Herrar Division 1

Seger i premiären!
2018-10-01 11:51
Då var det äntligen dags för premiär! IBF Göteborg som blev nedflyttade från div1 till denna säsongen stod för motståndet. IBF som värvat ihop halva sitt gamla allsvenska lag kryddat med en par riktigt duktiga spelare från förra säsongens div1 lag är en av favoriterna i årets serie och sålunda en riktigt bra värdemätare!
Vi börjar matchen helt lysande och går upp i en 3-0 ledning innan IBF kan reducera i slutet av perioden när vi fått en spelare utvisad. Benjamin Brycke är det som gör premiärmålet med en raket från backplats. Vi spelar riktigt bra och skapar mängder med chanser men tyvärr vill inte bollen in mer än 3 ggr.

Andra perioden hinner knappt börja innan IBF gör 2-3 och här börjar dom ha ganska mycket boll men vi står upp riktigt bra i försvaret. Mitt i all press får Jacob Busck bollen längs med högerkanten och skickar in 2-4 och IBFs press kommer av sig och matchen börjar svänga över till oss ordentligt igen. Men efter ca 9 minuten så händer nått märkligt! IBF får en straff som Ljungberg räddar men här dömer domarna även utvisning för Mattias Larsson som orsakat straffen. Det var tydligen så att domarna inte lärt sig dom nya reglerna till denna säsongen att dubbelbestraffning är borttaget och att det alltså inte går att dela ut både straff och utvisning. Här blir det rejält upprört och vi tappar en hel del fokus. Det blir inte direkt bättre av att IBF gör mål i sitt PP som dom får till skänks av domarna... Som tur är så börjar vi fokusera på rätt saker igen innan vi släpper in några fler mål och går till periodpaus med 4-3 ledning.

Vi får börja andra perioden med PP efter en riktig ful satsning från en IBF spelare men istället för att utöka ledningen så slår vi ett felpass och IBF kontrar in 4-4. Efter rejält ställningskrig så är det återigen Busck som kan bröta fram bollen mellan 4 motståndare och skicka in den så att vi återigen är i ledningen. I slutet av matchen så tar IBF ut målvakten och spelar med en man mer och när det återstår 16 sekunder så gör dom 5-5 efter att ha skjutit på täckande försvarade och bollen oturligt studsar in bakom en hjälplös Ljungberg i målet. Så det står alltså 5-5 på tavlan efter 60 minuter och matchen går till sudden.

I sudden skapar vi båda lagen bra chanser innan vi får straff med oss efter 3 minuter. Martin Jellvert Börjesson skuttar fram och lurar upp keepern på läktaren och skickar extrapoängen till oss!

Ska man summera så gör vi en bra match och vi släpper endast 1 mål i 5 mot 5 och detta mot laget som är favoriter att vinna serien. Några spelare som stack ut var Benjamin Brycke som gjorde 2 mål, Jacob Busck som gör 3 poäng och Viktor Wennroth som är riktigt bra bakåt. Noterbart är att alla dessa herrarna är födda 00 eller senare så framtiden ser riktigt bra ut! Att domarna inte kan reglerna när säsongen drar igång är rent pinsamt och extremt oproffesionellt, men förhoppningsvis blir det inte fler såna situationer.
Vi tackar alla som kom och stöttade oss och hälsar välkomna på söndag då Partille kommer på besök kl 17.15