Tränarna Pojkar 09

Salming Cup sammanfattning
2022-09-07 08:54
Skapligt glada silvermedaljörer A-final Salming Cup
Nu har vi landat efter en intensiv innebandy helg, P08 och P09 Kastelle drog ihop ett gemensamt lag och åkte iväg till cupspel och Salming Cup i Lindås. Det var ett härligt gäng med glada grabbar som anslöt till första matchen på fredag kväll och motståndet stod Pixbo för.

Efter en lite trevande start på matchen så tog grabbarna tag i taktspaden och spelade en rolig innebandy med en del fina kombinationer och bra bollrull. Matchen vanns med 4-1 och det var en go start på cupen. Hem och vila för att på lördag morgon möta Mölndal P08.

Detta blev en tät och lite svänging match där båda lagen bjöd upp till match. Det var killar som vågade ta avslut i båda riktningarna och bra målvakter har även hjälp av stolpar och ribba och det kan man säga att de hade i den här matchen. Vi slutade räkna ribb och stoplträffar i vår riktning efter 7-8 fina avslut där målvaktens ramverk stod pall. Matchen slutade rättvist 3-3 måste sägas. 2 matcher spelade och 4 poäng, vi är med det kändes riktigt kul och laget jobbade bra för varandra.

Nästa motstånd stod Lindås P08 för, ett på förhand favorittippat lag som vi historiskt haft svårt att rå på. Här gör killarna en riktig kanon match och vi går upp i en 3-0 ledning och spelar riktigt bra kontringsinnebandy som inte Lindås hinnder med i. 3-0 kan vara en lurig lednig och vi slappnade av lite och Lindås äter sig sakta i kapp och sista perioden blir en rysare där vi leder med 4-3 ända in i sista minuten med ca halv minuten kvar så kvitterar Lindås till 4-4 vilket också blir slut resultatet.

Med 5 poäng slutar vi 2:a i gruppen och möter Eken i semifinal i A-slutspelet.

Matchen mot Eken går igång Söndag morgon och vi ledare känner i omklädningsrummet att killarna vill verkligen gå ut och tävla och vilken start det blir 3-0 efter ca 8 minuter där vi jobbar ner Eken i deras zon riktigt bra. Som tidigare nämnt är 3-0 ingen bra ledning, vi tappar spelet de sista 12 minuterna i första perioden och Eken kan komma tillbaka till 3-2, vi gör nu lite platsbyten i laget och vi får då upp fart och vi får lite lugn och ro i gruppen och det ger snabbt resultat, vi går från 3-2 till 6-2 på de 10 förat minuterna i andra halvlek. Vi spelar tryggt och bra och har koll på matchen, innan siganlen ljuder så kan Eken få in ett reduceringsmål och matchen slutar 6-3 och grabbarna är i A-final.

I finalen ställs vi återigen mot Lindås P08, vi har nu fått några skador så vi går på 11 utespelare. Det blir en tät final där Lindås är vassare inledningsvis och går upp till en 3-0 ledning. Vi börjar hitta rätt och vi reducerar till 3-1 och 3-2 innan period vila och vi är i allra högsta grad med.

Lindås för matchen i andra perioden och har stora delar av spelet men vårt försvarsspel fungerar bra och de kommer inte in på några riktigt farliga avslut, vi sticker upp och har en del farliga avslut och bra lägen men vi lyckas inte få in kvitteringsmålet.  När ca 1.45 återstår plockar vi målvakten för att kunna gå för en kvittering. Dessvärre så drar lindås fördel av det och kan lyfta in 4-2 i tom kasse. Vilket också blir slutresultatet.

Summering av helgen:

Grabbarna har haft riktigt kul och ännu starkare broar har byggts mellan grabbarna i P08 och P09 Kastelle, Vi ledare har fått coacha tillsammans och utbyta tankar och idéer. Ungdomsverksamhet som den ska vara:-) och vi kommer fortsätta jobba aktivt med att utveckla och utmana killarna i olika riktningar mellan dessa grupper.

På bilden saknas 4 spelare som blev skadade

Nils Linnehav

Nitus Linnehav

Tim Högström

Elliot Aaron

Tack till alla föräldrar, övriga supportrar i form av tjejklacken i lördags.

En eloge till Lindås för en bra arrangerad cup

Mvh

Ledarna i P08 Koch P09 K

Seger i B-slutspelet i Göteborg Floorball Festival!
2022-05-02 20:36

Efter varierande result under gruppspelet gick vi till B-slutspel.

Semifinal mot IBF Backadalen i Tuve sporthall

Killarna visste vad det gällde, final eller att åka hem.

Vi ställde upp med två backpar, två centrar och tre forwards par.

1:a perioden

Efter ett tidig ledningsmål kopplade vi greppet om matchen.

2-0 kom efter fyra minuter och gav Backadalen en rejäl uppförbacke.

Kändes som vi i detta läge hade dom lite farligare anfallen även om Backadalen stack upp med farliga chanser.

Med fortsatt bra spel och som vanligt en stabil Anton fick vi en utvisning med oss.

Detta förvalta vi väl och ökade på till 3-0 som står sig till halvlek.

Tränarna uppmanar killarna till lugn i pausen och att försöka spela på samma sätt som i första utan att gå bort sig.

En 3-0 ledning kan kännas säker men det kan svänga fort då motgång kommer. Erfarenheten om detta är mycket gedigen bland tränarna.

2:a perioden

Den startar lite svängit med chanser år båda håll.

5 min in lyckas vi kontra in 4-0 och det börja känna att detta borde lösa sig till får fördel.

Strax därefter tar Backadalen tar Time-Out för att försöka komma i matchen.

Dom gör inte det förrän då det är 5 min kvar av matchen. En situation från ingenstans resulterar i mål för Backadalen som lyfter sig lite men inte tillräckligt.

Matchen slutar 4-1

Ett resultat som spegla matchen bra.

Final mot Frölunda IBK i Lillekärrhallen

Mycket laddade killar möttes i omklädningrummet, go prepp av varandra och vi visste vad vi ville och skulle kämpa för.

Första finalen i innebandy för många, kanske alla killarna.

Vi ställde upp med två backpar, tre centrar och tre forwards par.

Innan matchen går killarna in i ett led parallellt med motståndarna Frölunda och ställer upp mot publiken.

Matchen börjar lite avvaktande men vi fortsatte med vår höga press och bra hem arbete.

Backarna hade ett lugn och vårdade boll emellanåt för byten och kontroll. Man märkte att det var två spända lag där mycket stod på spel.

Många bra skott från båda håll men båda målvakten stod emot och var riktigt bra.

Först efter 8 minunter spräcks nollan, ett frislag till vänster om målvakten spelas kort och ett inte allt för hårt skott letar sig in i nätmaskerna bakom Frölundas målvakt lite turligt.

50 sekunder senare är det dax igen. Ett bra uppspel på vänsterkanten skapar yta, Ett bra hårt och välplacerat skott hittar nätet igen. 2-0 på tavlan.

Resterande av perioden spelar vi mycket bra och har mycket tryck mot Frölundas mål. Många skott som tyvärr missar målet dom andra tar den nu storspelande Frölunda målvakten.

Frölunda öppnar perioden starkt och skapar flera bra skott första minuten.

Vid spelvändningen lyckas ett bra inspel ta på en Frölunda klubba och lura målvakten då bollen slinker in mellan benen. 3-0

Efter 4 minuters spel kommer 4-0, ett stenhårt skott från högerkanten i målvaktens första kryss blir otagbart för målvakten.

Frölunda tar timeout och ändrar om lite i kedjorna

Efter halva andra lyfter vi upp bollen och går för byte, Frölundas målvakt snappar snabbt upp läget och med ett bra utskast till sina forwards. Ett hårt välplacerat skott framför en skymd målvakt i kalabaliken efter det dåliga bytet och det är reducerat. 4-1

Frölunda försöker forcera men lyckas inte hela vägen. Dom tar ut målvakten sista för ett sista försök men vi lyckas i stället lyfta in den i det tomma nätet från halva plan.

5-1 blir slutresultatet vilket kändes rättvist med tanke på matchen.

Stort tack till föräldrar och syskon som hejade fram våra killar.

Och en stor eloge till Julius som var med hela tiden och peppade killarna på ett mycket bra sätt. Även om han inte spela pga av knäskada har han stor del i denna framgång!