Födelsedag i antågande? Hitta de personliga presenterna på IBK Kungälvs klubbshop :-)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Kungälv

Bli medlem i IBK Kungälv
BLI MEDLEM
Med anledning av Covid-19!

Uppdaterat: 2021-03-03 kl: 21:15

 

Västsvenska meddelade 2021-03-01 att samtliga serier  på röda (hela) och blåa nivåerna avslutas för säsongen. 

Ingen upp- eller nedflyttning kommer att ske från serierna inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. (https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/sasongen-20-21-avslutas-for-samtliga-serier-i-distriktet/

 

Tidigare har även kommunicerats: 

 

2021-02-26 meddelar Svenska innebandyförbundet att de har tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer. 

Information finns att läsa: https://www.innebandy.se/inlagg/lista/sasongen-avslutas-for-flera-serier/

 

Efter pressträff den 2021-02-24 meddelar regeringen och FHM att de drar tillbaka vissa lättnader i tidigare restriktioner. Vilket innebär att ingen form av matchspel (enstaka matcher och träningsmatcher) får förekomma. (https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/februari/fler-atgarder-for-att-minska-smittspridningen/)

 

Västsvenska innebandyförbundet meddelade 2021-02-25 att samtliga enstaka matcher och träningsmatcher som ligger planerade fr.o.m 2021-02-25 och framåt ska ställas in omgående. 

 

Information från Västsvenska IBF: https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/enstaka-matcher-pa-hela-rod-och-bla-niva-stalls-in-omgaende/ 

 

Efter beslut från pressträff den 2021-02-05 är det nu möjligt för barn och ungdomar födda 2002 och yngre att träna.
Efter regeringens förlängda restriktioner till kommuner om att hålla icke nödvändig verksamhet stängd kommer flera verksamheter inom idrott och fritid fortsatt vara stängda i Kungälvs kommun. Undantaget är idrotts- och fritidsaktiviteter som nu öppnar även för 16–19-åringar.

  • Idrottsanläggningar inomhus öppnar för organiserad föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 och yngre.

Information från Kungälvs kommun: https://www.kungalv.se/kommun--politik/nyheter/idrottshallar-och-fritidsgardar-oppnar-for-aldre-ungdomar/?fbclid=IwAR0p9OorogSQuPkXgqHmA2VTzk0xJpuXOQZDG9WNAJ5rLKGyzVFg08q8DXc

 

Senaste information från Västsvenska IBF: https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/traning-och-matchspel-for-2002-och-yngre/

 

Nedan information är äldre än den 18/12 2020, och vi väntar nu på uppdaterad kommunikation från RF och Svenska Innebandyförbundet om beslut kring uppstart av seriespel för ungdomslagen.

 

Tidigare kommunicerat av Västsvenska Innebandyförbundet och Svenska Innebandyförbundet:


  • Gällande serier administrerade av Svenska Innebandyförbundet så gäller tidigare beslut för lag tillhörighet i serierna JAS, H1 och Allsvenskan dam skjuts upp t.o.m. den 30 november. 
  • Träning är inte heller tillåten inomhus i våra hallar för spelare födda 2004 eller äldre.
  • Träning är tillåten för spelare födda 2005 eller yngre.
  • Lag som har blandade spelare födda 2004/2005 får endast träna med de som är födda 2005 och yngre.
  • Ingen sammanslagning av träningsgrupper yngre än 2005 får ske.
  • Föreningen uppmuntrar till fortsatt träning utomhus med bibehållet avstånd och omtanke med varandra. Fortsätt ha kul tillsammans!
  • SISU har skapat denna PDF-filen med allmänna råd kring hur ni ska agera om det konstateras smitta i träningsgruppen.

Precis som tidigare meddelats gäller de tidigare kommunicerade rutinerna för träning i hall. Håll avstånden, dela inte vattenflaskor, byt om hemma, och vistas så kort tid som möjligt i hallarna.

 

Styrelsen bevakar löpande rapporteringen och rekommendationerna från Svenska och Västsvenska Innebandyförbundet och uppdaterar hemsidan med aktuell information. Nya besked kan komma med kort varsel.

Vi kommer uppdatera er med information kring Covid-19´s påverkan på vår verksamhet här på http://ibkkungalv.se samt på http://www.facebook.com/IBKKungalv

 

För direkt information från Västsvenska Innebandyförbundet:

https://www.innebandy.se/vastsvenska/

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/forlangda-lokala-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

 

Svenska Innebandyförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor från föreningar och ledare/tränare kring rekommendationer om träning, matcher och resor. Svenska Innebandyförbundet är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan de hänvisar vidare till UD, WHO och Folkhälsomyndigheten.
De har publicerat rekommendationer och riktlinjer avseende cuper, träningar och träningsmatcher som vi som förening ska följa. 
Länkar till dessa finner ni här: 
Vi har även lagt upp dessa dokument under fliken "Dokument" -> "Riktlinjer för träningar, matcher och cuper". 
 
IBK Kungälvs lokala riktlinjer med anledning av Covid-19 är  upplagda under "Dokument" -> "Riktlinjer för träningar, matcher och cuper". IBK Kungälvs lokala riktlinjer gällande Covid_ver3.pdf »
 
Samtliga ledare, spelare och vårdnadshavare uppmanas att läsa och ta del och följa råden i aktuell information.
Säsongen 20-21 avslutas för samtliga serier i distriktet.
2021-03-03 21:12

Information från Västsvenska!

Efter att Svenska innebandyförbundet och distrikten beslutat att avsluta Allsvenskan dam och herr div.1 och att även distriktsförbunden avslutar sina seniorserier har Västsvenskas TK även beslutat att avsluta samtliga serier på röda (hela) och blåa nivåerna.

Då Serierna avslutas för säsongen kommer ingen upp- eller nedflyttning från serierna ske inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

 

Mer information finns att läsa på:

https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/sasongen-20-21-avslutas-for-samtliga-serier-i-distriktet/


Västsvenska kommer att se över möjligheterna att erbjuda spel av enstaka matcher om restriktionerna lättar fram t.o.m. 30 April samt så kommer de också titta på att bjuda in till organiserat seriespel. Detta kommer vi i så fall skicka ut information om till er! 


Ta hand om er! 
Mvh Styrelsen 

Beslut angående enstaka matcher samt senior-nivå!
2021-02-26 18:23

Onsdag 24 februari meddelade FHM och regeringen att de drar tillbaka vissa lättnader i tidigare restriktioner, vilket innebär att ingen form av matchspel (enstaka matcher och träningsmatcher) får förekomma.

Det innebär att samtliga enstaka matcher och träningsmatcher som ligger planerade fr.o.m. 2021-02-25 och framåt ska ställas in omgående. 

Träning får fortgå för spelare födda 2002 och senare, om inte hallägare/kommun föreskriver annat. 

 

Fredag 26 februari meddelade Svenska Innebandyförbundet att de tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer.

 

Information om enstaka matcher: https://www.innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/enstaka-matcher-pa-hela-rod-och-bla-niva-stalls-in-omgaende/

Information angående Svenska Innebandyförbundets beslut: https://www.innebandy.se/inlagg/lista/sasongen-avslutas-for-flera-serier/

Folkhälsomyndigheten 24 februari 2021: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/februari/fler-atgarder-for-att-minska-smittspridningen/

 

Uppdatering angående barn och ungdom inväntas fortfarande, och vi återkommer när mer information finns.

Ta hand om er! 

 

Mvh Styrelsen!

Kungälvs Kommun stänger idrottshallarna
2020-12-18 20:36
Enligt Miguel Odhner så har Kungälvs Kommun ikväll beslutat att alla Kommunens Sim- fritids- och idrottshallar stängs med omedelbar verkan (2020-12-18 20:49) och som längst till och med den 24/1 2021. Därmed kan vi inte bedriva någon innebandyträning inomhus, men IBK Kungälvs styrelse uppmuntrar er att fortsätta hålla igång utomhus enligt FHM´s, Svenska IBF´s riktlinjer länkade på vår hemsida.

Tillsammans får vi hjälpas åt att bromsa upp smittspridningen nu.

Ta hand om varandra, håll avstånden och försök att hålla er friska
<3 Julkramar från Styrelsen <3
Information avseende nya allmänna råd fr.o.m 14/12
2020-12-13 17:34
Träning för spelare födda 2004 och äldre: 
Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Vi i styrelsen tittar på och återkommer angående inomhusträning för spelare födda 2004 och äldre. Det är okej att bedriva utomhusträning, det ska dock bedrivas på ett sådant sätt att riskerna för smitta minimeras. Det är viktigt att följa restriktionerna och de allmänna råden. . 
 
Träning för spelare födda 2005 och yngre gäller fortfarande samma regler som tidigare. Precis som tidigare meddelats gäller de tidigare kommunicerade rutinerna för träning i hall. Håll avstånden, dela inte vattenflaskor, byt om hemma, och vistas så kort tid som möjligt i hallarna.

Tävling för spelare födda 2005 och yngre
FHM öppnar i de nya allmänna råden för att spelare 2005 eller yngre kan spela enstaka matcher. SIBF och SDF undersöker möjligheterna för ansvarsfull uppstart av någon form av matchspel för barn och ungdomar med tänkbar start i månadsskiftet januari/februari. Mer information om detta preliminärt i vecka 3.Corona tider på NWB Sport & Profil
2020-11-10 13:49
Även NWB drabbas av Corona. 
Det innebär att man från denna vecka och tillsvidare har öppet.
Mån-Ons 10-16 
Torsdagar 10-18. 
Fredagar och Lördagar STÄNGT. 

Mvh Styrelsen
BLI MEDLEM
Våra matcher hittar du på vår Youtubekanal
Följ oss på gärna på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 12, 23/04 14:28 
Pojkar 11, 21/04 20:54 
Flickor 10/11/12, 10/04 09:34 
Flickor 13/14 Innebandyskola Munkegärde, 29/03 11:33 
Pojkar 09, 29/03 11:20