Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

Dagens match 29/1 hemma mot Zenith
2023-01-29 22:05
Actionbilder från dagens vinst mot Zenith
Med förra helgens snöpliga avslut med kvittering i slutminuten i färskt minne hoppades vi på läktarplats på en lika fin laginsats som förra helgen men med bättre slut! Och visst blev det en fin start på matchen, både från Kungälvspojkar och Hisingspojkar. Jämnt och fint spel, med bra tempo men i undertecknads något färgade ögon ett visst övertag för Kungälvskillarna. Halvvägs in i matchen biter sig Kungälv fast i anfallszon och efter en fin pass till högerbacken avlossas ett skott som lämnar Zenithmålvakten utan chans, 1-0. Hisingspojkarna biter ihop och presterar fint spel vilket resulterar 1-1 efter 10:50. Första periodens sista minuter går i Kungälvs favör med ett par riktigt vassa målchanser.
 
Andra perioden inleds starkt av Kungälv och i tredje minuten pressar Kungälvslaget på i ett långt anfall som dock inte ger utdelning i form av mål. Strax efteråt drar Kungälv på sig en utvisning där Zenith presterar ett fint powerplay. Bra boxplay från Kungälv och några fina räddningar från Kungälvsmålvakten gör att ställningen fortfarande är 1-1 när Kungälv blir fulltaliga. Kungälv går till anfall omgående och Zenithmålvakten får ta hjälp av sin högra stolpe efter ett lågt skott. Efter 9:38 ringer det för mål efter att Kungälv fått frislag i anfallszon, en petning i sidled, distinkt skott i nättaket, 2-1. Hisingskillarna reducerar dock i nästa  anfall efter ett skott från halva plan som lämnar en skymd Kungälvsmålvakt utan chans, 2-2. Kungälvsgänget avslutar perioden starkt och ett ledningsmål hänger i luften.
 
Båda lagen coachas intensivt inför tredje perioden men det är Kungälvslaget som tar kommandot i inledningen. Bland annat ett friläge från nära håll som Zenithmålvakten räddar elegant. 4:20 in i tredje perioden utvisas en spelare från vardera laget. Zenith inleder 4 mot 4 spelet starkt men efter 5:59 sitter bollen otagbart i nättaket bakom Zenithmålvakten efter en rundsving, 3-2. I nästa anfall kommer Kungälvs vänsterforward helt ren och Zenithmålvakten mirakelräddar. Kungälv trummar på och med matchuret på 10:48 noteras 4-2 efter ett fint Kungälvsanfall där Zenithmålvakten avvärjer ett skott från vänsterkanten, returen lyfts dock in, jubel i Kungälvlägret! Zenith jagar hårt och sätter press på Kungälvslaget. Efter en timeout vid 13.01, och en uttagen målvakt efter 13:50 reducerar Zenith till 4-3 efter 14:25. Oroligt på läktaren, ska vi få samma snöpliga avslut som förra veckan? Men nej, Kungälv håller ut och får revansch från höstens förlustmatch mot Zenith och noterar årets första vinst! 
 
Domare och lagledare tackades av, ett taktfast och välapplåderat segertåg drog genom Kastellegårdshallen med siktet inställt på match mot Eken IBK på söndag kväll.
 
Mikael Nummedal
 

Nyhetsarkiv
Lindome IBK-IBK Kungälv2023-02-09 18:48
Eken IBK - IBK KUNGÄLV 2022-11-04 10:35
Hemmamatch mot Floda2022-10-23 21:47
Bortamatch mot Lindås2022-10-17 10:45
Kick off nu på torsdag2022-08-16 21:59