Dags att uppdatera med nya prylar? Besök IBK Kungälvs klubbshop
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv
Pojkar -11

Äntligen igång med innebandyn
2020-09-07 19:15
Klubbor som ligger slängda i en hög på innebandyplanen
ÄNTLIGEN är det igång igen med träningarna i innebandyn. Det var ett väldigt kärt återseende av alla killarna. Om en månad har vi dessutom ett matchschema som killarna kommer få fylla lagen i. Vi skall försöka få ihop ett föräldramöte, samla till dess ihop era frågor och delge de till oss ledare så försöker vi besvara de efterhad. 


Onsdagsträningarna:

Vi kommer samlas till träningarna i Munkegärdeshallen kl 1645-1650 och  troligtvis kommer vi behöva sätta upp sargen då. Från kl 1700 hoppas vi vara igång med träningen och sedan köra på ända till 1800. Vi vet att det krockar med fotbollen i framförallt Ytterby IS. Hoppas de killarna som spelar fotboll ibland väljer innebandyn trots att det krockar. När pool-spelet i fotbollen slutar drar matcherna igång i innebandy. 


Lördagsträningarna:

På lördagar samlas vi i anvisat omklädningsrum. När vi stämt av med föregående lag kommer vi smyga in i ett av hörnen och sedan när föregående lag avslutat sitt pass låter vi de ha fri lejd ur hallen. Minimal trängsel med andra ord. 

Vi kommer som information att börja innan samlingen med att killarna själva hittar en lagkamrat och gör 100 passningar sinsemellan innan vi kör uppropet. Detta för det blir mer systematiska bollkontakter och mindre risk för skador vid situationer framför mål. 


Seriespel i innebandy

Vi har satt tre lag från P11 (blå, vit & svart) i seriespel under hösten 2020. Preliminärt så är det planerat matcher men vi återkommer när det är definitivt. Vi har valt att dela in killarna inom P11 i tre lag och ni skall veta vilka matcher som er pojk skall ha huvudfokus på. Efter 3-4 matcher (från och med 17 november) byter Er kille lag för att inte skapa statiska subgrupper inom laget men samtidigt ge era familjer en chans planera för allas bästa. 

Det kommer bli en del att killarna behöver gästspela i de andra två lagen inom P11 och vi kommer kanske till och med kommer behöva låna in både P10 och P12 att matchas med våra killar om behovet finns. Exakta former för detta återkommer vi med.  Ni kommer få veta så snart vi vet att matchtiderna är definitiva från innebandyförbundet. Det är ny spelform i år och vi behöver träna på att vara fem utespelare på planen under matcherna som kommer vara 2 x 20 minuter
Är det någon förälder som vet hur det kan fungera filma matcher om vi nu inte kan ha publik så fler kan få se matchen…


Covid-19:
Vi försöker fortsätta vara noggranna för att följa de riktlinjer som finns. Ni som föräldrar har ett stort ansvar att vara delaktiga för att minska trängsel i entréer i samband med hämtning och lämning. Vi försöker undvika att blanda de olika lagen i samband med byte av lag i träningshallen. Det kan innebära vi tar vägen genom omklädningsrummet. Var uppmärksamma och försök vara så följsamma som möjligt till de instruktioner ledarna försöker ge. I övrigt är det som vanligt att vid symtom på sjukdom stannar medlemmen hemma. Vi spritar målvaktsmaskerna mellan träning och byter ej heller målvakt vid träning och match (som en regel). Spelare som har profilkläder från klubben får gärna ha dessa på sig så slipper vi kanske använda västar i samma omfattning. 


Hugg gärna oss ledare när det infinner sig frågor.  Som vi skrev ovan, vi planerar för ett föräldramöte i någon form via samling utomhus etc. 


/ Ledarna