Pojkar -09

Salming Cup sammanfattning
2022-09-07 08:54
Skapligt glada silvermedaljörer A-final Salming Cup
Nu har vi landat efter en intensiv innebandy helg, P08 och P09 Kastelle drog ihop ett gemensamt lag och åkte iväg till cupspel och Salming Cup i Lindås. Det var ett härligt gäng med glada grabbar som anslöt till första matchen på fredag kväll och motståndet stod Pixbo för.

Efter en lite trevande start på matchen så tog grabbarna tag i taktspaden och spelade en rolig innebandy med en del fina kombinationer och bra bollrull. Matchen vanns med 4-1 och det var en go start på cupen. Hem och vila för att på lördag morgon möta Mölndal P08.

Detta blev en tät och lite svänging match där båda lagen bjöd upp till match. Det var killar som vågade ta avslut i båda riktningarna och bra målvakter har även hjälp av stolpar och ribba och det kan man säga att de hade i den här matchen. Vi slutade räkna ribb och stoplträffar i vår riktning efter 7-8 fina avslut där målvaktens ramverk stod pall. Matchen slutade rättvist 3-3 måste sägas. 2 matcher spelade och 4 poäng, vi är med det kändes riktigt kul och laget jobbade bra för varandra.

Nästa motstånd stod Lindås P08 för, ett på förhand favorittippat lag som vi historiskt haft svårt att rå på. Här gör killarna en riktig kanon match och vi går upp i en 3-0 ledning och spelar riktigt bra kontringsinnebandy som inte Lindås hinnder med i. 3-0 kan vara en lurig lednig och vi slappnade av lite och Lindås äter sig sakta i kapp och sista perioden blir en rysare där vi leder med 4-3 ända in i sista minuten med ca halv minuten kvar så kvitterar Lindås till 4-4 vilket också blir slut resultatet.

Med 5 poäng slutar vi 2:a i gruppen och möter Eken i semifinal i A-slutspelet.

Matchen mot Eken går igång Söndag morgon och vi ledare känner i omklädningsrummet att killarna vill verkligen gå ut och tävla och vilken start det blir 3-0 efter ca 8 minuter där vi jobbar ner Eken i deras zon riktigt bra. Som tidigare nämnt är 3-0 ingen bra ledning, vi tappar spelet de sista 12 minuterna i första perioden och Eken kan komma tillbaka till 3-2, vi gör nu lite platsbyten i laget och vi får då upp fart och vi får lite lugn och ro i gruppen och det ger snabbt resultat, vi går från 3-2 till 6-2 på de 10 förat minuterna i andra halvlek. Vi spelar tryggt och bra och har koll på matchen, innan siganlen ljuder så kan Eken få in ett reduceringsmål och matchen slutar 6-3 och grabbarna är i A-final.

I finalen ställs vi återigen mot Lindås P08, vi har nu fått några skador så vi går på 11 utespelare. Det blir en tät final där Lindås är vassare inledningsvis och går upp till en 3-0 ledning. Vi börjar hitta rätt och vi reducerar till 3-1 och 3-2 innan period vila och vi är i allra högsta grad med.

Lindås för matchen i andra perioden och har stora delar av spelet men vårt försvarsspel fungerar bra och de kommer inte in på några riktigt farliga avslut, vi sticker upp och har en del farliga avslut och bra lägen men vi lyckas inte få in kvitteringsmålet.  När ca 1.45 återstår plockar vi målvakten för att kunna gå för en kvittering. Dessvärre så drar lindås fördel av det och kan lyfta in 4-2 i tom kasse. Vilket också blir slutresultatet.