Kallt om öronen? Hitta din mössa eller halsduk i IBK Kungälvs klubbshop :-)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Damjuniorer

Välkomna till en ny säsong med Damjuniorerna 

Vi kommer att träna 2-3 gånger i veckan

 

Vi startar träningarna i hall vecka 34

 

Onsdag kl  18:00 -19.30  Munkegärdehallen  

Torsdag kl 19.30 -21:00 Munkegärdehallen

 

 

Meddela gärna tränarna om du som spelare vill komma & provträna med

detta goa gäng.

 

Huvudtränare

Martin Gustafsson 0708-948799

 

Assisterande Tränare

Mathias Berner      0708-814699 

 

Årets första seger…
2022-01-17 23:09

Skönt att ta hem 3 pinnar i omstarten på

Vårserien. 

IBK Kungälv - Landvetter  3-2 (0-1, 2-1. 1-1)

 

Vi önskar er alla en…
2021-12-23 22:58

Damjuniorerna önskar er alla en 

riktigt God Jul !!! 

 

Idag va elen slut & vi hade glömt att ladda
2021-12-15 22:18

Matchreferat kommer 

 

IBK Kungälv - Partille 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

 

2021-12-15 08:20
Skön seger mot Öckerö/Zenith
 
Så nära poäng …
2021-11-13 20:56

IBK Kungälv - Öckerö/Zenith

3-4. (1-0, 0-3, 2-1)

 

Skott : 31-15 (9-5,11-5,11-5)

Utvisning:

0xU2 Kungälv

2xU2 Öckerö

 

Lördagmatch i Munkegärdehallen är ju alltid roligt ?!

 

Idag skulle vi ta emot Hanssons & Gillbergs samarbete mellan Zenith & Öckerö. De hade likt oss lite avhopp så det va två ganska tunna trupper som skulle mötas.

 

Inför matchen pratade vi mycket om att vara påkopplade från start framförallt i vår försvarszon. Vi skissade lite på tavlan, hur vi skulle ligga rätt & göra klart jobbet.

 

Matchen startade och de va ett högt tempo från första tekningen. Ö/Z spelar en styrande 2-2-1 som satte press, men vi spelade ur den ganska bra direkt. Efter 4.52 när Anna Lennvik med sina nyputsade innebandyglasögon crosspassa till Wilma som satte snyggt 1-0 lågt i bortre, så kändes det riktigt bra.

 

Ö/Z försökte nu trycka på mer å mer men vi höll dem på utsidan, de kom inte till många farliga avslut. Iallafall inte några som träffa kassen. Ö/Z blev nog lite frustrerade & närkampsspelet blev på gränsen. Eftersom IBK va nästan först på alla bollar idag, Hårt med tyvärr lite för många armbågar, efterslängar mm. Några sårade läppar & onda hakspetsar.

 

Vi gick till pausvila med 1-0 och det kändes riktigt bra.

 

I Pausen pratade vi mycket om att hålla huvudet kallt å inte dra på oss några utvisningar. Fortsätta vara först på bollarna & vinna kampen.

 

I andra perioden fick vi en skitstart där Öckerö/Zenith gjorde 1-1  i första bytet. En missuppfattning som resulterade i att de pilla in bollen.

 

Bara 2 minuter senare utökade gästerna. Detta på ett långskott där vi i IBK ligger på rätt sida men bollen letar sig in vid bortre stolpen 1-2.

 

Men vi krigade på och kämpade och slet vann många sardeller och avlossade många skott med bollen vill inte in. Nu small det ännu mer i sargduellerna vilket resulterade i en utvisning för gästerna.

 

Powerplayet kuggade inte riktigt i vi rullade boll bra men kom inte till några farliga avslut. Och precis innan perioden tar slut ramlade in ytterligare ett mål i hemmakassen.

 

Nu fanns det bara en växel kvar i sista perioden. Det var att gå för att reducera och kvittera matchen. Vi ändrade lite i kedjorna för att väcka lite liv.

 

Men värsta tänkbara starten även på tredje perioden. Vi tappar markering och 1-4 är ett faktum.

 

Nu gällde det att äta sig in i matchen. När gästerna drog på sig ytterligare en utvisning fanns nu chansen i powerplay. Martin slängde om i PP, och detta gav resultat direkt. Filippa passade Wilma som fick kliva in och ta ett distansskott till 2-4.

 

Nu va det bra tryck, Moa gräver fram bollen och Amanda Berner trycker in 3-4 bytet efter. Nu va gästerna i gungning, IBK brände 2 frilägen där kanske kanske ett kunde resulterat i en straff.  Vi tar sedan timeout och satsar allt framåt, tar ut målvakten och etablerar ett högt tryck men bollen vill inte in.

 

Vi förlorar en tight match med mycket känslor, den kunde faktiskt slutat lite hur som helst.

 

Vi tar med oss många bra saker att jobba vidare med inför kommande träningsvecka.

 

Är så stolt över våra tjejer…

 

”BIG UP”

Nu ”Gittar Gittan” !

 

// Coach

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen