Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Kungälv
F 05/06/07 Munkegärde

...sur förlust trots övertag
2018-11-04 20:48
Ella fick Matchens Squirtle

IBK Kungälv - Lerum 1-3 (0-1, 1-1,0-1)

Skottstatistik: 25 - 12 (6-2,8-3,11-7)


12.03 0-1

—————

12.58 1-1 Wilma ass Thyra

13.05 1-2

—————

08.38 1-3 

—————


Första hemmaförlusten...


Inte ofta jag åker från en match i besvikelse. Att spela innebandy med 75-25% bollinnehav för oss. Möta ett spelande Lerum som krossade oss senast med 7-1. Nu äger vi nästan allt, de gör mål på våra misstag. Det är sååå störande. 


Två unga lovande domare som aldrig dömt ihop innan & tyvärr blåste de inte för något, denna toppmatch som vi visste skulle bli stenhård. Segrarna skulle kliva upp i serieledning, så det va mycket på spel. 


Lerum spelade på gränsen hela matchen, en hand i ryggen i varje närkamp, slag & låsningar för de hamnade ofta steget efter oss. Detta medförde att även vi hamnade i  ”bröt innebandyn” som vi inte vill spela. 


Vi kom till spel med Ella i kassen och 11 utespelare. Lerum hade också svårt att fylla denna höstlovsmatch så de tog in två 04:or i laget varav en målvakt. 


IBK startade och ägde matchen från start, jobbade ner oss bra och Lerum kom i enstaka uddlösa anfall. Men efter 12.03 så tappade vi olyckligt bollen framför mål i ett uppspel & Lerum gör 0-1 lite turligt. Detta va Lerums blott andra skott på mål. 


Inför andra pratade vi om våga lägga mer bollar på mål, kliva i spelvändningarna bättre. 


IBK hade även taktpinnen i andra, vi satte hög press på deras backar och vann bollen högre. Men Lerum jobba & täckte skott bra. 12.58 Springer Thyra sig fri på kanten och serverar Wilma som dunkar in 1-1. Men sedan direkt på tekningen va vi inte med, kom ett skott och Lerum tryckte in sin egen retur 7 sekunder efter. Jäkligt oturligt & inte alls bra inför pausvilan. 


I sista perioden böljar spelet fram & tillbaka. IBK jagar och satsar framåt, tröttheten va nu påtaglig, men ändå värre för Lerum. Vi skulle haft minst ett PP men fick inte nått gratis. Inte ens när Julia får ett friläge och hennes klubba blir låst bakifrån. Solklar straff men tyvärr inget blås. Tjejerna va lite uppgivna nu men krigade på. Då kommer ett långskott som Ella tar, men backarna får inte bort bollen utan Lerum stöter in sin retur igen. 


Segt värre... 


Men nu kavlar vi upp ärmarna och ger oss in i en ny krigarvecka. Hoppas alla kommer så skall vi fasiken i mig visa hur bra vi är...


// Coach