Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

IBK Kungälv- Eken IBK P07/08
2023-02-07 20:17
Hemmamatcherna duggar tätt och vi har haft ett gäng jämna kamper i januari. På söndagskvällen var det dags att ta emot Eken IBK mot vilka vi inkasserade en förlust med 7-3 på bortaplan i oktober. Hur skulle den senaste tidens fina spel från Kungälvslaget stå sig mot Kålleredsgänget? Väldigt, väldigt bra skulle det visa sig även om vi fick lära oss att den moraliska vinnaren inte alltid är den faktiska vinnaren...
 
Första perioden drog igång i ett rasande tempo. Kungälv fick ett friläge efter 25 sekunder men i anfallet efter nätar Eken. Inget som slår ner killarnas spelhumör utan de presterar bra spel de närmaste minuterna. Tyvärr ännu ett bakslag efter 3:47 där Eken sätter 0-2. Surt, surt kände vissa på läktaren men Kungälvskillarna trummar på och får till ett friläge i femte minuten. Tyvärr utan resultat i matchprotokollet. Första perioden fortsätter med mycket fin innebandy med ett spelövertag för Kungälvslaget. Trots detta noteras 0-3 på matchuret innan Kungälv i ett fint anfall friställer vänsterforwarden i fint läge och med 11 sekunder kvar av första perioden kommer en välförtjänt reducering till 1-3.
 
Förmodligen fick Kungälvsgänget instruktioner om att fortsätta sitt fina spel från första perioden även i andra vilket verkställs på plan och efter att killarna bitit sig fast i anfallszon serveras en fin passning till Kungälvs högerforward som sätter 2-3. Efter 6:56 noterar domaren att en Kungälvsspelare använder armen i spelet vilket straffas med 2 minuter på botbänken. Eken briljerar med fint powerplay men Kungälv försvarar sig bra. Ekens tålmodiga powerplay belönar sig dock med nio sekunder kvar av utvisningen. Ett hårt skott avvärjs men returen plockas upp av en Ekenspelare som tryggt sätter bollen i nät, 2-4. Avspel och 30 sekunder senare spelar sig killarna fram till en målchans vilken Ekenmålvakten avvärjer med en mirakelräddning. Efter 10:22 lirkar dock Kungälv in 3-4 mellan Ekenmålvaktens benskydd. Målchanserna avlöser varandra i periodens slutminuter och den vassaste står Ekenlaget för med en klingande träff i ribbans underkant. Lagen går till periodpaus med 3-4 och på läktaren är publiken så tagen av matchen att cafékön helt uteblir, kaffet kallnar och mazarinerna torkar.
 
Den avslutande kvarten fortsätter på samma sätt som de två föregående. Kungälvslaget spelar fantastisk innebandy och radar upp chanser, ribbträff i tredje minuten, enkelchans i sjunde minuten och dubbelchans i tionde. Kungälv begär timeout efter 11:26 och minuten senare lämnar Kungälvsmålvakten kassen. Lugnt och metodiskt spel 6 mot 5 under en minut och sen sitter bollen i krysset, 4-4 med en och en halv minut kvar av matchen. Wow! Excellent! Underbart! Tjusigt! Orden räcker inte till... Eken tar timeout för att formera trupperna och en minut senare fastställs slutresultatet till 4-5. Undertecknad återger inte orden som for genom huvudet i denna sekund. Bittert för Kungälvslaget men på läktaren talas om "killarnas bästa match någonsin". Sammanfattningsvis en väldigt underhållande match där Kungälvslaget visar upp en fin inställning, tålamod och snabbt passningsspel. Den faktiska vinnaren tackas av, domarna plockar ner sina headset och Kungälvsgänget surar lite innan siktet riktas in på onsdagens match borta mot Lindome IBK. 
 
Mikael Nummedal

Nyhetsarkiv
Lindome IBK-IBK Kungälv2023-02-09 18:48
Eken IBK - IBK KUNGÄLV 2022-11-04 10:35
Hemmamatch mot Floda2022-10-23 21:47
Bortamatch mot Lindås2022-10-17 10:45
Kick off nu på torsdag2022-08-16 21:59