Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv
Herrar 2

Serieledning!
2018-10-09 10:16
Dags för hemmadebut och det va Partille som kom på besök. Partille som förra säsongen ramlade ur div1, men av det laget ser man inte mycket av längre. 
Partille kom med 9 utespelare och glömde skriva upp en kille på protokollet så efter halva matchen fick den stackarn rött kort och så va dom bara 8 kvar...
Det vi var lite rädda för var att vi skulle underskatta dom när vi såg deras laguppställning, men redan efter 3 minuter så leder vi med 2-0. Målkalaset fortsätter och tillslut vinner vi med 12-3. Vi släpper även denna matchen enbart in 1 mål i 5 mot 5 så försvarsspelet börjar se riktigt fint ut! Riktigt gött att målen trillade in framåt oxå och att vi fick igång lite poängspelare. Bäst för dagen var Tobias Nordfors, Linus Hjerpe och Martin Jellvert Börjesson. 
Det var oxå riktig kul att se så många i publiken och vi hoppas så klart att alla kommer nästa match oxå!
På lördag är det dags för seriefinal då vi åker till Svingeln och tar oss an Burås som precis som vi vunnit sina inledande matcher. 
Seger i premiären!
2018-10-01 11:51
Då var det äntligen dags för premiär! IBF Göteborg som blev nedflyttade från div1 till denna säsongen stod för motståndet. IBF som värvat ihop halva sitt gamla allsvenska lag kryddat med en par riktigt duktiga spelare från förra säsongens div1 lag är en av favoriterna i årets serie och sålunda en riktigt bra värdemätare! 
Vi börjar matchen helt lysande och går upp i en 3-0 ledning innan IBF kan reducera i slutet av perioden när vi fått en spelare utvisad. Benjamin Brycke är det som gör premiärmålet med en raket från backplats. Vi spelar riktigt bra och skapar mängder med chanser men tyvärr vill inte bollen in mer än 3 ggr.

Andra perioden hinner knappt börja innan IBF gör 2-3 och här börjar dom ha ganska mycket boll men vi står upp riktigt bra i försvaret. Mitt i all press får Jacob Busck bollen längs med högerkanten och skickar in 2-4 och IBFs press kommer av sig och matchen börjar svänga över till oss ordentligt igen. Men efter ca 9 minuten så händer nått märkligt! IBF får en straff som Ljungberg räddar men här dömer domarna även utvisning för Mattias Larsson som orsakat straffen. Det var tydligen så att domarna inte lärt sig dom nya reglerna till denna säsongen att dubbelbestraffning är borttaget och att det alltså inte går att dela ut både straff och utvisning. Här blir det rejält upprört och vi tappar en hel del fokus. Det blir inte direkt bättre av att IBF gör mål i sitt PP som dom får till skänks av domarna... Som tur är så börjar vi fokusera på rätt saker igen innan vi släpper in några fler mål och går till periodpaus med 4-3 ledning.

Vi får börja andra perioden med PP efter en riktig ful satsning från en IBF spelare men istället för att utöka ledningen så slår vi ett felpass och IBF kontrar in 4-4. Efter rejält ställningskrig så är det återigen Busck som kan bröta fram bollen mellan 4 motståndare och skicka in den så att vi återigen är i ledningen. I slutet av matchen så tar IBF ut målvakten och spelar med en man mer och när det återstår 16 sekunder så gör dom 5-5 efter att ha skjutit på täckande försvarade och bollen oturligt studsar in bakom en hjälplös Ljungberg i målet. Så det står alltså 5-5 på tavlan efter 60 minuter och matchen går till sudden.

I sudden skapar vi båda lagen bra chanser innan vi får straff med oss efter 3 minuter. Martin Jellvert Börjesson skuttar fram och lurar upp keepern på läktaren och skickar extrapoängen till oss! 

Ska man summera så gör vi en bra match och vi släpper endast 1 mål i 5 mot 5 och detta mot laget som är favoriter att vinna serien. Några spelare som stack ut var Benjamin Brycke som gjorde 2 mål, Jacob Busck som gör 3 poäng och Viktor Wennroth som är riktigt bra bakåt. Noterbart är att alla dessa herrarna är födda 00 eller senare så framtiden ser riktigt bra ut! Att domarna inte kan reglerna när säsongen drar igång är rent pinsamt och extremt oproffesionellt, men förhoppningsvis blir det inte fler såna situationer. 
Vi tackar alla som kom och stöttade oss och hälsar välkomna på söndag då Partille kommer på besök kl 17.15
Sista matchen innan seriestart!
2018-09-15 21:37
Dags för sista matchen innan seriestarten som är den 29/9.
Vi spelar imorgon i Munkegärdehallen med matchstart 15.00 Välkomna! 
Ny förlust med nya lärdomar.
2018-09-13 10:29
Det blev alltså förlust mot Mölndal. Vi gör en ganska Ok match och ligger bra till i försvaret, men bjuder Mölndal på 5-6 mål pga egna misstag. Det håller absolut inte mot såpass bra motstånd som straffar oss direkt. Det som är bra är att vi lär oss vad misstag kostar mot bättre motstånd och hur vi ska göra för att minimera våra misstag. Framåt skapar vi en hel del lägen på kontringar och när vi vinner tillbaka bollen högt och det är oxå så vi gör våra mål idag (1 på kontring, 2 när vi vinner tillbaka bollen på deras planhalva) Mölndal spelar som vanligt med väldigt hög press och gör det jobbigt för oss. Dom vinner helt klart rättvist med 8-3 och att vi förlorar är det inget snack om, men det känns onödigt att bjuda på så mycket mot ett såpass bra motstånd. 
Vi tar nya tag på söndag när vi har ny match. Munkegärdehallen kl 15.00 Är det som gäller! Varmt välkomna! 
Dags för match!
2018-09-12 08:54
Ikväll möter vi Mölndal på bortaplan. Mölndal missade precis kvalet upp till allsvenskan förra säsongen och har värvat in ett gäng duktiga spelare för att inte missa det i år oxå. Så det är ett riktigt tufft motstånd vi ställs mot! Kom gärna och heja fram oss till en seger!  Matchen börjar 20.15 välkomna! 
Oavgjort med många ljusglimtar!
2018-08-25 19:31
Då var det dags för hemmadebut! Vetlanda som stod för motståndet har imponerat på försäsongen och tex vunnit mot förra säsongen seriesegrare i div1 södra, Växjö Ungdom. Vetlanda har ett par killar som är riktigt bra och dom har bra fart under fötterna, men jag tycker att vi oftast håller dom utanför dom farligaste ytorna och ju längre matchen går desto svårare för dom att göra ett vettigt uppspel. Vårat styrspel funkar bättre och bättre och vi kan kontra precis som vi vill. Men skärpan i avsluten är inte riktigt där ännu... Vi går bort oss ett par gånger och då straffar Vetlanda oss direkt. Men när vi ligger rätt och jobbar som vi ska så här vi bra kontroll på matchen. 
Nu har vi ett par veckor med bara träningar och det blir perfekt att fortsätta gnugga detaljer och nöta avslut som vi verkligen behöver! 
Vi tackar Vetlanda för motståndet och önskar dom lycka till i serien.
Vi tackar även publiken för fortsatt stöd!