2023-03-06 21:11
89:ers - IBK Kungälv
 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Skott 11-31 (4-14, 4-7, 4-10)

Derby på Stenungsunds träningstid en måndag på parkett. Detta medförde att hemmalaget plockade med minst 1 femma från sitt Herr div 2 lag. Så det skulle bli tufft !

Stora starka snabba spelare som spelar fysiskt. Så det gällde att formera vår 2-2-1 disciplinerat. Ligga tight & gå på spelvändningar. Samt våga ta avslut…

Matchen starta & hemmalaget får hålla bollen, vi styr ut dem & vinner de lösa bollarna, går på kontring. Vi bombade kassen men mest från distans, ingen trafik på returerna tyvärr.

I paus pratade vi om tålamod, det hårda jobbet i defensiven ger offensiven. Tyvärr känner Isak känning i ryggen. Så vi formar om och coachar om laget lite.

Andra akten är jämnare, inget av lagen skapar några riktigt ”heta” chanser. Efter 12.10 tar hemmalaget ledningen 1-0 genom ett felpass som studsar fel i hörnet. Kort båge och skott högt.

Bara minuten efter bryter Rasmus in från hörnet, skall lyfta in 1-1 men får ett slag på klubban. STRAFF !

Rasmus tar den själv & sätter den säkert i en lång dragning till kvittering.

Tyvärr åker vi på en utvisning där en skadad spelare inte hinner av innan nästa hoppar in. U2 för många spelare på banan.

Vi reder ut den minuten men skulle ha en U2 med oss för en tveksam tackling efter avblåsning.

Sista starta & vi spelade bra, Stenungsund va lite konfunderade & tog Timeout 7.48 för att ”toppa” upp sitt lag.

Tyvärr ca 2 min efter kommer ett långskott som smiter in första stolpen, vi är två killar i skottlinjen men kommer inte in i täck. 2-1 till hemmalaget.

Nu satsar vi framåt, skapar chanser men inget mål. Vi plockar målvakten & försöker kvittera med 14.59 skickar hemmalaget in 3-1.

En bra match, där vi sätter vårt spel, gameplanen funkar bra & alla spelare krigar & sliter. Tyvärr skulle vi satt någon av de heta chanserna.

Ändå en fjäder i hatten för våra killar som verkligen krigar mot ett ganska rutinerat motstånd.