Födelsedag i antågande? Hitta de personliga presenterna på IBK Kungälvs klubbshop :-)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Pojkar -08 Munkegärdeskolan

IBK Kungälv P-08 Munkegärde
Foto: Magnus Fredriksson
Här kommer vi försöka hålla en bra uppdatering 
om våra grymma killar. Träningar, matcher och annat
roligt. Prenumerera på vår kalender så ni inte missar 
någon träning eller match 😀

//Coach 
Stark seger på Hisingen
2020-10-25 20:32

IK Zenith - IBK Kungälv 2-10

(1-3, 0-2, 1–5)

Skottstatistik: 16-29


En flyttad Höstlovsmatch som

Ändå inte hamnade på överenskommet datum utan några veckor tidigare. Men det passade ändå bra i vårt schema. Men det man inte visste då va att 7 killar va indisponibla. Hade jag vetat det så hade vi valt ett annat datum. Men vi kunde få med Alex, Noel & Tim som snällt ställde upp. 


Vi pratade om att fortsätta tro på vår spelidé, vi har tränat & nött in grunder nu i några veckor & det verkar ge lite resultat. Spelet känns bättre & bättre, passningarna mer precisa & målen blir snyggare & snyggare. 


Men under uppvärmningen så blev det klart att förbundet glömt att kalla domare till matchen. Tur att det gamla innebandyoraklet Magnus Fredriksson (fd domare) ställde upp på kort varsel. 


Matchen startade i ett högt tempo, det small direkt från start. Men IBK fick ett tidigt powerplay & den nya varianten som vi aldrig testat utan bara skissade på tavlan gick hem. Tim bröt bollen bakom kassen och Rasmus satte 0-1 snyggt. 


Nu rullade det på Alex rullade in 0-2 snyggt framspelad av #44. 

0-3 kom efter en spelvändning & friläge från halva planen. Bara ca 30 sekunder efter så hamnar vi fel i egen zon, tappar våra ytor och ett långskott sitter till 1-3. 


I pausen pratade vi om att lugna ner  första & andra passen lite och våga äga bollen. Se till att vara hemma med 5 spelare på rätt positioner framför Victor i målet. 


Andra perioden startade och Rasmus satte 1-4 direkt i första bytet på en skottretur från Tim. 


Sedan böljade perioden fram & tillbaka. Axel Östberg hade både ramträffar i ribban & stolpen. 


Innan perioden tog slut pricksköt Tim 1-5 i powerplay framspelad av Rasmus. Precis enligt upplagd plan, vi bestämde att vi skulle försöka göra 2 mål och max släppa in ett. 


Nu pratade vi om att spela smart, skydda vårt mål & försöka gå på spelvändningar när Zenith förmodligen skulle chansa mer framåt. 


Sjukt bra start och efter 34 sekunder spelar Östberg in bollen till Tim som smög upp från backplats och tryckte in 1-6.

Sedan tappade vi ett hemjobb och det kom ett långskott 2-6 va ett faktum. Sedan spelade vi ut hela registret, 2-7 Östberg ass Tim 

2-8 Rasmus i en soloraid, 2-9 klappklapp Östberg ass Fredriksson , 2-10 klappklapp Rasmus ass Östberg. 


Sjukt bra spelat, trots att vi möter ett fysiskt lag som spelade stenhårt & lite på gränsen sista 7 minutrarna. 4 raka segrar kan ingen ta ifrån oss, 44-13 i målskillnad visar på en enorm styrka framåt samt disciplinerat bakåt. 


Nu kör vi höstlov innan serien rullar på söndag kväll 8/11 då Överby P-07 kommer på besök. 


Idag skall ALLA i laget ha en guldstjärna, även Lillcoach Boije ✅


// Coach

Tuff match väntar 13.00 i Torslanda
2020-10-25 08:10
Söndagsmatch 
Många killar är bortresta och några sjuka
men vi åker med gott mod till Torslanda. 
Dagens viktigaste är att  fortsätta på vår 
inslagna väg, försöka spela vårt spel & skapa
målchanser. 

//Coach 
Första perioden la grunden för segern
2020-10-18 21:18

IBK Kungälv - Floda IBK 6-3

(4-1, 2-1 0-1 )

Skottstatistik: 20-11


Återigen söndagsmatch i en spritad

”Munke”. Ingen publik utan matchen livesändes via Innebandyappen.  Idag stod Floda P-07 på menyn. Ett lag vi inte hade nån större koll på, så det va lite ovisst & nervöst. 


Men vi skulle försöka spela vårt eget spel & fortsätta jobba med vårt grundspel. Våga kliva på avslut och vara jobbiga att möta.


Matchen startade och jag tycker vi tog tag i taktpinnen, korta byten och bra tempo. Efter 2.59 kom 1-0 på frislag när Ewers petade till Tveit som satte bollen högt.  23 sekunder senare  så hängde Tveit 2-0 i en patenterad båglöpning framspelad av Östberg. Nu spelade vi ganska bra, alla 14 utespelare kämpade på kanon & Viktor i målet hade det ganska lungt.  3-0 kom på en ny båginbrytning av Tveit utan ass. 

När sedan Fredriksson slår in sin egen retur i en spelvändning till 4-0. 

Bytet efter tappar vi boll på offensiva delen och en kontring 4-1 va ett faktum. Nu tog Floda Timeout 

för att vi va så mycket bättre, 1;a på många bollar. 


I andra så skulle vi slå första passen lite snabbare, lägga bollen djupare bakom Flodas backar. 


Nu spelade vi lite engsligare, Floda flyttade fram sin press och vi räknade lite fel. När vi sedan tappade bollen i eget hörn satt 4-2 till Floda. Men bara 28 sekunder senare satte Leo 5-2 på frislag som va petat av Filip J. 


Tre minuter senare serverade Rasmus, Östberg som satte bollen snyggt till 6-2. 


I sista skulle vi komma tillbaka till vår fart i spelet, och det blev ett ställningskrig. Tyvärr gjorde Floda enda målet i sista akten. Även om det va Leos fot som olyckligt råkade styra in den till slutresultatet 6-3. 


Grym insats & skön seger. Stor eloge till alla grabbarna. 


Nu skall vi jobba vidare på passningsspel & speluppbyggnad  under kommande vecka. 


// Coach 

Vilken innebandymatch
2020-10-10 21:50

Eken - IBK Kungälv 8-9 

(4-3, 4-1, 0-5)

Skottstatistik: 22-23


Att åka till Kållered en lördag l oktober är inget konstigt. Men att möta ett rent -07 lag gjorde många killar nervösa. 


IBK startade bra och satte ett högt tempo, man pressade ner Eken och spelade vårt spel. 0-1 kom 04.00 när Sanne passade Albin som tryckte in bollen på ett direktskott. Bara 11 sekunder senare springer Tveit slalom och serverar Östberg som sätter 0-2.  Nu spelade vi riktigt bra, vände spelet fort och hade långa anfall. 0-3 kom genom Tveit då Östberg bjöd tillbaka med en ass. 


Sedan hände nått, killarna trodde nog att de va världsmästare. Man slutade springa, glömde sina markeringar, täckte inte skott och Eken gör 4 mål på 4 minuter. 


Det går fort i innebandy... 


I paus pratade vi om vikten att ALLA måste bidra. Man kan inte förlita sig på att sina kompisar presterar hela tiden. 


Vi börjar ändå andra perioden ganska bra men efter 6.41 skickar Eken in bollen till 5-3... sen kom 6-3 innan Tveit skickar in 6-4. Nu nu kanske vi får luft & glädje. Men 8-4 i halvtid, alla hade ont, alla, slutade jobba, alla gnällde, alla gav upp...


I paus rensade vi luften, jag sa till kilarna att det är nu vi kan påverka matchen. Att vi skulle äta oss in i matchen igen...  Sluta gnälla på varann, tycka innebandy är roligt och våga ha skoj. 


Nu såg det bättre ut, vi skapade mer, spelade lite enklare & rakare igen. 6.38 8-5 Leo på sin patenterade långlöpning. 5 sekunder senare trycker Tveit in ett långskott efter tekningen. Nu spelade vi bättre. 8-7 på frislag av Tveit ass Leo. 


Nu va det jakt, men då hamnar vi fel vid ett byte och en spelare kliver in på planen för tidigt. 6 man på plan & 2 min utvisning, med 1.56 kvar av matchen. In med boxplay, sedan skulle vi sätta press direkt. Sanne bryter deras frislag och via ribban

gör  8-8, 5 sekunder efter utvisningen. 14 sekunder senare öser Tveit in 8-9 och det va eufori på bänken. 


Vi hinner även med att missa en straff med 1 sekund kvar på klockan. 


Vilken match, vilka vändningar, vilken enorm moral !!!! 


En grym seger 


// Coach

Årets första bortamatch
2020-10-09 16:55
När: Lördag 10/10
Tid: 14.40
Var: Ekenskolan 

Ingen publik utan följ oss i Appen !!!!