att kommunicera och föra en dialog med barnen/ungdomarna. Du är utåtriktad, socialt säker, lyhörd, trygg i dig själv och Du tar dig lätt fram i olika miljöer och situationer bland barn och ungdomar. Du är engagerad, driven och motiverad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att Du fungerar bra tillsammans med det team av fritidsledare som finns på skolan idag.

Meriterande  Erfarenhet från projektledarskap Erfarenhet från föreningslivet - gärna idrott Kunskap om skolans organisation, skolledning/skolförvaltning. Lokal förankring. Det är meriterande om du har god datavana, är trygg med Office 365.

Fakta om tjänsten

Tjänsten är en projektanställningar på 100 % under 1 år (möjlighet till förlängning), med inledande provanställning 6 månader. Start enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Tjänsten är placerad i Kungälv - Sandbackaskolan. På vår arbetsplats eftersträvar vi jämställdhet och mångfald och vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras in.

Frågor 

Besvaras av:

Eleonore Tammermo, Verksamhetsledare och ansvarig för projektet. Mobil: 0709-26 58 32 eller mail: eleonore.tammermo@vgidrott.se 
 
Richard Cander, idrottskonsulent samt ordförande Unionen vgidrott. Mobil:0709- 26 60 21 eller mail: Richard.cander@vgidrott.se

Västra Götalands idrottsförbund (DF) och SISU Idrottsutbildarnas Västra Götaland (SISU-d) utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja SF/MO regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Vi äger också Idrottens spel i Göteborg AB.

Läs mer om oss här:
www.vgidrott.se
www.sisuidrottsutbildarna.se/vastragotaland

 


Nyhetsarkiv
Nya Partnererbjudanden2022-12-16 08:00
IBIS ligger nere2022-12-03 11:43
Föreningsinformation2020-09-04 14:49
Bingolottos Julkalendrar2018-11-07 21:36
Vi har fått nog!2018-10-12 22:45
VIKTIGT! 2018-09-03 12:32
Newbody och Spicy Dream2018-05-17 19:17