Skott:23-30
(10-10, 8-6, 5-14)

Singelmöte i grupp 2 mot Varla borta en söndagskväll, en ”måstematch” för att haka på tåget.

Matchen starta & det kändes ganska lojt & segt.
Vi tappade bollen på mitten och hemmalaget gjorde 1-0 i ett särspel 2 mot 1. Nu spelade vi upp oss lite, så det va en tempofattig tillställning. Hemmalaget gör 2-0 på ett intränat frislag där man screenar muren, bollen rullar retsamt in.

Bara några minuter senare serverar Rasmus,  Wille vid första stolpen till 2-1.

I paus fick de sig en rejäl coachning av DC. Öka tempot på bollen, farten i benen & jobba som ett lag va några av sakerna.

Efter 5.34 sätter framrusande  Wille 2-2 framspelad av Olofsgård.

Sedan avverkar vi både ett powerplay & ett boxplay innan vi kommer i ett jätteläge. Tyvärr får vi inte frislaget, utan en kontring i näsan & 3-2. Men bara mindre än 1 minut senare bryter Leo Alfredsson bollen och sätter ett skott i nättaket till 3-3.

Sista perioden skulle vi mata bollar på kassen, spela snabbare & smartare.

Nu va det bättre fart, viljemål av Olofsgård, Grob gör ett köksvägen, Affe drar in ett skott, Hugo sätter direktskott i PP. 4 mål på mindre än 10 minuter så va poängen på väg hem till Kungälv.

Inte en match som går till historien, men poängen i tabellen är iallafall där för att stanna.

Nu går vi på juluppehåll i Juniorallsvenskan med
4 segrar 1 oavgjord & 4 förluster. Vilket är mer än godkänd höst för unga orutinerade IBK

Skott:26-30 (8-6, 5-16, 13-8)

Lördagsmatch borta i Aktiviteten mot Mölndal IBF, det andra laget från andra gruppen vi har enkelmöte med.

Mölndal som har några killar som sticker ut, som även spelar H1. Mölndal är farliga i sina spelvändningar och när de skjuter från distans med trafik på kassen.

Vi skulle fortsätta spela smart, enkelt, ha roligt & göra jobbet 110 i varje byte.

Matchen starta & vi satte press från första bytet, jagade ner hemmalaget och skapade direkt. Man såg direkt att de inte  gillade
att få hög press…

0-1 kom när Isak kliver rätt in i planen från sin backplats & sätter den högt. 0-2 kom efter att Grob satte bollen från slottet. Hemmalaget reducerar till 1-2 innan paus.

Andra perioden spelar vi bra, tar mängder med avslut & bra offensiva tendeser. Rasmus blir 17.22 tryckt över sargen & dags för Powerplay. 18.29 ligger bollen (för andra) gången i mål när Stålhammar
gör 1-3.

I sista skall vi bara spela av matchen & ta med 3 poäng till Kungälv. Efter att löst ett bra boxplay, där Mölndal inte alls får till det. Så smäller Olofsgård in 1-4, Bolltapp 2-4, Elias krigar in 2-5 sedan sätter Olofsgård 2-6 i tom kasse.

En viktig seger & 6 poäng mot grupp 2 hittills. Nu skall vi njuta av dessa & bygga vidare mot nästa match.

Årets första hemmaseger
2023-11-17 22:54
IBK Kungälv - IBK Göteborg
8-4 ( 3-2, 3-0, 2-2 )
Skott: 36-28 (19-12, 12-7, 5-9)

Dags för serien att vända mot den andra JAS gruppen. Först ut va IBK Göteborg/Bergum. Ett kombinationslag där det är stora tunga spelare. Ett JAS lag som likt oss tränar två ggr i veckan tillsammans. Där man plockat in ledare från Pixbos akademi för att styra upp verksamheten.

Vi hade bara ett enda mål för dagen, att bärga vår första hemmaseger. Vi har pratat om denna matchen hela veckan. Hur alla skall gå in med rätt attityd, inställning & kriga kopiöst över 60 minuter.

Vi starta matchen bra, får utdelning efter 3.28 när Rasmus knäpper av ett distansskott där både Wille & Dante står placerade framför målvakten i täck.

Bara minuten efter missar vi att täcka av ett sarguppspel, 1-1 på ett långskott vid första stolpen. Några minuter senare är vi 4 spelare i hög press, spelvändning & 1-2 på tavlan.

Sedan nyper vi en boll på mitten & Elias trycker in 2-2.

21 sekunder senare ligger vi i press, Wille backar ut & direktskjuter & Rasmus lägger kyligt in 3-2.

I paus pratade vi om att lägga rätt fokus, på det vi gör rätt & bra.

4-2 kom direkt efter ett boxplay, Dante utmanar in i slottet, trycker in den på vilja.

52 sekunder senare vinner Yama bollen, driver & bombar in 5-2 i bortre.

Vi spelade bra, matchen va öppen men vi låg tight & spelvände. 6-2 kom när vi legat i hög press en stund & Wille Chippar in den till Rasmus som direktskjuter.

I paus va det liten domarkonferens på plan med kaptener & coacher.

Vi pratade i omklädningsrummet om tålamod, fokus på rätt saker & kämpa 20 minuter för 3p !

7-2 kom när Olofsgård bryter bollen på mitten, serverar Dante som sätter bollen högt i fart.

Tyvärr kontrar Göteborg in 7-3 i vårt PP när de bryter en passning.

Grob sätter sen 8-3 efter att Isak spelat upp bollen. Han utmanar, tar sig in i slottet & trycker in den i bortre.

I spel 4 mot 3 sätter Göteborg slutresultatet 8-4.

En sjukt skön seger, ingen välspelad match men första hemmasegern & 3 viktiga poäng i tabellen.

Nästa lördag besöker vi Aktiviteten för att möta Mölndal.
Bra bortamatch gav 1 poäng
2023-11-07 22:53
FBC Lerum - IBK Kungälv
3-3 ( 1-2, 0-0, 2-1 )
Skott:28-21 (11-7, 8-5, 9-9 )

Att möta Lerum borta är alltid en svår uppgift. Att det  sedan är en vardagsmatch gör det ännu svårare.

Kungälv kom till spel med 3 femmor & 2 målvakter. Ikväll startade Teddan & vilken match han gör.

När matchen starta så böljade den lite fram & tillbaka, chanser & spelvändningar för bägge lagen.

Efter 4.27 driver Wille upp bollen på högerkanten när laget byter, han knäpper iväg ett sistan skott som letar sig in vid första stolpen.

Mindre än 1 minut senare får hemmalaget en straff. Ted är följsam & kniper en otroligt svag straff.  Nu spelade Kungälv bättre & flyttade fram positionerna, detta han utdelning när Elvin får in bollen framför mål & Hugo sätter 0-2. Nu va hemmalaget konfunderat, de hade inte räknat med att Kungälv skulle bjuda upp till sån kamp.

Hemmalaget trycker in ett direktskott i bortre krysset efter 11.38 till 1-2. Sedan storspelade Teddan i målet och räddade oss kvar i matchen.

I paus pratade vi om att fortsätta våga ta bollen framåt, & sa att Lerum kommer komma ut hårt på oss i andra akten.

Mycket riktigt, de pointa upp och flyttade bollen snabbt runt alla deras lagdelar. Vi höll dem på utsidan, de sköt i täck och valde svåra avslut.

Efter 3.46 får vi ett powerplay. Spelar helt ok, ingen riktigt het chans men 2 minuter i offensiv zon.

När  vi åker på en U2 för liggande spel så spelade vi en sjukt bra box där vi har de två bästa lägerna.  Hugo skapade ett friläge på egenhändigt efter en bilstöld, men lyfter bollen strax över ribban.

Sista perioden startar vi bra, första 2 minuterna håller vi bollen & det ser bra ut. Lerum kliver nu upp och jagar mer på våra backar. De har lite panik i ögonen. Tar även sin timeout med 7.08 kvar för de är inte nöjda.

Tyvärr får de utdelning när de skapar ett högt tryck. Ett vinkelskott som letar sig in vid första stolpen.

Men 1 minut senare trycker vi in 2-3 genom ett viljemål som avslutas av Olofsgård.

Men sedan kommer slutresultatet 3-3 genom ett långskott från deras pointback som letar sig in. Surt när vi krigat så uppoffrande i försvaret.

Men vi har sedan ett ribbskott med dryga minuten kvar, samt en retur som dallrar på mållinjen.

En bra bortamatch där vi rättvist tar med oss 1 poäng hem till Kungälv. Lerum va sjukt missnöjda, deras huvudtränare tog bara på sig jackan, ryggsäcken & gick utan att tacka. Så de såg nog matchen som förlorad.

Men vi ber inte om ursäkt för vår insats där alla krigar, sliter, täcker skott i 60 min.

Nu laddar vi om för nästa match & tar med oss en bra känsla.