Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv
Trygghetsvärd Sandbackaskolan
2018-06-16 17:07
Ansök senast 2018-06-29

Om oss

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna är inne i en omfattande förändringsresa för att uppfylla idrottens mål 2025. Vi tror på livslångt idrottande, värdesätter idrottande i förening, utgår från idrottens värdegrund då den är vår styrka och vidare ser vi att idrotten gör Sverige starkare. Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland är idrottens regionala stödorganisation, och vi jobbar på uppdrag av RF/SISU centralt.

Bakgrund till projektet

Det råder fullständig enighet att barn och ungdomar har rätt till en trygg och säker skolmiljö. För att unga ska kunna prestera under skoltid och inte hamna i destruktiva mönster behövs en miljö som kännetecknas av respekt, kamratskap och studiero. I ett socioekonomiskt utsatt område som Komarken i Kungälv är detta inte en självklarhet. Vi söker därför en trygghetsvärd vars syfte är att skapa en lugn och trygg tillvaro under skoltid för eleverna på den av kommunen utvalda skolan.

Projektets inriktning är att tillskapa en funktion som trygghetsvärd vid Sandbackaskolan med uppdrag att:

·       finnas i skol- och rastmiljö

·       verka uppsökande

·       vara länken mellan skola, hem, fritid och föreningsliv.

·       upparbeta nära samverkan med Trygga Ungdomsmiljöer och Idrott och Förening. Projektet Trygghetsvärd är ett samverkansprojekt mellan Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Västra Götalands Idrottsförbund och Kungälvs Kommun.

Arbetsbeskrivning

Vi vill ge alla en god skolstart och förutsättningar till en trygg och bra uppväxt i Kungälv. Vi vill därför införa Trygghetsvärdar på en av våra skolor i centrala Kungälv. Uppdraget som Trygghetsvärd innebär att Du har din arbetsplats på Sandbackaskolan (F-6) i Komarken. Du möter barn och ungdomar och håller angelägna samtal med dem på deras egna arenor. Du arbetar med att de barn som går på skolan får en trygg miljö på exempelvis raster, lektioner och i korridorer. Du blir också en viktig länk och bro till pedagoger, övrig skolpersonal och föräldrar. Du kommer också vara en länk mellan eleverna och fritidsaktiviteter samt föreningslivet för att skapa en aktiv fritid.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar genom tidigare arbeten eller genom föreningslivet. Utbildning som fritidsledare eller motsvarande kompetens är ett krav. Du har god förmåga att arbeta med konflikter och är en positiv förebild för barn och ungdomar som bor i området. Du har livserfarenheter som gör dig extra duktig på att kommunicera och föra en dialog med barnen/ungdomarna. Du är utåtriktad, socialt säker, lyhörd, trygg i dig själv och Du tar dig lätt fram i olika miljöer och situationer bland barn och ungdomar. Du är engagerad, driven och motiverad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att Du fungerar bra tillsammans med det team av fritidsledare som finns på skolan idag.

Meriterande  Erfarenhet från projektledarskap Erfarenhet från föreningslivet - gärna idrott Kunskap om skolans organisation, skolledning/skolförvaltning. Lokal förankring. Det är meriterande om du har god datavana, är trygg med Office 365.

Fakta om tjänsten

Tjänsten är en projektanställningar på 100 % under 1 år (möjlighet till förlängning), med inledande provanställning 6 månader. Start enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Tjänsten är placerad i Kungälv - Sandbackaskolan. På vår arbetsplats eftersträvar vi jämställdhet och mångfald och vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras in.

Frågor 

Besvaras av:

Eleonore Tammermo, Verksamhetsledare och ansvarig för projektet. Mobil: 0709-26 58 32 eller mail: eleonore.tammermo@vgidrott.se 
 
Richard Cander, idrottskonsulent samt ordförande Unionen vgidrott. Mobil:0709- 26 60 21 eller mail: Richard.cander@vgidrott.se

Västra Götalands idrottsförbund (DF) och SISU Idrottsutbildarnas Västra Götaland (SISU-d) utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja SF/MO regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Vi äger också Idrottens spel i Göteborg AB.

Läs mer om oss här:
www.vgidrott.se
www.sisuidrottsutbildarna.se/vastragotaland

 

Nya Matchtröjor IBK Kungälv
2018-06-13 22:46
Hejsan mitt i sommarvärmen!

Vi har nu när vi går in i IBK Kungälv nya matchtröjor som vi behöver beställa ASAP.

Alla spelare har fram till och med den 27/6 på sig att prova ut tröjstorlek på NWB Sport på Utmarksvägen i Kungälv (Inne på IMEO), där det finns en provstege.

Respektive lagledare har fått info om vilka nummer-serier som gäller per lag, och samlar ihop tröjstorlekar och valda nummer per lag.

Goa sommarhälsningar 
//Styrelsen
Välkomna till vår nya hemsida
2018-05-31 12:33
Hejsan!

Kul att nu hittade hit. Vi är övertygade om att ni kommer att känna igen er i formatet och hanteringen av vår hemsida som för varje lag administreras av ledarna eller av de någon utsedd person.

Som ni säkert ser är det en hel del saker som inte är på plats ännu, men det kommer uppdateringar allt eftersom pusselbitarna faller på plats.

Under tiden som vi inte är uppe o snurrar här så kan ni följa oss på Facebook, eller Instagram


Newbody och Spicy Dream
2018-05-17 19:17

Hej på dig och välkommen till IBK Kungälvs första gemensamma aktivitet, nämligen försäljning av Spicy Dream och Newbody. Styrelsen ansvarar för försäljningen och gör detta i en plan för kommande säsonger där våra lag kommer ha möjlighet att sälja produkterna under perioden september - mars för att kunna stärka sina lagkassor, och föreningen gör sin insats i maj så passa på nu och fyll upp sommarförrådet genom att lägga en beställning.


Spicy Dream = kryddor och lite special saker för grillen i sommar

Newbody trosor och kalsonger vi vet, men det behövs alltid…. finns nog en strumpa med…

Försäljningen håller på till 11 juni och vi räknar med att kunna leverera midsommarveckan (kommer vara två dagar för hämtning och betalning).


Beställer gör du på länkarna nedan, en härlig känsla att stöta något och få det man vill...


Spicy Dream

https://www.spicydream.se/s/YISCS-EDNDB


Newbody

https://www.newbody.se/s/YISCS-EDNDB


// IBK Kungälv

Nyheter från våra lag
Flickor 02/03 Kast, 17/07 11:45 
Flickor 02/03 Kast, 16/07 16:12 
Flickor 08/09 Munk, 13/06 22:44 
School Floorball Cup 2018, 31/05 12:03 
Summer Camp 2018, 17/05 11:49