Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
P-08 Kastellegårdsskolan

Förra helgens match mot Landvetter
2023-01-29 19:34
Några sekvenser ur matchen mot Landvetter

Efter förra helgens hemmaförlust mot Pixbo drog vi till Landvetter med hopp om en fin laginsats. Kanske fanns en viss oro för att väckarklockan ringt för tidigt på morgonen och att killarna inte skulle vara på tårna vid matchstart, men den oron visade sig vara obefogad, och en sån fin laginsats det blev!!

Killarna inledde starkt med bra passningsspel och fint försvarsspel. Spelövertag för Kungälv men det dröjde till elfte minuten innan ledningsmålet kom efter ett hårt skott. Två minuter senare fick Landvetter till ett fint anfall och avslut som testade Kungälvsmålvaktens skills. Killarna gick till pausvila med 1-0 i ryggen.

Även andra perioden inleddes med ett taggat Kungälvsgäng. I första anfallet rundade centern kassen och friställde elegant en forward framför mål. Närskott som målvakten avvärjde men samme forward tryckte distinkt in returen till 0-2. Det fina Kungälvsspelet fortsätter och i sjätte minuten bryts Landvetters uppspel på högerkanten varefter Kungälvs forward plockar upp bollen, avancerar och sätter 0-3 vid Landvettermålvaktens vänstra stolpe. Ett hungrigt Kungälvslag jagade vidare och skapar även i anfallet efter en målchans som sånär blir en notering i målprotokollet. Landvetter lyfter spelet efter halva matchen och gör efter 11:26 mål efter frislag. Bara halvminuten senare skapar Kungälv ytterligare en skarp målchans som dessvärre inte smiter in utan lagen går till pausvila med 3-1 på resultattavlan efter en händelserik period.

Tredje perioden karaktäriseras av Landvetterlagets jakt på reducering men Kungälv möter upp med fint försvarsspel och skapar fina målchanser när kontringar ges. Inga noteringar i målprotokollet men efter 12:20 tar Landvetter timeout för att vässa spelet i slutminutrarna. Kungälv har en stolpträff direkt efter timeouten men bara en halvminut senare sätter Landvetter 2-3 efter fint passningsspel. Timeout för Kungälv för att skapa lugn i ett lite darrigt lag. Landvetter tar ut målvakten och lyckas bibehålla bollen i anfallszon och fastställer slutresultatet till 3-3 i matchens sista minut.

Efter ett snöpligt avslut på matchen för Kungälvsgänget som presterade 40 minuter av väldigt fin innebandy tackades domare och motståndare av och fokus sattes på söndagens kommande hemmamatch mot Zenith.

Vid tangenterna

Mikael Nummedal  


Nyhetsarkiv
Lindome IBK-IBK Kungälv2023-02-09 18:48
Eken IBK - IBK KUNGÄLV 2022-11-04 10:35
Hemmamatch mot Floda2022-10-23 21:47
Bortamatch mot Lindås2022-10-17 10:45
Kick off nu på torsdag2022-08-16 21:59