Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

Lindome IBK-IBK Kungälv
2023-02-09 18:48
Ett glatt gäng efter en galen upphämtning! Vilka grabbar:-)

Med lite bitterljuva minnen från söndagens match mot Eken drog 08:orna till Lindome för match på onsdagskvällen. Det skulle bli en match där Kungälvsgänget återigen visade prov på bra inställning och fint passningsspel. Inledningen blev dock allt annat än ljuv, snarare bitter med 1-0 till Lindome efter 38 sekunder och 2-0 efter 6:05. Med en Kungälvsutvisning i tionde minuten befarades på läktaren att ridån skulle gå ner, men killarna spelade ett helt okej boxplay där Lindome förvisso fick till några skott men inga riktigt öppna lägen. 

 
Andra perioden drar igång och Kungälv har ett spelövertag. Efter fem minuters spel uppstod en situation där en Kungälvsspelare fick en rejäl smäll i ansiktet. Detta renderade, efter en längre domarkonferens, i en Lindomeutvisning. Kungälv presterade ett bra powerplay men spelar lite övermodigt i en situation där Lindome knycker bollen och kontrar in 3-0. Från läktarplats är upplevelsen att matchuret inte alls speglar matchen. Kungälv visar dock prov på bra inställning och i ett anfall grävs bollen fram ur hörnet, passas bakåt och från slottet sätts bollen säkert i nättaket bakom Lindåsmålvakten efter 10:08, 3-1, vilket står sig perioden ut.
 
Förhoppningen på läktaren om en taktisk disposition som bryter ned Lindomegänget går om intet. Lindome inleder tredje perioden starkt med helt öppna lägen i både femte och sjätte minuten. Efter 6:10 överlistas den väluppvärmde Kungälvsmålvakten med ett hårt skott långt ut från vänsterkanten som rasslar i nättaket, 4-1. Kungälvslaget reser sig dock likt en nästintill uträknad boxare på nio och efter 8:20 sitter 4-2 på skott efter frislag. Bara femton sekunder senare bjuds på kvällens delikatess där bollen snabbt går som på snöre mellan högerback, högerforward i hörnet och vänsterforward. Den sistnämnde gör inget misstag utan sätter bollen i öppet mål. Tjusigt värre!! 4-3 är ett faktum. Kungälv har initiativet, pressar på och skapar chanser genom fint passningsspel. Timeout efter 12:19 från Kungälvstränarna för att formera trupperna och nå en kvittering. Spelet drar igång, målvakten lämnar buren och Kungälv spelar ett bra 6 mot 5. Förlorar dock bollen och får ett frislag mot sig nära målet. Lindomespelarna stressar för att få lägga frislaget utan målvakt men domaren pekar envist ut en annan plats för frislaget varvid Kungälvskeepern hinner in i målet, huga, hjärtklappning på läktaren. Spelet fortsätter och målvakten får återigen lämna buren till förmån för en sjätte utespelare och med en halvminut kvar räddar Lindomemålvakten med masken och med sex sekunder kvar av matchen får Kungälv frislag ett par meter in på Lindomes planhalva. Petning och ett distinkt skott i den enda luckan som Lindomemålvakten lämnar öppen. Slutresultatet fastställs till 4-4, jubel i Kungälvslägret, stående ovationer från läktarna och segerrusiga Kungälvsspelare och tränare tackar motståndarlaget och domarna för en fin match.
 
Mikael Nummedal
IBK Kungälv- Eken IBK P07/08
2023-02-07 20:17
Hemmamatcherna duggar tätt och vi har haft ett gäng jämna kamper i januari. På söndagskvällen var det dags att ta emot Eken IBK mot vilka vi inkasserade en förlust med 7-3 på bortaplan i oktober. Hur skulle den senaste tidens fina spel från Kungälvslaget stå sig mot Kålleredsgänget? Väldigt, väldigt bra skulle det visa sig även om vi fick lära oss att den moraliska vinnaren inte alltid är den faktiska vinnaren...
 
Första perioden drog igång i ett rasande tempo. Kungälv fick ett friläge efter 25 sekunder men i anfallet efter nätar Eken. Inget som slår ner killarnas spelhumör utan de presterar bra spel de närmaste minuterna. Tyvärr ännu ett bakslag efter 3:47 där Eken sätter 0-2. Surt, surt kände vissa på läktaren men Kungälvskillarna trummar på och får till ett friläge i femte minuten. Tyvärr utan resultat i matchprotokollet. Första perioden fortsätter med mycket fin innebandy med ett spelövertag för Kungälvslaget. Trots detta noteras 0-3 på matchuret innan Kungälv i ett fint anfall friställer vänsterforwarden i fint läge och med 11 sekunder kvar av första perioden kommer en välförtjänt reducering till 1-3.
 
Förmodligen fick Kungälvsgänget instruktioner om att fortsätta sitt fina spel från första perioden även i andra vilket verkställs på plan och efter att killarna bitit sig fast i anfallszon serveras en fin passning till Kungälvs högerforward som sätter 2-3. Efter 6:56 noterar domaren att en Kungälvsspelare använder armen i spelet vilket straffas med 2 minuter på botbänken. Eken briljerar med fint powerplay men Kungälv försvarar sig bra. Ekens tålmodiga powerplay belönar sig dock med nio sekunder kvar av utvisningen. Ett hårt skott avvärjs men returen plockas upp av en Ekenspelare som tryggt sätter bollen i nät, 2-4. Avspel och 30 sekunder senare spelar sig killarna fram till en målchans vilken Ekenmålvakten avvärjer med en mirakelräddning. Efter 10:22 lirkar dock Kungälv in 3-4 mellan Ekenmålvaktens benskydd. Målchanserna avlöser varandra i periodens slutminuter och den vassaste står Ekenlaget för med en klingande träff i ribbans underkant. Lagen går till periodpaus med 3-4 och på läktaren är publiken så tagen av matchen att cafékön helt uteblir, kaffet kallnar och mazarinerna torkar.
 
Den avslutande kvarten fortsätter på samma sätt som de två föregående. Kungälvslaget spelar fantastisk innebandy och radar upp chanser, ribbträff i tredje minuten, enkelchans i sjunde minuten och dubbelchans i tionde. Kungälv begär timeout efter 11:26 och minuten senare lämnar Kungälvsmålvakten kassen. Lugnt och metodiskt spel 6 mot 5 under en minut och sen sitter bollen i krysset, 4-4 med en och en halv minut kvar av matchen. Wow! Excellent! Underbart! Tjusigt! Orden räcker inte till... Eken tar timeout för att formera trupperna och en minut senare fastställs slutresultatet till 4-5. Undertecknad återger inte orden som for genom huvudet i denna sekund. Bittert för Kungälvslaget men på läktaren talas om "killarnas bästa match någonsin". Sammanfattningsvis en väldigt underhållande match där Kungälvslaget visar upp en fin inställning, tålamod och snabbt passningsspel. Den faktiska vinnaren tackas av, domarna plockar ner sina headset och Kungälvsgänget surar lite innan siktet riktas in på onsdagens match borta mot Lindome IBK. 
 
Mikael Nummedal
Dagens match 29/1 hemma mot Zenith
2023-01-29 22:05
Actionbilder från dagens vinst mot Zenith
Med förra helgens snöpliga avslut med kvittering i slutminuten i färskt minne hoppades vi på läktarplats på en lika fin laginsats som förra helgen men med bättre slut! Och visst blev det en fin start på matchen, både från Kungälvspojkar och Hisingspojkar. Jämnt och fint spel, med bra tempo men i undertecknads något färgade ögon ett visst övertag för Kungälvskillarna. Halvvägs in i matchen biter sig Kungälv fast i anfallszon och efter en fin pass till högerbacken avlossas ett skott som lämnar Zenithmålvakten utan chans, 1-0. Hisingspojkarna biter ihop och presterar fint spel vilket resulterar 1-1 efter 10:50. Första periodens sista minuter går i Kungälvs favör med ett par riktigt vassa målchanser.
 
Andra perioden inleds starkt av Kungälv och i tredje minuten pressar Kungälvslaget på i ett långt anfall som dock inte ger utdelning i form av mål. Strax efteråt drar Kungälv på sig en utvisning där Zenith presterar ett fint powerplay. Bra boxplay från Kungälv och några fina räddningar från Kungälvsmålvakten gör att ställningen fortfarande är 1-1 när Kungälv blir fulltaliga. Kungälv går till anfall omgående och Zenithmålvakten får ta hjälp av sin högra stolpe efter ett lågt skott. Efter 9:38 ringer det för mål efter att Kungälv fått frislag i anfallszon, en petning i sidled, distinkt skott i nättaket, 2-1. Hisingskillarna reducerar dock i nästa  anfall efter ett skott från halva plan som lämnar en skymd Kungälvsmålvakt utan chans, 2-2. Kungälvsgänget avslutar perioden starkt och ett ledningsmål hänger i luften.
 
Båda lagen coachas intensivt inför tredje perioden men det är Kungälvslaget som tar kommandot i inledningen. Bland annat ett friläge från nära håll som Zenithmålvakten räddar elegant. 4:20 in i tredje perioden utvisas en spelare från vardera laget. Zenith inleder 4 mot 4 spelet starkt men efter 5:59 sitter bollen otagbart i nättaket bakom Zenithmålvakten efter en rundsving, 3-2. I nästa anfall kommer Kungälvs vänsterforward helt ren och Zenithmålvakten mirakelräddar. Kungälv trummar på och med matchuret på 10:48 noteras 4-2 efter ett fint Kungälvsanfall där Zenithmålvakten avvärjer ett skott från vänsterkanten, returen lyfts dock in, jubel i Kungälvlägret! Zenith jagar hårt och sätter press på Kungälvslaget. Efter en timeout vid 13.01, och en uttagen målvakt efter 13:50 reducerar Zenith till 4-3 efter 14:25. Oroligt på läktaren, ska vi få samma snöpliga avslut som förra veckan? Men nej, Kungälv håller ut och får revansch från höstens förlustmatch mot Zenith och noterar årets första vinst! 
 
Domare och lagledare tackades av, ett taktfast och välapplåderat segertåg drog genom Kastellegårdshallen med siktet inställt på match mot Eken IBK på söndag kväll.
 
Mikael Nummedal
 
Årets första match hemma mot Pixbo
2023-01-29 19:43
Årets första match inleddes piggt från båda lagen med hög intensitet från båda håll. Killarna skapade några vassa chanser, dock utan noteringar i målprotokollet. Halvvägs in i perioden tar Pixbo över spelet och pressar Kungälv hårt vilket resulterar i 0-1 efter 12:56. Pixbos press fortsätter men Kungälv får till en vass chans i näst sista minuten som Pixbomålvakten avvärjer med maskens hjälp.
 
Andra perioden fortsätter med ett rejält spelövertag för Pixbo som tvingar Kungälvsmålvakten att ta hjälp av stolparna två gånger de första fem minuterna. Pixbo visar prov på mycket fint och snabbt passningsspel men i tionde minuten knycker Kungälv bollen som placeras vid Pixbomålvaktens vänstra stolpe. Snyggt! 1-1 efter 9:17. Målet ger lite energi till hemmalaget och andra perioden avslutas med 1-1 i protokollet.
 
Energin finns kvar i inledningen av tredje men i femte minuten bryter Pixbo ett uppspel och gör 1-2 efter ett distinkt avslut. Pixbo fortsätter skapa vassa chanser och Kungälv tar timeout efter 8:36. Två minuter senare står Pixbo för matchens delikatess med ett skott som styrs in bakom Kungälvsmålvakten. Pixbo trummar på, noterar en ribbträff och utökar till 1-4 efter 12:20. Surt surt för Kungälvsgänget som starkt nog reser sig, repar mod och reducerar till 2-4 efter 12:53. Lite nerv i matchen igen och Kungälv trycker på vilket dessvärre resulterar i 2-5 efter en kontring från Pixbo.
 
Efter tack till domare och Pixbo satsar vi på match nästa söndag. Uppstigning tidigare än prästen och matchstart 10:10 mot Landvetter IBK.
 
Noterat av Mikael Nummedal
 
Förra helgens match mot Landvetter
2023-01-29 19:34
Några sekvenser ur matchen mot Landvetter

Efter förra helgens hemmaförlust mot Pixbo drog vi till Landvetter med hopp om en fin laginsats. Kanske fanns en viss oro för att väckarklockan ringt för tidigt på morgonen och att killarna inte skulle vara på tårna vid matchstart, men den oron visade sig vara obefogad, och en sån fin laginsats det blev!!

Killarna inledde starkt med bra passningsspel och fint försvarsspel. Spelövertag för Kungälv men det dröjde till elfte minuten innan ledningsmålet kom efter ett hårt skott. Två minuter senare fick Landvetter till ett fint anfall och avslut som testade Kungälvsmålvaktens skills. Killarna gick till pausvila med 1-0 i ryggen.

Även andra perioden inleddes med ett taggat Kungälvsgäng. I första anfallet rundade centern kassen och friställde elegant en forward framför mål. Närskott som målvakten avvärjde men samme forward tryckte distinkt in returen till 0-2. Det fina Kungälvsspelet fortsätter och i sjätte minuten bryts Landvetters uppspel på högerkanten varefter Kungälvs forward plockar upp bollen, avancerar och sätter 0-3 vid Landvettermålvaktens vänstra stolpe. Ett hungrigt Kungälvslag jagade vidare och skapar även i anfallet efter en målchans som sånär blir en notering i målprotokollet. Landvetter lyfter spelet efter halva matchen och gör efter 11:26 mål efter frislag. Bara halvminuten senare skapar Kungälv ytterligare en skarp målchans som dessvärre inte smiter in utan lagen går till pausvila med 3-1 på resultattavlan efter en händelserik period.

Tredje perioden karaktäriseras av Landvetterlagets jakt på reducering men Kungälv möter upp med fint försvarsspel och skapar fina målchanser när kontringar ges. Inga noteringar i målprotokollet men efter 12:20 tar Landvetter timeout för att vässa spelet i slutminutrarna. Kungälv har en stolpträff direkt efter timeouten men bara en halvminut senare sätter Landvetter 2-3 efter fint passningsspel. Timeout för Kungälv för att skapa lugn i ett lite darrigt lag. Landvetter tar ut målvakten och lyckas bibehålla bollen i anfallszon och fastställer slutresultatet till 3-3 i matchens sista minut.

Efter ett snöpligt avslut på matchen för Kungälvsgänget som presterade 40 minuter av väldigt fin innebandy tackades domare och motståndare av och fokus sattes på söndagens kommande hemmamatch mot Zenith.

Vid tangenterna

Mikael Nummedal  

Träningsläger Torsdag-Söndag
2023-01-08 19:35

Nu har vi haft många timmar på innebandyplanen och roligt har det varit. Den spontana träningsläger aktiviteten blev riktigt bra. Bra uppslutning från grabbarna i 08 och 09. Vi har jobbat mycket med målvakterna så de har fått svettas ordentligt dessa 4 dagar, det har även inneburit en hel del avslutsmoment för utespelarna.

 

Fokus har legat på målvakterna, uppspel, avslut och spel. När man ges tid att testa, testa och testa igen då kommer man lyckas som spelare och sista passet idag där  vi dessutom la till moment i uppspelet, så satt saker plötsligt och det blev väldigt bra. En stor eloge till grabbarna som denna veckan gett innebandyn 12 timmar och orkat hålla fokus och koncentration uppe i kombination med skratt och tävling.

 

Vi har som ett exempel nött på att att skapa långa anfall och när vi började veckan så var det knapert med dem. Lördag och söndag så maximerar båda lagen som spelar mot varandra längden i anfallen och man spelar rörlig, agerande innebandy, där kommunikation och rörelse har varit nycklar.

 

Ett stort tack till alla grabbar som varit på plats och gett sig själva möjligheten att tänja på sina gränser och utgången såg bra ut:-)

 

Nu ser vi fram emot seriestart den 15:e hemma mot Pixbo, Ta med släkt och vänner så fyller vi hallen och hejar fram våra grabbar.

 

Mvh

 

Ledarna