SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Pojkar -08 Munkegärdeskolan

IBK Kungälv P-08 Munkegärde
Foto: Janne M

Här kommer vi försöka hålla en bra uppdatering 

om våra grymma killar. Träningar, matcher och annat
roligt. Prenumerera på vår kalender så ni inte missar 
någon träning eller match 😀
 
//Coach 
Guldfest i Lillekärrshallen
2022-05-01 19:22

Sammanfattning

Göteborg Floorball Festival.

 

Fredag: Sjukt bra start mot Varla, spelade fantastiskt & Vinner med 2-0 i Lillekärrshallen. Alltid skönt med en seger i premiärmatchen i en cup för att kunna spela mer avslappnat.

 

Lördag: AIK, Gnaget, Gul/Svarta ja Stockholms egenutnämnda Stolthet stod på menyn. Killarna va lite spända men ändå fokuserade. Matchen rullar igång & AIK gör 1-0 på ett skitmål, vi jobbar hem & föser bollen in framför mål & inte ner i hörnet, en situation & bollen rullar in.

Vi får PP och Henke, Rasmus gör en växel. Rasmus skjuter från halva plan & 1-1 på klockan. I andra fortsätter vi att spela bra med mycket bollinnehav men AIK kommer i kontringar. 2-1 kommer när våra forwards missar markering på

Sina backar å en boll studsar in vid stolpen sakta in.

 

Men vi ger oss inte utan tar ut målvakten & Leo bombar in 2-2 14.36.  Rasmus rekar framåt och får en möjlighet men ett konstigt blås mot oss bakom deras mål. De slår långboll, komet i en chans. De kastar in bollen en back skjuter på en fot och in 14.59. Helt ofattbart & orättvist… Så tom, så ledsen för killarna. Att sedan ladda om & möta Partille, det orkade vi inte utan åkte på en stjärnsmäll och hamna i

B-Slutspel.

 

Söndag: Kvartsfinal i Kärra sporthall mot Sandö IBK,

Väldigt nervöst, krampaktigt och segt. 0-0 efter 15 minuter. Nu skulle vi ta upp bollen snabbare & lägga vikt på avslut. 1.22 Sätter vi upp ett frislag från hörnet & Filip kliver fram från sin backplats & sätter 1-0.

Innan perioden är slut hänger Rasmus 2-0 i nättaket från nära

Semifinal i Lillekärr mot Kärra IBK.

Nu va det bara gasen i botten, sa till att pumpa på. Vi starta kanon, bra till och fart. Men efter en miss i ett utkast gjorde Kärra 0-1. Men nu tagga vi till och gjorde 3 mål på 6 minuter. Skönt att inför andra kunna spela ut. 4-1, 5-1 kom innan vi va i Final. Kanske vår bästa match med 27-2 i skott på 30 minuter.

 

I väntan på Finalen gick vi och käka lagmiddag & starta uppladdningen.

 

Men att få möta IBK Kungälv Kastelle  va ju inte optimalt, eller roligt. Sa till grabbarna att spela vårt spel, inte fokusera på att det är våra kompisar på andra sidan. Matchen böljar i starten, men redan efter 2.04 tar Kastelle ledningen på ett snyggt anfall. Nu kände jag paniken på bänken, mina killar ville mer. Vi flyttar fram laget & Rasmus serverar Axel som sätter 1-1 i tom kasse 12.50.

 

I paus pratade vi om noggrannhet, fart på fötterna & fortsätta bomba med skott för 4-4 i skott i första va inte godkänt. Nu sa vi att sätt press första bytet, 29 sekunder Rasmus serverar Axel som öser in 2-1. Vi stannar med samma femma, nu visste jag att de va sårbara. 3-1 24 sekunder senare. Hatt Trick när Rasmus passar Axel igen.

 

Nu spelar vi bättre och avslappnat, 4-1 Albin & 5-1 Rasmus ….

 

Segern är vår !!!!!

 

Så skoj att dessa killar fick lön för mödan, 16 av 18 killar kunde vara med, vi har rullat alla matcher på alla spelare från start. De sköter sig så bra både på & utanför planen.

 

Tack för en grym Valborgshelg

 

// Coach

Nästa fight
2022-04-30 13:04
 
Skoj att då möta AIK
2022-04-30 07:42

Skall bli intressant att få möta AIK, kunna 

mäta oss mot de stora  klubbarna. 

Lundbystrans 4 11.30 är det tekning...

 

// Coach 

Smakstart mot Varla IBK
2022-04-29 23:21

IBK Kungälv - Varla IBK

2-0 (1-0,1-0)

Skott: 19-5 ( 9-2, 10-3)

 

Fredagsmatch, & den viktigaste i turneringen för att få en bra start.

 

Vi va 14 killar som va både nervösa & laddade. Varla va väldigt storväxta och långa. Våra killar såg ut som Pygméer 🤣. Men vi sa att vi skulle gå för seger & ladda på från start. Vi vinner bollen direkt på tekningen, sätter högt spel och rullar bollen fantastisk bra. Varlas första bolltouch va efter 30 sekunder då de rensar. Rasmus suger in bollen centralt & sätter 1-0 efter 36 sekunder på klockan. Smakstart !!

 

Första 6-7 minutrarna spelade vi kanon, rullade bollen offensivt och skapa chanser. Vår vindsnabbe Olle åkte på en duktig armbågstackling i huvudet så han blev liggandes. Men han repa mot med sin bula i pannan och körde på i andra igen.

 

Det enda när man ”bara” leder med 1 mål gör att varje felpass, beslut eller misstag kan resultera i en kvittering.

 

Vi gick ut och försökte pointa bakifrån och rulla upp bollen, detta gick ok men vi tappa boll på fel ställen.

 

Men 2-0 kom efter ett frislag i hörnet när Rasmus serverar Henke som gled in från sin backplats i slottet.

 

Nu försökte vi spela av matchen, smart, enkelt och rutinerat stängde vi ner den och vann.

 

Imorgon 11.30 möter vi AIK som vann sin match med 2-1 mot Partille.

 

// Coach