Beställ din utrustning eller kläder i IBK Kungälvs klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv
Damer Division 2

Riktigt nära poäng i Lindås
2022-01-30 21:03

Lindås IBK - IBK Kungälv

4-3 ( 1-1, 1-1, 2-1)

Skott: 18-21 (6-9, 6-6, 6-6)

 

Hedersamma förluster är det värsta man vet, men idag är jag sjukt stolt över tjejerna. 12 tjejer som sliter & kämpar för varann & sååå nära att iallafall knipa 1 poäng.

 

I omklädningsrummet gick vi igenom hur Lindås spelar & vart de vill hitta sina avslut. Jag gjuter mod och energi i tjejerna & är redo för en batalj i Samling Arena. Vi skulle dela in varje period i 4 delar & jobba med delmål för att kunna analysera  vår prestation.

 

Tyvärr får vi en skitstart med 1-0 Lindås redan efter 1.08 då de får båga in från hörnet. Men inga sänkta huvuden för det, 1-1 kom 5.14 när kapten Jasse trycker in en retur efter ett frislag från Åsa Wall.

 

Vi lät Lindås ha mycket boll, vi backade hem för att kunna vila på

bollsida för att gå på spelvändningar. Lindås är tunga när de får rulla bollen. Men vi kämpa & kriga & täckte så mycket skott att vi vann skotten i perioden.

 

I paus pratade vi om att fortsätta våga, inte bli för låga i försvarsspelet & räkna in Lindåsspelarna.

 

Men Lindås va inte nöjda med att vi spelade som vi gjorde, de gick ut & körde stenhård press direkt på första tekningen. Vi pratade om att ta bollen framåt snabbt, låta de komma för de kommer inte orka mer än 5 min i det tempot. Det small i ribban efter 1 minut bakom duktiga Nata i målet.

 

Nu kom en spelvändning Jenny drev upp, gjorde sin tjej, serverade Jasse som bomba in 1-2 i närmsta krysset. Booommm….

 

Nu spelade vi ganska bra, Lindås mattades av i de heta chanserna, de rulla boll men kom INTE till avslut. 13.39 skickar de in en långboll som

dimper ner till 2-2. Grymt synd när vi har alla 5 på rätt sida…

 

I pausen så va det vila, andas & faktiskt kämpa sista 20 på samma sätt. Låta de hålla boll & vi skall ställa om !

 

Lindås håller i taktpinnen och vi försvarar oss, har några bra chanser på distansskott som Inte går in. Men nu grinade oturen oss i vitögat. Ett missat skott som tar på en fot & studsar upp i nättaket. Så jävla orättvist.

 

Men jag gav tjejerna energi & push, nu skulle vi framåt. Bra uppspelsrull där Hanna särspelar syster Jenny som återigen gör sin tjej & bågar in & sätter 3-3 i första krysset från distans, tid 08.29

Såååå snyggt !!!

 

Nått byte senare tar Lindås timeout för att nu störde vi deras spel & de kom inte till några avslut.

 

Men 15.11 kom vi inte ut på

Deras vänstervinge & ett vinkelskott ramla in vid bortre stolpen till 4-3.

 

Nu tog jag timeout och sa att allt skall nu framåt, full press & man-man när vi tappar bollen. Vi får 2 chanser till och är ytterst nära att kvittera även när vi tog ut målvakten & spelade 6 mot 5.

 

Vi kämpade & slet, krigade för varann & verkligen tog ut oss som ett lag. Såå stolt över laget, inställningen & prestationen.

 

Nu är vi på RÄTT väg så nu skall vi

”slicka såren” & börja vinna matcher!

 

// Martin Gustafsson


Nyhetsarkiv
Wings flög förbi oss2022-03-05 19:50
Äntligen seger 2022-02-27 21:06
Söndagsmys 2022-02-24 22:03