Herrar Division 1

Vinst i seriefinalen!
2018-11-18 10:26
Dags för en ny match! Denna gången ställdes vi mot obesegrade serieledarna Frölunda.
Matchen börjar i ett högt tempo där båda lagen skapar många målchanser men 2 bra målvakter håller ner siffrorna. Frölunda tar ledningen efter ett räknefel från oss på ett frislag, men vi fortsätter trumma på och tillslut så skjuter födelsedagsbarnet Jakob Ekstrand ett skott från mittplan som Krook styr in snyggt framför mål. Perioden fortsätter med chanser åt båda lagen men det står 1-1 i första pausen.

I andra perioden så fortsätter som första med högt tempo och återigen kan Frölunda ta ledningen efter ett frislag där vi kommer fel i ett byte. Efter detta börjar vi ta över mer och vi skapar många fina chanser men en strålande målvakt håller Frölunda kvar i ledningen. Men efter ca 8 min så får vi PP och där vet vi att vi är riktigt bra och det dröjer inte länge innan vi gör mål av Linus Hjerpe. 2 minuter senare får vi ytterligare ett PP och Hjerpe kan bomba in ett mål till och vi är i ledningen för första gången i matchen. Vi fortsätter att trumma på och skapar chanser och maler ner Frölunda.

Sista perioden så låter vi Frölunda ha mycket boll men håller dom hela tiden utanför dom farliga ytorna och stressar dom över hela planen så dom inte får en lugn stund med bollen och vi skapar mängder med kontringar men får inte in bollen. Efter 8 min så får vi en utvisning men precis som när vi är en man mer så är vi riktigt bra även med en mindre och det är vi som gör mål efter ett magiskt jobb av Mattias Krook som spelar fram bollen  till Linus Kamperin som kan lägga in bollen i öppet mål. Perioden fortsätter på samma sätt att Frölunda får ha bollen utan att vara speciellt farliga. I slutet så chansar Frölunda och tar ut målvakten och det tackar vi för och gör 2 mål till och tillslut så vinner vi med 6-2.

Återigen så maler vi ner motståndarna och redan i första perioden så hör man från andra bänken att vi har ett sjukt tempo och att vi aldrig kommer att klara av att hålla det hela matchen, men här ger alla timmarna i fontin utdelning och vi bara fortsätter att springa och ju längre matchen går desto mindre orkar motståndarna hålla vårat tempo och vi kan tillslut vinna ganska komfortabelt.
Bäst på planen idag va Benjamin Brycke och det är otroligt roligt att se hur han tar för sig på planen!
Stort tack till er som kom och hejade fram oss till seger!
Nästa match är på söndag hemma mot Hovås. Där vi hoppas att vi kan fylla upp läktarna i Mimers!