Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Pojkar U-16

 
Ny fystränare klar
2023-05-02 22:35

Vi är Glada att löparprofilen Anders Soovik 

tar hand om fysträningen för JAS/ HJ / U16 

 

Välkommen i gänget Anders ✅

20-1 & Stort tack för stödet 🙏
2023-03-30 22:45
IBK Kungälv - Utbynäs 
20-1 ( 7-0, 6-1, 7-0) 
 
Sista seriematchen för säsongen med
U16 sluter Cirkeln. 
 
7/10-22 spelade vi vår första seriematchen någonsin med ”projektet” U16. Denna premiär mötte vi Utbynäs i Serneke Arena. Vi vinner den matchen 7-3. 
 
Idag i sista seriematchen i Vårserien möter vi återigen Utbynäs hemma i Munkegärdehallen. 
 
Vi pratade om att ha fokus, våga spela bollen snabbt & ta den till kassen. Ha tålamod & bra rörlighet, jobba med korta byten och fortsätta rulla på 3 femmor som vi gjort hela säsongen. 
 
Vi har för dagen ett grymt bra domarpar iform av Joakim Jögi & Måns Bartilson. De håller en bra nivå, tydliga & har alltid glimten i ögat. 😜 
 
Matchen starta och vi satte fart direkt, mycket av det vi pratade om satt, vi rättar till detaljer och alla bidrar med fart & bolltempo. 
 
Vi spelar 3x15 och gör det som ett lag, 18 killar får speltid, inget gnäll, fokus på rätt saker, många snygga kombinationer & mål. 
 
Ibland går vi in i ett vacuum med dåligt bolltempo, ingen rörlighet & lite uddlösa. 
 
Men efter snack på bänken så rättar vi till detaljer, killarna är lyhörda & idag kan vi njuta & får en sjukt bra utdelning. 
 
Vi skjuter 45 skott varav 20 går i mål, så utdelningen är väldigt bra. Utbynäs målvakt kämpa & slet och skall ha all credd för sitt slit. 
 
Grabbarna får A+ idag & ALLA får matchens lirare klubbor. 
 
Sammanfattningsvis lite statistik av vad 24 killar i truppen åstadkommit under våra 16 seriematcher. 
 
Vårsäsongen 2023
55-33 
4 segrar, 
2 oavgjord
2 förluster
 
Höstsäsongen 2022
48-24 
5 segrar 
3 förluster 
 
Totalt: 
Målskillnad 103-57 
9 segrar 
2 oavgjorda 
5 förluster 
 
Vi ledare har varit med om en enorm resa med dessa 06/07/08 killar som kämpat om att vilja utvecklas & utmanat sig själva. Skapat & nött vårt spelsystem i detaljer för att sakta men säkert ta små steg mot stora mål. Vi har även haft andra killar från klubben med på träningar så hela 38 spelare har fått chansen att visa upp sig. Detta visar en enorm spets & bredd för framtiden. 
 
Stort tack 🙏 alla inblandade.
Föräldrar, släkt, vänner, spelare,
motståndare, domare mm mm   

 
Nu avslutar vi denna resan för laget med en cup i Linköping om 2 veckor.  Följ oss på Insta & ge en varm applåd till dessa grabbar. 
 
// Tränarna
Förlust mot Lindome
2023-03-16 22:21
IBK Kungälv - Lindome IBK
2-6 ( 0-2, 0-2, 2-2)
Skott: 23-19 (11-5, 3-7, 9-3)
 
Toppmatch, 1:an mot 2:an i denna tokjämna serie. Lindome är äldre (04/05) & framförallt tyngre som enhet. 
 
Vi hade för dagen med 19 spelare & skulle gå för att bibehålla segerkänslan från i lördags. 
 
Men efter en miss efter 1.50 trampar de runt och sätter 0-1. 0-2 kom då bollen studsar till och vi tappar den rakt ut i slottet. 
 
Det hjälper inte att vi hade chanser framåt, nån i ribban men dåligt med trafik på kassen. Vi spelade ändå ganska bra men blev lite långa så Lindome fick ställa om snabbt på oss. 
 
I andra perioden spelar vi bra, håller bollen, lite dålig rörelse & passningstempo dock. Efter dryga 8 minuter driver vi upp i mitten, har en sjukt bra målchans men klubban lyfts, inget domslut utan en kontring & 0-3. 
 
Sedan drar Lindome på sig en U2, vi sätter upp spelet och Lindome halvkontrar. Isak & Rasmus jobbar hem & dubblar. Domaren plockar Rasmus för hårt spel. Kändes ganska hårt efter hur matchen sett ut tidigare. 
 
Tyvärr skickar gästerna in 0-4 i just 4 mot 4:a. 
 
Vi försökte mana mod i killarna men idag va det något som inte kugga i tyvärr. Vi gjorde några ändringar för att låta alla spela, få en förändring. 
 
När vi kom ut i paus så så hade Lindome inte stängt en branddörr så larmet gick i hallen, så vi fick springa & stänga den. Lindome skriker att vi inte ställt upp till tekning efter 3 min. 
 
( NÄR DET ÄR 5 MIN PAUS)
 
Pinsamt att domarna inte har koll, samt tar detta när vi är inne på 3 min. 
 
Vi tjatar inte, tar 2:an och tyvärr får de slå in en retur. Skit när vi skulle gå för att jaga ikapp. När vi sedan tappar bollen så skickar de in 0-6. 
 
Det va en sån skitdag, men vi skulle kämpa på. Vi får ett Powerplay & 21 sekunder senare sitter 1-6 när Dante sätter den till Rasmus. 
13 sekunder senare sitter 
2-6 på en retur, Lukas slår in bollen på volley. 
 
Vi gör mycket bra saker, men ibland vill de sig inte. Många vinnarskallar som har höga ambitioner & hatar att förlora. Men ibland är det nyttigt, man får lära sig vinna & förlora på rätt sätt. 
 
Vi tar nya tag på träningen imorgon, borstar bort denna förlusten & går vidare. 
 
// Tränarna
Seriefinal i Munkegärde
2023-03-15 23:15

Torsdag 16/3

19.45

Munkegärdehallen 

 

Välkomna