Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Damjuniorer

Välkomna till en ny säsong med Damjuniorerna 

 

Tisdagar kl  20.15 - 21.30  Kyrkenorum (Stenungsund)

Torsdag  kl  18.00 - 19:15  Munkegärdehallen

 

Meddela gärna tränarna om du som spelare vill

komma & provträna med detta goa gäng.

 

Säsongsavslutningen blev GULD
2023-04-10 13:57
Foto: PåskCupens Instagram

Sammanfattning av säsongen inkl avslutande

Påskcupen i Helsingborg.  

 
Att få avsluta säsongen för tjejerna i DJ med Påskcupen i Helsingborg skulle bli riktigt skoj. 
 
En första tuff samarbetssäsong med både glädje & sorg & tuffa utmaningar. Vi startade säsongen med ett endagsläger i Kungshamn för att sedan spela Mörkröd B under hösten & våren. 
 
DJ laget har haft spelare från 4 olika lag som skall synka med matchschema för 5 andra lag. Så planering & ödmjukhet har vart oerhört viktig. 
 
Men efter en lärorik säsong med massa innebandytalang hos tjejerna, har vi använt totalt 27 tjejer från 2009 till 2005 i seriespelet.
 
16 seriematcher 
9 segrar 
1 oavgjord
6 förluster
Vi har gjort 73 mål & släppt in 61 stycken. 
 
Väldigt bra resultat av alla som ställt upp & trott på det vi gjort. Men väldigt få gemensamma träningar så 
skulle jag säga att detta är en bragd i mina ögon. 🫶
 
Schemat i gruppen under Påskcupen. 
 
5-1 Helsingborg   Skott: 17-4
2-2 Ale IBF           Skott: 18-8
2-2 Eken               Skott: 14-5
1-7 Engelholm      Skott: 16-14
4-1 Stanstad         Skott: 22-7
 
Kvartsfinal 
4-0 Stanstad        Skott:Okänt
 
Semifinal 
2-1 Ale IBF.           Skott: 8-5
 
Final 
2-1 Engelholm.   Skott: 18-8
 
Efter ha startat Långfredagen med en enkel seger hade vi en bra känsla i gruppen. 
 
Lördagen va tufft matchschema. 08.20, 11.15, 15.00,17.15 så det va upp med tuppen inför derbyt.
 
Alematchen spelar vi inspirerande och leder rättvist med 2-0. Har bud på ännu mer med 12-4 i skott i första perioden. Tyvärr skickar vi iväg ett frislag från hörnet som studsar in i mitten och 2-1 på tavlan. Nu
Satsade Ale allt på ett kort & kvitterar till 2-2. Detta kändes onödigt att sätta oss i denna situation. Men starkt av Ale att kämpa ikapp. 
 
Matchen mot Eken va precis som morgonmatchen, Ellen sätter 1-0 efter 26 sekunder. Sedan spelar vi bra innebandy men får inte in bollen i mål trots att vi Skjuter å skjuter. I andra perioden skickar Eken in ett långskott med 4.51 kvar. Men vi orkar inte resa oss trots en sista ”pusch” 14-5 i skottstatistik men Eken slutade inte kämpa utan krigade till sig 1 poäng. 
 
Efter dessa tidiga morgonmatcher (forfarande obesegrade) va stämningen i laget lite tung. De ville mer, oavgjort kändes som förluster men vi pratade med tjejerna om att fortsätta tro på oss själva. Söndag är den viktiga dagen.
 
Engelholm i match 4:a visste vi skulle bli en svår nöt att knäcka.  Vi kasta om lite i laget, skickade upp två backar i kedjan & tog ner två på backen. För att ”väcka” laget, få en förändring.
 
Men vi blev överkörda första 5.57, då det stod 3-0 och en fotskada på Linn gjorde att vi fick stuva om ännu mer i laget. Matchbilden speglar kanske inte slutresultatet 7-1 när skotten är 14-16 till oss,  men de kontrar sönder oss & hälften av deras skott sitter. Men många snygga spelmål & Engelholm ägde ut oss i sista tredjedelen. 
 
Nu va energinivån så låg i laget att vi valde att göra allt för att hitta tillbaka. Mackor, fika, frukt samt Rehab på lite skador, massage mm
 
Stanstad får bekänna färg då vi springer sönder dem i sista gruppspelsmatchen. 
 
Tova gör 3 mål & Amanda sätter det fjärde. Inget snack & vi vilar Linn & Ellen för att kunna använda dem i slutspelet. 
 
Vi hamnar 3:a i gruppen och får möta Stanstad igen i Kvartsfinalen. 
 
Lite trevande första perioden men ledning 1-0. Så sätter vi in Ellen & Linn som vilade första perioden,  detta för att spela på fler spelare & hitta tillbaka till formationerna som funkat bra. 
Vi äger andra akten och vinner med 4-0 efter att Ossner, Emma & Berner gjort var sitt mål. 
 
Ale i semifinal, ett Ale som slapp kvartsfinal & va utvilade. Kände redan på uppvärmningen att Ale va sugna på att ta sig till final. Väldigt bra energi på uppvärmningen.
 
Ale tar tag i taktpinnen och sätter hög press med 2-3 spelare, spelar fysiskt & vill verkligen mer än oss. 0-0 efter första perioden. Ale ledde ”lätt” på poäng om det vart en boxningsmatch. 
 
Lite utvisningar för bägge lagen gjorde det fullt av ytor i 4 mot 4 spelet, då crossar Ellen bollen genom slottet och Amanda sätter 0-1 i första krysset… Publiken lyfter oss nu och det är bra stämning på läktaren. 
 
Men bara 12 sekunder senare i boxplay kastar vi bort bollen & 1-1 på tavlan. 
 
Vi reder ut ytterligare en utvisning & många tjejer hade ont & vilade. Med 1.20 kvar sätter vi in Ellen som
Vilat 5-6 min. Då kommer kontringen, Tova serverar Ellen som trycker in 1-2 med 37 sekunder kvar och vi tar oss till FINAL. Detta va ett sjukt tight derby där kanske Ale har 60-40 i bollinnehav & endast 5-8 i skott på 30 minuter, så det va tighta försvar. 
 
Finalen mot Engelholm blev för oss en energiboost. Några lämna arenan för lunch, några stanna & kolla matcher. Vårt ”fysioteam” med Sara, Vera & Malin tejpade fötter, masserade & körde ”koppar” för att alla skulle kunna spela finalen. Sjukt bra jobbat 🤩
 
Nu skulle vi ha revansch, när vi sedan såg F10 vinna sin final innan skulle vi också bara ha ett Guld med oss  hem. 
 
Ligga lågt, låta dem ha mycket boll & kontra på dem.
De skulle få känna på sin egen medicin. 
 
Matchen spelas i ett högt tempo, två lag som vill spela innebandy. Bra fart & bra kamper. Tyvärr gör vi ett enda misstag första perioden med 35 sekunder kvar 1-0 & va ett faktum. 
 
Men med 11-2 i skott till oss med massor av missade chanser gjorde oss inte så oroliga. Vi skulle ha tålamod, lägga bollar på kassen, 6.05 springer Ellen slalom & bombar in 1-1.
 
När sedan Elin några byten senare slår sin tjej i 1 mot 1 & skickar in bollen framför mål, där ordagrant dyker Tova in och trycker in 1-2 på nära håll. 
 
Vi spelar av matchen snyggt och tar hem Guldet av duktiga Skåne Mästarna 2023 från Engelholm. 
 
En brokig väg men verkligen ”Bäst när det gäller” Vi sa redan på fredagen att det är bara matcherna på söndag som räknas. Då är det vinna eller försvinna, och vi tog en lång men brokig väg till Guldet. Men såååå gott det smakade 🏆🥂🫶
 
Grym säsong & detta är kanske 80-85% av stommen i nästa års JAS lag. Så det va verkligen skönt att avsluta säsongen på topp. 
 
// Tränarna
Grym seger mot Pixbo
2023-04-01 17:01

89:ers/Kungälv - Pixbo IBK

6-1 (2-0, 0-0, 4-1) 
Skott:27-14 (5-6,12-2,10-6)
 
1-0 Berner ass Lager 
2-0 Ellen ass Ella 
2-1 
3-1 Tova ass Lager 
4-1 Agnes ass Bella ( Utkast)
5-1 Ida ass Tova 
6-1 Berner ass Lager 
 
Utvisningar:
89:ers: 1XU2
Pixbo: 2xU2 1xU10
 
Sista hemmamatchen i Mörkröd B, samma lag ställde vi på benen som vi körde i segermatchen mot Lerum i torsdags. 
 
Pixbo anlände enligt sin Insta till -”Stenungsunds Sunkiga Arena” de trodde på en vinst med 2-4.  Snacka om att detta blev tändvätska i hemmalaget. 👍
 
Kyrkenorum är en kanonfin idrottshall med fina omklädningsrum & stora ytor. Skönt att motståndarna lägger fokus där.
 
Vi skulle gå ut och göra en bra insats, sa att det va fokus och fortsätta spela snabb innebandy. Sätta hög press på Pixbos backar då det av erfarenhet inte tycker om man-man press.
 
Vi skulle spela innebandy på deras planhalva. Matchen starta och vi satte ett bra tempo, de satte hög press på oss, vi fick lägga första passet lite snabbare för att spela bort två rusande forwards.
 
Det va tur Bella i kassen va på alerten då vi gav bort lite skott från distans. Efter 10.09 krigar Berner in bollen till 1-0 vid första stolpen. Bara nått byte senare löper Ella hem och bryter bollen på vår vänsterkant.
 
Ellen snappar upp bollen driver in över centrallinjen och sätter 2-0 snyggt vid första krysset.
 
I pausvilan pratade vi om att hålla lugnet, mer trafik på kassen & droppa in fler bollar på kassen.
Sedan skulle vi försöka lägga de uppspel vi kunde på deras högersida där vi såg att det fanns ytor och vissa svaga punkter att trycka på.
 
Andra perioden blev en transportsträcka, tiden rullade fort och vi hade en kavalkad av chanser och sköt 12 skott medan gästerna va uddlösa med den tighta defensiven vi uppvisade idag.
 
Sista perioden starta, ett frislag efter teket, bollen läggs 3 meter fel, långskott 2-1 efter 8 sekunder.
 
Tjejerna va ändå lugna, positiva, peppande & 1.57 sätter Tova snyggt 3-1 efter en magisk framspelning av Amanda L. Sedan rann det på 4-1 i krysset av Ajo efter Bellas snabba utkast, 5-1 Ida på ett skott i slottet. Då ballar Pixbo ut, kastar klubbor & drar på sig 2+10 för osportsligt.
 
Sedan blir det 4 mot 4 då Amanda L gör ett Cleant hemjobb. Men innan matchen är slut kommer vi i en 3 mot 1:a där Amanda serverar Berner som stöter in slutresultatet 6-1. Sjukt starkt match & avslutning på serien, alla kämpar & sliter.
 
Defensiven är bra, uppspelen har ibland mer att önska framförallt i första perioden.
 
Sammanfattning av Året kommer efter PåskCupen i Helsingborg som startar på Fredag. Där skall vi gå för GULD….🫶🏆
 
// Coach
Vänersborg borta…
2023-03-24 16:37

Idag fredag beger vi oss till Vänserborg 

för sen match i Idrottshuset. 19.30 tekar 

vi igång…. 

// Coach 

Proppen ur i Landvetter ( 4-12 )
2023-03-18 19:56
Wings - IBK Kungälv
4-12 ( 2-2, 1-2, 1-8 )
Skott: 
16-49 (6-16, 5-13, 5-20)
 
En flyttad match mot Landvetter, den skulle spelas imorgon men pga D1 kval till Allsvenskan så gick vi med på matchflytt. Lördag 17.00 i Landvetter…. Nja tjejerna va väl inte 100% pepp på det men vi kör. 
 
Efter en tung start på vårsäsongen med mycket otakt i grejerna så känns det fantastiskt skoj att vi börjar få ut lite av höstens fart & fläkt. 
 
Vi vet att Landvetter alltid har bra saker, grymma förutsättningar med en av distriktets bästa hallar, stor flick & juniorverksamhet, bra resultat i JAS, D1 mm Så det va bara att vara på sin vakt. 
 
Vi kom till spel med 12 utespelare & Alva i kassen. Vi skulle vara tighta i defensiven & stoppa Landvetters sniper #30 Tuva. Sedan sätta bollar på våra tre forwardspar som skulle springa sönder hemmalagets försvar. Kämpa, slita om varje del av planen. 
 
Matchen startar & vi spelar bra, diciplinerat & när Ellen får en chans har vi 0-1 på tavlan. 0-2 kom bara något byte efter då vi gör en spelvändning 2 mot 1 från halva, Berner drar isär och Ellen kliver på och bombar in bollen i nät. 
 
Efter 8.40 kommer en kontring 1-2 på tavlan, 10.19 står det 2-2. Vi måste få stopp på #30 
 
I paus pratade vi om nogrannhet, inte tappa bollar på mittplan, spela djupt på dem i varje byte. 
 
Andra startar och vi sätter en enorm press, efter 22 sekunder får vi frislag & byter. Emma får bollen och vänder, vrider å sätter bollen i krysset 2-3 tid 00.30
 
Bara några byten efter petar Tilde ett frislag som Lagergren trycker in till 2-4. Men Landvetter kommer ur pressen vi har. På frislag ifrån hörnet sätter de 3-4. De vill liksom inte ge upp. Trots att vi skjuter på allt som rör sig. 
 
Landvetters målvakt hade sin hjälm, ribba & massa skicklighet till hjälp. 37 räddningar totalt i matchen på 49 skott. 
 
 
Inför sista akten va vi riktigt trötta & slitna men vi lovade varann att kriga varje byte. Kämpa & aldrig ge upp… 
 
Vet inte vad som hände vi får ett Powerplay efter 2.39 men det va inte bra alls. 
 
8.14 gör Ellen mål, nu började bollarna gå in när Landvetter tröttna rejält med vår höga press. 
 
På 6.20 så gör vi 8 mål & släpper ett. Vilket fyrverkeri ! 
09.31 3-6 Emma
09.51 3-7 Lager ass Berner  
12.20 3-8 Lager ass Tilde
12.44 3-9 Tova ass Elin 
12.49 4-9 
13.06 4-10 Ella ass Nova 
14.12 4-11 Berner 
14.34 4-12 Tova ass Elin 
 
Många snygga spelmål, köksvägen, instick, skott, frislagsmål. 
 
Tjejerna va SÅ väl värda denna urladdning. Vi har haft det tufft iår och nu är det bara tre matcher kvar av årets serie. 
 
Idag gör alla en sjukt bra insats, kämpar för varann, har fart & fläkt och genomför matchen fantastiskt 🙌 Alla är värda lördagsgodis 👍
 
Laddar vi om för Vänersborg borta Idrottshuset nästa fredag 19.30. 
 
// Coach 
Derbyseger mot Kärra
2023-03-12 20:36
89:ers/Kungälv - Kärra IBK 
4-1 ( 2-1, 1-0, 1-0 )
Skott: 31-6  (16-4, 6-2, 9-0 )
 
00.44   0-1 
04.57   1-1 Tilde ass Ellen
08.32   2-1 Ellen ass Elin O
—————
07.09.  3-1 Alma ass Ella
—————
08.43.  4-1 Amanda ass Ellen 
 
Äntligen match i DJ serien, så många flyttade matcher men äntligen MATCH. 
 
Nu är även alla spelare tillgängliga för spel så vi får in 06/05 tjejerna så det kommer INTE bli lika hattigt men olika lag varje match. Lite stabilitet & rutin. 
 
Idag skulle vi satsa allt i första akten, spela tight defensivt & ställa om på Kärra. Lite som att ge dem svar på sin egen medicin. De är starka på spelvändningar, nu skulle vi kliva på. 
 
Tyvärr slänger vi iväg en boll på egen planhalva så 0-1 va ett faktum efter 44 sekunder. Men ingen stress på bänken, alla va lugna, fokuserade. Vi tog tag i det och bombade på kassen. Kommer inte ihåg sen vi sköt 16 skott på 1 period.  
 
1-1 kom i powerplay när Ellen spelar upp till Tilde som satte den högt från sin vänsterkant. 
 
När Ajo åker på en U2 för slag, tar det 43 sekunder innan Ossner sätter en långpass och Ellen bryter in och gör 2-1 i boxplay. 
 
I paus pratade vi om att fortsätta skjuta, inte tappa bollar på fel ställen. Våga ta bollen framåt och spela bollen back-back i uppspelen. 
 
Andra spelade vi bra, dock mindre skott från hemmalaget. Men vi vinner bollar, tar den framåt och gör bra saker. Ella vinner bollen högt, serverar Alma som trycker in 3-1 i bortre krysset. 
 
Sedan blir perioden lite sönderryckt av utvisningar men Kärra försöker hitta lägen men de kommer inte till och boxen kämpar & sliter. Sjukt uppoffrande av hela laget. 2 skott skjuter Kärra som träffar målet & där satt Alva. 
 
Sista spelar vi av, snyggt, spel, flyttar bollen helt ok. Men återigen har vi ett helt annat fokus i försvaret och forwards som uppoffrande sliter och skapar oro i Kärra försvaret. 
 
Härlig seger efter tre raka förluster. 19 insläppta mål & ingen ordning i försvaret innan va som bortblåst. Att bara släppa igenom 6 skott på Alva är nog rekord i att täcka skott. 
 
Mycket konstiga saker med många utvisningar som blev stora straff. Men en ganska bra derbymatch med lagom känslor. Men idag va vi nog
 2-3 storlekar större än gästerna men bara för att ALLA gjorde jobbet som aldrig förr. 
 
Nu skall vi spela ikapp oss i en haltande tabell, några har spelat 7 matcher & vi bara 4:a. 
 
Tack för stödet på läktaren 
 
// Coach