Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv

Vinst mot Myggenäs
2018-11-02 22:05

Myggenäs - IBK Kungälv  2-3 (0-3, 2-0)

Skottstatistik: 5 - 26 ( 2-15, 3-11)


Flyttad vardagsmatch på höstlovet, många bortresta samt några sena återbud gjorde att vi kom till spel med 

10 utespelare & Noah i kassen.


Häggvallskolans studsande parkett är en konst att spela på, höga studsar och jobbigt värre. Vi pratade mycket om detta innan matchen, spela rejält, ta bort bollen med foten från eget slott och spela rejält. 


IBK Kungälv satte högt tempo direkt och Anton Magnusson klev upp från sin backplats, stötte fram bollen och Rasmus tryckte in en backhand till 0-1 efter 1 minuts spel. 


Nu spelade IBK bra, rullade bollen back till back. Fina sarguppspel med fart, så 0-2 kom när Leo skickade ner ett frislag som Rasmus snappade upp och bröt sig in vid första stolpen, tid 05.32. 


Båda femmorna tryckte på och vi öste skott på mål, Myggenäs målvakt va en av de bästa på planen. Han tog det mesta eller så sköt vi rakt på honom. 


Lucas Nibe gjorde sin premiär, och vilken match han gör. Efter så få träningar så kommer han bli enormt nyttig framöver. Han jobbar över stora ytor, tar bra ansvar i sitt jobb, han sprang mest och snabbast av alla. Mycket Glädjande att se !!!


Efter 14.21, 0-3 kommer när Fredriksson vänder in och skjuter i stolpen, på returen är Rasmus påpassligt framme och petar in bollen. 


I paus pratade vi om att vårda bollen, inte ”foka” på deras slag eller hårda spel. Spela enklare, rakare och få ner bollen djupt och jobba bakom deras backar. 


Men andra perioden blev inte alls som vi tänkt. Slarvigt, stressigt och tröttheten kom ikapp oss, vi är inte vana att spela på 2 femmor med vår spelstil. 


1-3 kom när vi hamna på fel sida i hemjobbet och inte får bort bollen. Sedan kom 2-3 på ett frislag när grabbarna kom fel i ett byte. 


Sedan spelade vi av de sista 3 minutrarna och kunde känna oss nöjda med matchen. 20 minuter kanon innebandy, 20 min som va sådär. Nu laddar vi för 4 matcher på

söndag i Ghost Cup. 


Leo Alfredsson fick matchens Jigglepuff av Fredriksson. 


// Coach 


Tack Magnus för bilder & filmet