Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

Lindome IBK-IBK Kungälv
2023-02-09 18:48
Ett glatt gäng efter en galen upphämtning! Vilka grabbar:-)

Med lite bitterljuva minnen från söndagens match mot Eken drog 08:orna till Lindome för match på onsdagskvällen. Det skulle bli en match där Kungälvsgänget återigen visade prov på bra inställning och fint passningsspel. Inledningen blev dock allt annat än ljuv, snarare bitter med 1-0 till Lindome efter 38 sekunder och 2-0 efter 6:05. Med en Kungälvsutvisning i tionde minuten befarades på läktaren att ridån skulle gå ner, men killarna spelade ett helt okej boxplay där Lindome förvisso fick till några skott men inga riktigt öppna lägen. 

 
Andra perioden drar igång och Kungälv har ett spelövertag. Efter fem minuters spel uppstod en situation där en Kungälvsspelare fick en rejäl smäll i ansiktet. Detta renderade, efter en längre domarkonferens, i en Lindomeutvisning. Kungälv presterade ett bra powerplay men spelar lite övermodigt i en situation där Lindome knycker bollen och kontrar in 3-0. Från läktarplats är upplevelsen att matchuret inte alls speglar matchen. Kungälv visar dock prov på bra inställning och i ett anfall grävs bollen fram ur hörnet, passas bakåt och från slottet sätts bollen säkert i nättaket bakom Lindåsmålvakten efter 10:08, 3-1, vilket står sig perioden ut.
 
Förhoppningen på läktaren om en taktisk disposition som bryter ned Lindomegänget går om intet. Lindome inleder tredje perioden starkt med helt öppna lägen i både femte och sjätte minuten. Efter 6:10 överlistas den väluppvärmde Kungälvsmålvakten med ett hårt skott långt ut från vänsterkanten som rasslar i nättaket, 4-1. Kungälvslaget reser sig dock likt en nästintill uträknad boxare på nio och efter 8:20 sitter 4-2 på skott efter frislag. Bara femton sekunder senare bjuds på kvällens delikatess där bollen snabbt går som på snöre mellan högerback, högerforward i hörnet och vänsterforward. Den sistnämnde gör inget misstag utan sätter bollen i öppet mål. Tjusigt värre!! 4-3 är ett faktum. Kungälv har initiativet, pressar på och skapar chanser genom fint passningsspel. Timeout efter 12:19 från Kungälvstränarna för att formera trupperna och nå en kvittering. Spelet drar igång, målvakten lämnar buren och Kungälv spelar ett bra 6 mot 5. Förlorar dock bollen och får ett frislag mot sig nära målet. Lindomespelarna stressar för att få lägga frislaget utan målvakt men domaren pekar envist ut en annan plats för frislaget varvid Kungälvskeepern hinner in i målet, huga, hjärtklappning på läktaren. Spelet fortsätter och målvakten får återigen lämna buren till förmån för en sjätte utespelare och med en halvminut kvar räddar Lindomemålvakten med masken och med sex sekunder kvar av matchen får Kungälv frislag ett par meter in på Lindomes planhalva. Petning och ett distinkt skott i den enda luckan som Lindomemålvakten lämnar öppen. Slutresultatet fastställs till 4-4, jubel i Kungälvslägret, stående ovationer från läktarna och segerrusiga Kungälvsspelare och tränare tackar motståndarlaget och domarna för en fin match.
 
Mikael Nummedal

Nyhetsarkiv
Lindome IBK-IBK Kungälv2023-02-09 18:48
Eken IBK - IBK KUNGÄLV 2022-11-04 10:35
Hemmamatch mot Floda2022-10-23 21:47
Bortamatch mot Lindås2022-10-17 10:45
Kick off nu på torsdag2022-08-16 21:59