SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

Kick off nu på torsdag
2022-08-16 21:59
Save the date 18/8: Kickoff med shopping
2022-08-05 11:14

OBS: Artikeln uppdateras löpande.

 

Torsdagen den 18 Augusti kommer vi rivstarta säsongen i Munkegärdehallen med en shoppingkväll av innebandyprylar till extra bra klubbpriser i samarbete med Innebandykungen och NWB Sport&Profil.

 

Välkomna!

 

Munkegärdehallen

15:30-18:00 Shopen öppen (i samarbete med Innebandykungen och NWB Sport&Profil)

 

Passa på att kolla in sortimentet i vår nya klubbshop här:

https://www.innebandykungen.com/foreningsshop/ibk-kungalv.html

Vill ni handla i förväg, så åk om Innebandykungen på Mölndalsvägen i GBG och visa upp ert digitala medlemskort i SportAdmin-medlemsappen.

 

Lagfotografering (i samarbete med Expressbild.) kommer vid ett annat separat tillfälle.

IBK Kungälv P08 2:a i B-slutspelet i Warbergsspelen
2022-04-10 17:32

Som vi har längtat efter att spela Cup igen, det nästan kändes på killarna att det låg spänning och förväntan i luften när vi satte igång med första matchen i fredags 20.00.

 

Vi ställdes då mot Växjö Vipers, det visade sig vara ett tufft motstånd med individuellt skickliga spelare. 

IBK Kungälv- Växjö Vipers Blå

En kombination av nervositet och inte helt påslaget gäng och en chocköppning av Växjö som redan efter01.35 satte 0-1 och bara 8 sekunder senare 01.43 hängde in 0-2. Nu vaknade vi till lite men det var en match där vi fick försvara oss mycket men vi lyckades komma till anfall och tid 05.04 reducerar vi till 1-2. Glädjen blir kortvarig då Växjö snabbt svarar med att utöka till 1-3 tid 05.42, detta följs upp av 1-4 tid 07.06. Laget samlar sig och vi reducerar 11.02 in i första perioden till 2-4. 

Än en gång så trycker Växjö på och det utökar ledningen både en och två gånger till under första perioden. Tid 13.27 blir det 2-5 och tid 14.26kommer  2-6 som blir resultatet efter första perioden.

Vi försöker nu samla oss och hitta ett sätt att komma framåt men också bromsa Växjö´s snabba och effektiva anfall.

 

Period 2

Killarna kommer in med mer energi och större mod. Spelet pendlar lite fram och tillbaka men det är till fördel Växjö. Vi lyckas stänga igen deras anfall bättre men vi har svårt i anfallet. Perioden slutar med 2 Växjö mål som kommer tid 26.02 och tid 32.14.

 

Summering efter matchen är att vi möter ett lag är väldigt samspelta med bra fart på bollen och vi blev lite passiva istället för att möta upp högre upp. Detta lag gick till Semifinal i A slutspelet så det var utan tvekan ett bra lag.

 

Lördag 

 

Match 2 

Tvååkers -IBK Kungälv

 

Vi startar lördagen 08.40 med match 2 som är mot Tvååkers Innebandyklubb.. Vi har haft en bra sömn och fått i oss gott med Energi inför Lördagens matcher.

 

Matchen börjar bra och vi har spelövertaget men vi är inte helt nöjda med hur vi spelar.  Vi gör 0-1 06.38 in i första perioden. Tvååker svarar snabbt med en kvittering sekunder senare 06.45. Vi hinner med att göra 1-2 tid 14.37 precis innan periodpaus, ett välbehövligt mål då vi legat på och pressat bra men inte fått utdelning.

 

Vi känner att vi har spelfördelen och nu ska vi ta oss mer in på mål och våga mer.

 

Period 2

 

Vi kommer in i andra perioden fulla av glädje och det visar sig tydligt  Vi gör 1-3 tid 24.42 detta följs upp av 1-4 tid 28.21, Vi har kontroll och kommer nu in på mål och vi är trygga bakåt.

1-5 kommer tid 35.23 och 1-6 tid 37.22  låter inte vänta på sig. Tvååker reducerar tid 38.18 till 2-6 vilket också blir slutresultatet.

 

Vissa matcher vinner man utan skönspel och detta var en sådan match, vi behövde springa igång oss och få ut lite överskotts energi. Det var en lite gamechanger match där vi fick igång lite tempo på boll och ben, nu vill vi hitta passningsspelet till kommande matcher.

 

Match 3 IBK Kungälv - Eken

 

Match 3 är direkt avgörande om vi skall gå till A slutspel eller inte, vinst var ett måste då vi hade lite sämre målskillnad än Eken.

 

Period 1

 

Matchen börjar lite svängigt åt båda håll men vi har spelövertaget och skapar en hel del framåt men första perioden blir mållös. Vi känner att vi har chansen och vi går för fullt i början av 2.a perioden men det blir Eken som bryter nollan och gör 0-1 tid 21.46. Vi har spelövertag och arbetar oss närmare och närmare en kvittering och Tid 34.51 kommer 1-1  kvitteringen genom ett snyggt spelmål.  Vi jobbar vidare och ligger rätt i banan och har bra press på Eken och tid 45.23 kommer ledningsmålet 2-1.  Tyvärr faller vi tillbaka lite och bjuder in Eken i spelet och de tar tillvara på möjligheten och kvitterar tid 46.46.

 

Bägge lagen har några avslutande möjligheter men matchen slutar 2-2 och vi är klara för B-slutspel.

Summering av  matchen är att vi kommer upp högre i banan och vi börjar hitta tillbaka till ett mer intensivt spel med press över planen. Tyvärr var vi bara en minut ifrån att gå till A-sllutspel denna gången. Vi laddar nu om för B-slutspels match mot Sandared Innebandy.

 

Match 4 B-sluspel

 

IBK Kungälv - Sandared IS

 

Period 1

 

Första slutspelsmatchen, killarna är riktigt taggade och vill nu verkligen spela vidare. Matchen börjar lite avvaktande, 2 lag som känner lite grann på varandra men spelövertag Kungälv. Vi rullar boll bättre än tidigare matcher men vi tar inte fullt kommande förrän ca 7 minuter in i period 1, då sätter vi lite extra fart på boll och passningsspel och 09.47 in i första perioden sätter vi 1-0, det blir också resultatet efter en spelad period. 

Vi pratar ihop oss om att sätta mer press på dom och ta bollen till bra lägen där vi vill ha avslut.

 

Period 2

 

Vi tar taktpinnen direkt i period 2 och skapar nu mycket och framförallt så visar killarna att de vill skapa lägen. 2-0 kommer tid 19.47 och nu för vi spelet och har bra koll på matchen. Vi gör 3-0 tid 23.33 på ett fint avslut ifrån höger kanten. Nu rullar vi på och tid 33.14 gör vi 4-0 och vi pratar om att hålla fokus och jobba klart hela matchen. Sandared vill vara med och kämpa för en vinst och tid 34.49 reducerar de till 4-1. Vi fortsätter skapa bra lägen och ett par minuter senare, tid 37.20  så utökar vi vår ledning till 5-1. Vi ligger på bra och i och med det så öppnar vi oss lite och Sandared kontrar in 5-2 tid 40.44. Vi fortsätter att trycka tillbaka Sandared och vi stänger matchen med 6-2 tid 43.05. 6-2 blir också slutresultatet. En lång dag är till ända och vi åker nu till vårt boende och käkar lite mat och sammanfattar dagen och summerar plus och minus och med det vad vi skall tänka på inför morgondagens kvartsfinal mot Wårgårda IBK.

 

Söndag 

 

Kvartfinal IBK Kungälv - Wårgårda  IBK

 

Period 1.

 

Ett målmedvetet och fokuserat lag kliver in på planen mot Wårgårda. Det är en bra och spännande början på matchen. Efter 5 minuter så är det svårt att säga vilket lag som kommer ta kommandot. Det visar sig att det är våra grabbar som nu kliver in på allvar och tar tag i taktpinnen. Vi tar ledningen med 1-0 10.40 in i första perioden det följs upp med 2-0 tid 13.16 in i första perioden. Var har nu bra press över hela planen och lagdelarna jobbar bra tillsammans. Vi ser ett lag som jobbar:-)  2-0 blir resultatet efter 15 spoelade minuter och vi pratar om att fortsätta jobba med att hitta bra lägen för avslut och vårda bollen, det vill säga äga boll och ha tålamod med att komma i rätt läge.

 

Period 2

 

Wårgårda öppnar starkt i 2:a perioden och sätter bra press på oss och reducering till 2-1 kommer tid 23.26. Laget känns lugnt och tryggt och vi kommunicerar vår plan med varandra, spelarna pushar och peppar varandra så läget känns trots tidig reducering lugnt.

Vi jobbar vidare och 3-1 kommer tid 26.23. Nu håller vi boll och skapar mycket, Wårgårda kommer till några bra anfall som vi täcker bra och tid 33.15 så ökar vi på vår ledning till 4-1. Wårgårda kontrar ca 2 minuter senare tid 36.37 in 5-2.  Vi har fortfarande koll på matchen och kan spela oss fram till 6-2 tid 41.43. &-2 blir även slutresultatet i matchen och killarna gör en riktigt bra match med hög press och vi har ett stabilt back och målvaktsspel.

 

Summering av matchen, vår hitills bästa match i cupen, nu håller vi ihop laget och vi jobbar tillsammans med det skapar vi också en del snygga spelmål där flera spelare är delaktiga i allt från uppspel till avslut.

Klara för semifinal och vi är sugna på at spela.. Killarna visar en härlig energi och gruppen är som sagt samlad.

 

Semifinal

 

IBK Kungälv - Nittedal Wolves

 

Luften nästan darrar i hallen när vi kliver in till match, våra Norska motståndare och deras medfölje tillsammans med vår egen "världsklass" hejarklack lyfter taket och ger spelarna och ledarna en så häftig känsla.

 

Period 1. 

 

VMatchen sätter igång och vi yat tag i spelet, vi äger boll rullar runt bra, Båda lagen känner lite på varandra i ett bra tempo. Det utväxlas chanser åt båda hållen men bra spel av båda målvakterna innebär att första perioden stänger 0-0,

Vi har en riktigt go känsla och killarna snackar mer än någonsin  om vad som behöver göras för att vinna matchen. Det är en häftig sak som nu händer i gruppen.

 

Båda lagen visar på skicklighet och bra spel, våra Norska motståndare spelar fysiskt bra innebandy och vinner närkamperna i period 1.

 

 

Period 2. 

 

Andra perioden börjar böljande men tid 35.53 så tar vi ledningen med 1-0 på ett frislag. Nu har vi spelövertag och stressar och pressar Nittedal ordentligtr tid 40 så får vi en möjlighet att spela powerplay och det går inte mer än 1 minut in i PP så sätter vi 2-0 på ett bra spel och taket i hallen lyfter. Bara sekunder senare så får vi ett frislag och vaket så slår vi in 3-0 i tomkasse å¨ett Nittedal som tagit ut målvakten.

 

Matchen slutar 3-0 efter ett par minuter av press ifrån Nittedal där vi håller tätt bakåt.

 

Em sådan match killarna och motståndarna bjuder på, Innebandy på bra nivå med kloka beslut och snabbt spel åt båda håll. En riktigt rolig match och ett trevligt lag och trevliga ledare som tackade för en fantastisk match och önskade killarna lycka till.

 

Final

 

I finalen ställs vi mot Dottevik IF ifrån Arvika. Det är en glad stämning men trötta grabbar som går in til matchen, Viljan att vinna är stor.

 

Period 1

 

Vi tar tag i boll innehavet men vi kommer inte alls upp i samma tempo som i semifinalen. Inget av lagen skapar något riktigt farligt första halvan av perioden. Men 1-0 kommer strax därpå genom ett snyggt anfall, vi håller sedan i spelet till sista minuten av första perioden då Dottevik kvitterar till 1-1.

En jämn och avvaktande period där igent av lagen riktigt orkade att sätta fart och press.

 

Period 2.

 

En jämn period som bjuder på anfall åt båda hållen och bägge lagen har lite småchanser att sätta 2-1, tyvärr så är det Dottevik som bara ett par minuter ifrån slutet får in en ite turlig boll men alla mål räknas. Trots att vi sedan pressar hårt och är så nära 2-2 när det är ca 7 sekunder kvar så når vi inte hela vägen och mstchen slutar 1-2 till Dottevik.

 

Många ledsna miner var det naturligtvis direkt efter matchen men vi ledare är otroligt stolta över gruppen och alla spelare som visat på bra vilja, bra kamratskap och de har varit väldigt roliga dagar. Dessvärre så saknade vi nägra spelare och en ledare som inte kunde vara med pågrund av sjkudom. Kranar till Er.

 

Laget tog steg framåt under dessa dagar som grupp och som spelare, vi har ett grymt lag med grymma killar och de visade det återigen denna helgen.

 

Tack till alla föräldrar som kört, hämtat, handlat och hejjat. utan ER så hade det varit svårt att genomföra detta. Tack ifrån oss ledare och pojkarna.

 

Nu tar vi nya tag och tränar för nästa cup.

 

Mvh

 

Ledarna

 

 

 

Livesändning lördagens match P08 Kastelle
2019-12-06 18:13
Matchen  mellan Överby IBK P08 och IBK Kungälv P08 livesänds lördag 6/12 med start 13:45.

Följ nedan länk och heja fram våra tappra grabbar!