4-6 ( 3-2, 1-1, 0-3)

Skott 12- 18 ( 7-5, 4-5, 1-8)

Utvisningar:

Lindome 3xU2

Vardags & toppmatch mot Lindome, jag har faktiskt inte alls scoutat de gröna hemmalaget. Inte sett en enda match med dem. Lite ovanligt men rätt skönt att spela för ett ”tomt blad”.

Efter lite akuta småskavanker innan samling så fick jag lite snabbt in Amanda Berner -07 som va på väg till träning. Hon ställde upp & åkte med till Lindome för match

Matchen startar & vi har ett snabbt avslut framåt av Rasmus. Men sedan small det bara 1-0, 2-0, 3-0  när klockan står på 4.14 ! Vad händer !?  3 skott 3 mål

Vi är inte alls med, tappar slottet, markeringar & täcker inte skott som vi brukar. Jag manar på Lugn, följ vår ”gameplan”, men kände mig faktiskt stressad över hur vi agera.

Vi starta om ! Jobbade oss in i matchen. 10.05 bröt Albin Lindomes uppspel & serverade Östberg som trycker in 3-1 i öppet mål. Nu va vi framme, tog bättre beslut.

Får ett frislag  med sekunder kvar av perioden, Rasmus slår den snabbt, Leo som direktskjuter & Amanda Berner trycker in 3-2 i nättaket med 14.54. Sedan hann nästen Rasmus med ett skott innan perioden slutade. 15.00 !

I paus pratade vi om moralen, vi skulle jobba oss in i matchen & va på god väg. Lite mer noggrannhet, mer avslut på mål & mer trafik på returer.

Men skitstart på andra akten med 4-2 efter 2.51. Men nu började det smälla, det blev ett ovårdat spel från hemmalaget. Vi va lite två på bollarna nu & slog lite mycket. Domarna försökte men det gick snabbt & många närkamper va på gränsen. Men jag manade till lugn men det va höga armbågar på hemmalaget, så glasögon flög både på Jonte & Rasmus.

Men i en flygande kontring knäpper Axel Östberg upp 4-3 i första krysset 12.48 på klockan.

Periodpaus: Nu skulle vi bara in & lägga mycket bollar bakom deras backar, samt kasta bollar på mål. Men vara vaksamma på kontringar.

Nu backade Lindome hem, vi spela långt & fick bra tryck. Amanda krigade på rejält & drog upp sår i Lindomes försvar.

Men när Albin får en tackling så han flyger in i läktaren kommer första utvisningen. Men bara 44 sekunder in i Powerplayet Zorrar #44 kaxigt in bollen från en position bakom deras målbur, passen kom från Axel Östberg. 4-4 Booomm…

Nu va hemmalaget inte nöjda de kände att de höll på att tappa matchen. Vi klev på & ville vända & äntligen tar vi ledningen för första gången. Östberg skjuter & Olle står framför mål & slår in returen till 4-5.

9.48 tar Lindome Time-Out, jag vilar mina spelare, coachar in fem utvilade. Minuten senare 10.48 skjuter Rasmus & Amanda sätter bollen i nättaket till 4-6 på returen.

Nu är vi först på allt, 12.24 drar Lindome på sig en ny U2, vi spelar av den med att bara rulla runt bollen på våran point, när Leo vänder sig & springer upp bollen blir han nedsparkad bakifrån. Solklart matchstraff men det blev en U2 och sista 37 sekunderna rullade vi av.

Så skönt att vända & vinna efter den starten, sjukt bra moral på laget. De krigar vidare & försöker vinna närkamper.

Lite tråkigt när deras ledare kommer efter matchen & tycker att vi ledare betedde oss illa. Jag frågade om han menade allvar… värsta han sett.  Va !?

Backa bandet, jag har tre killar som har fått smällar i huvudet, en av dessa fick utgå, två killar som har smärtor i sidan & knäna efter våldsamma tacklingar mot sarg.

Man kanske skall ta tag i sina egna spelare först & faktiskt ta tag i killarna som spelade över gränsen.

Efter slutsignalen fick mina spelare hot, ” Skall vi göra upp utanför”

” Passa er jävligt noga” mm mm från hemmalaget. Väldigt tråkigt slut !

Jag samlade mina killar i en ring efter vi tackat för matchen, sa åt dem att lämna bara arenan & gå ner i omklädningsrummet, kommentera inget, säg inget, jubla inte. Behöver inte strö salt i såret.

En kille skrev ett Instagram meddelade till vår lagkapten efter matchen & bad om ursäkt för de dumma kommentarerna.

BIG UP !!! Jävligt moget & starkt av en 13 årig spelare som fattar vad som är rätt & fel.

Ikväll njuter vi av tre underbara poäng, En sjuk moral som inget annat lag är i närheten av att ha ikväll.

Nu får vi slicka såren se över våra skador & köra en lätt rolig träning imorgon, inför söndagens sista seriematch mot IBK Göteborg.