IBK Kungälv
Herrar Division 1

Seger mot Backadalen
2018-11-12 18:31
Tidig match mot Backadalen och i första perioden så verkade det som att vi inte riktigt hade vaknat ännu. Vi skapade en del chanser men försvaret var fruktansvärt passivt och det såg inte alls ut som att vi vaknat på rätt sida. Backadalen leder rättvist med 2-3 efter första perioden.
Efter lite gött snack i pausen och en liten påminnelse om att man faktiskt får springa på egen planhalva oxå så börjar vi sätta försvaret mer och mer. Vi skapar oxå en del chanser och börjar ta över matchen mer och det känns som en tidsfråga innan vi ska peta in bollen. Efter 4 minuter så kvitterar vi efter en dönare från Jesper Hult och efter 7 minuter så gör även kapten Engström mål och vi är i ledningen. Resten av perioden är mycket ställningskrig och det blir inga fler mål. Ledning för Kungälv inför sista med 4-3
Sista perioden ser ut som den andra med en del ställningskrig men att vi håller Backadalen utanför dom farliga områden på planen och det känns som att vi har bra kontroll. Backadalen chansar i slutet och tar ut målvakten och får ganska bra tryck på oss, men vi offrar oss för varandra och spelar grymt bra i försvaret och tillslut blir det som det ofta blir när ett lag tar ut keepern. Vi nyper bollen och Mattias Krook stänger av öronen när alla skriker att han ska hålla i bollen och springer raka vägen mot mål och lyckas med lite flyt få in bollen. På slutsignalen gör Daniel Spargren oxå ett mål och matchen slutar 6-3 tillslut.

Vi börjar ganska dåligt i matchen men det känns som att vi maler ner Backadalen och för varje minut som går så blir vi starkare och starkare genom hela matchen. Bäst för dagen var hela femman med Jesper Hult, Benjamin Brycke, Kapten Engström, Daniel Spargren och Martin Jelvert Börjesson som stod för 5 av våra 6 mål.

Nu har vi en go träningsvecka innan vi möter serieledande Frölunda på lördag. Hoppas att så många som möjligt kommer och hejar på oss då!