Dags för personliga julklappar? Besök IBK Kungälvs klubbshop :-)
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv

Bli medlem i IBK Kungälv
BLI MEDLEM
Med anledning av Covid-19!

Uppdaterat: 2020-12-18 kl: 20:30


Kungälvs Kommun har ikväll 18/12 genom ett ordförandebeslut beslutat att alla sim, fritids- och idrottshallar stängs med omedelbar verkan och som längst till och med den 24/1 2021. Därmed kan vi inte bedriva någon innebandyträning inomhus, men vi uppmuntrar er att fortsätta hålla igång utomhus enligt nedan.


Nedan information är äldre än den 18/12 2020, och vi väntar nu på uppdaterad kommunikation från RF och Svenska Innebandyförbundet.


Tidigare kommunicerat av Västsvenska Innebandyförbundet och Svenska Innebandyförbundet:


 • Alla matcher som administreras av Västsvenska är uppskjutna från och med 19 november till och med tidigast 31 december. 
 • Gällande serier administrerade av Svenska Innebandyförbundet så gäller tidigare beslut för lag tillhörighet i serierna JAS, H1 och Allsvenskan dam skjuts upp t.o.m. den 30 november. 
 • Träning är inte heller tillåten inomhus i våra hallar för spelare födda 2004 eller äldre.
 • Träning är tillåten för spelare födda 2005 eller yngre.
 • Lag som har blandade spelare födda 2004/2005 får endast träna med de som är födda 2005 och yngre.
 • Ingen sammanslagning av träningsgrupper yngre än 2005 får ske.
 • Föreningen uppmuntrar till fortsatt träning utomhus med bibehållet avstånd och omtanke med varandra. Fortsätt ha kul tillsammans!
 • SISU har skapat denna PDF-filen med allmänna råd kring hur ni ska agera om det konstateras smitta i träningsgruppen.

Precis som tidigare meddelats gäller de tidigare kommunicerade rutinerna för träning i hall. Håll avstånden, dela inte vattenflaskor, byt om hemma, och vistas så kort tid som möjligt i hallarna.


Styrelsen bevakar löpande rapporteringen och rekommendationerna från Svenska och Västsvenska Innebandyförbundet och uppdaterar hemsidan med aktuell information. Nya besked kan komma med kort varsel.

Vi kommer uppdatera er med information kring Covid-19´s påverkan på vår verksamhet här på http://ibkkungalv.se samt på http://www.facebook.com/IBKKungalv


För direkt information från Västsvenska Innebandyförbundet:

https://www.innebandy.se/vastsvenska/


https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/forlangda-lokala-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/


Svenska Innebandyförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor från föreningar och ledare/tränare kring rekommendationer om träning, matcher och resor. Svenska Innebandyförbundet är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan de hänvisar vidare till UD, WHO och Folkhälsomyndigheten.
De har publicerat rekommendationer och riktlinjer avseende cuper, träningar och träningsmatcher som vi som förening ska följa. 
Länkar till dessa finner ni här: 
Vi har även lagt upp dessa dokument under fliken "Dokument" -> "Riktlinjer för träningar, matcher och cuper". 

IBK Kungälvs lokala riktlinjer med anledning av Covid-19 är  upplagda under "Dokument" -> "Riktlinjer för träningar, matcher och cuper". IBK Kungälvs lokala riktlinjer gällande Covid_ver3.pdf »

Samtliga ledare, spelare och vårdnadshavare uppmanas att läsa och ta del och följa råden i aktuell information.
Kungälvs Kommun stänger idrottshallarna
2020-12-18 20:36
Enligt Miguel Odhner så har Kungälvs Kommun ikväll beslutat att alla Kommunens Sim- fritids- och idrottshallar stängs med omedelbar verkan (2020-12-18 20:49) och som längst till och med den 24/1 2021. Därmed kan vi inte bedriva någon innebandyträning inomhus, men IBK Kungälvs styrelse uppmuntrar er att fortsätta hålla igång utomhus enligt FHM´s, Svenska IBF´s riktlinjer länkade på vår hemsida.

Tillsammans får vi hjälpas åt att bromsa upp smittspridningen nu.

Ta hand om varandra, håll avstånden och försök att hålla er friska
<3 Julkramar från Styrelsen <3
Information avseende nya allmänna råd fr.o.m 14/12
2020-12-13 17:34
Träning för spelare födda 2004 och äldre: 
Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Vi i styrelsen tittar på och återkommer angående inomhusträning för spelare födda 2004 och äldre. Det är okej att bedriva utomhusträning, det ska dock bedrivas på ett sådant sätt att riskerna för smitta minimeras. Det är viktigt att följa restriktionerna och de allmänna råden. . 
 
Träning för spelare födda 2005 och yngre gäller fortfarande samma regler som tidigare. Precis som tidigare meddelats gäller de tidigare kommunicerade rutinerna för träning i hall. Håll avstånden, dela inte vattenflaskor, byt om hemma, och vistas så kort tid som möjligt i hallarna.

Tävling för spelare födda 2005 och yngre
FHM öppnar i de nya allmänna råden för att spelare 2005 eller yngre kan spela enstaka matcher. SIBF och SDF undersöker möjligheterna för ansvarsfull uppstart av någon form av matchspel för barn och ungdomar med tänkbar start i månadsskiftet januari/februari. Mer information om detta preliminärt i vecka 3.Corona tider på NWB Sport & Profil
2020-11-10 13:49
Även NWB drabbas av Corona. 
Det innebär att man från denna vecka och tillsvidare har öppet.
Mån-Ons 10-16 
Torsdagar 10-18. 
Fredagar och Lördagar STÄNGT. 

Mvh Styrelsen
Nya regler för seniormatcher 1/11=>
2020-10-28 21:45
Uppdaterade regler i samband med Herrarnas match den 1/11=>

För våra representationslag Damer Division 1 och Herrar Division 1 så tillåter vi nu upp till 170 deltagare i publik i Mimershallen i samband med matcherna där. (Ungdomslagsmatcherna i Kastelle och Munkegärdeskolan spelar vi vidare utan publik på enligt tidigare).

Entréavgiften till matcherna betalas via Swish i dörren och kostar:
 • Herrar Division 1: 90kr
 • Damer Division 1: 70kr
 • Medlemmar        : 40kr
 • Pensionärer        : 40kr
 • Ungdomar under 15år går in gratis. 
Entrén är bemannad och vi för listor över publiken ur smittspårningshänseende.

Vi kommer äntligen att kunna starta upp en begränsad fikaförsäljning i samband med den ökade publikmängden, men precis som överallt annars så håll avstånden till kringsittande sällskap och håll er hemma om ni har förkylningssymptom. Fiket kommer enbart att ta emot Swishbetalningar.

Precis som tidigare så går det utmärkt att följa våra hemmamatcher via Streamingtjänsterna med.
Herrar Division 1: Streamas via https://www.innebandy.tv/team?name=ibkkungalv Pris 49kr
Damer Division 1: Streamas via Svensk Innebandys App  Pris 39kr

Instruktioner för att Livesända våra hemmamatcher
2020-10-08 20:57
Hejsan!

Att vi livesänder våra hemmamatcher hjälper oss att tjäna in lite pengar per sändning, vilket täcker bristen på intäkter från fikaförsäljningen i föreningen. Vi ställer krav på att alla lag ska sända sina hemmamatcher och uppmuntrar er att även sända bortamatcherna om inte motståndarlagen sänder dem (de har förtur).
Intäkterna för fikaförsäljningen täcker normalt sett de för lagen gratis cupanmälningarna för alla seriespelande lag per säsong som föreningen erbjuder.

Hur ni sänder matcherna finns beskrivet i detta dokumentet. 

Hjälp oss sprida Innebandyn från Kungälv i sändningarna med hjälp av Appen.
Pusha gärna ut och gör reklam för era lag bland släkt och vänner. De äldre kan nu med se sina barnbarn spela innebandy och heja på, nästan som om de satt på plats!

//Styrelsen
BLI MEDLEM
Våra matcher hittar du på vår Youtubekanal
Följ oss på gärna på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 09, 05/01 15:54 
Pojkar 09, 11/12 13:27 
Flickor 13/14 Innebandyskola Munkegärde, 09/12 16:15 
Pojkar 11, 18/11 07:34